info - multidisciplinarna umjetnost


izložba

Radiona u Koprivnici: Izložba 'Arkade elektriciteta'

Udruga za razvoj 'uradi-sam' kulture – Radiona prvi puta se predstavlja koprivničkoj publici iskustveno-doživljajnom izložbom 'Arkade elektriciteta' širokim dijapazonom radova iz područja inovativnih i intermedijalnih praksi te hibridnih umjetnosti i novih medija. Izložba se otvara u Galeriji Koprivnica 22. rujna 2018. godine u 18 sati.  
 
izložba

Matej Knežević / Spekulativna jutra

U Galeriji AŽ, Atelieri Žitnjak, u petak, 9. ožujka, u 19 sati, otvara se izložba Mateja Kneževića pod nazivom 'Spekulativna jutra'. Izložba ostaje otvorena do 1. travnja.
 
izložba

Izložba Ksenije Mogin u Rijeci

U petak, 9. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se izložba Ksenije Mogin pod nazivom 'Rasprodaja prošlosti III', kojom umjetnica predstavlja treći dio izložbenog ciklusa pod istim nazivom. Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka.
 
izložba

Iva Sabolić: Multimedijalni prostor slike i zvuka

ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi (ŠPUD) predstavlja mladu riječku umjetnicu Ivu Sabolić otvaranjem izložbe Multimedijalni prostor slike i zvuka u srijedu, 7.2.2018. u 19 sati.  
 
izložba

Izložba Nikole Vrljića u Petrinji

U ponedjeljak, 25. rujna, u 20 sati, u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, otvara se izložba suvremenog hrvatskog kipara NIkole Vrljića pod nazivom 'Odbjegli'. Izložba ostaje otvorena do 30. listopada.
 
izložba

Kritički turizam (2): Podmorje: Bijeg od (zvučnog) zagađenja

Predstavljanje projekta Kritički turizam (2): Podmorje: Bijeg od (zvučnog) zagađenja održat će se u srijedu, 26. srpnja 2017. u Korčuli (Knežev prolaz bb., stari grad, u 21 sat).
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta TAIWAN VIDEA 2017 Selection

U Atelierima Žitnjak, 28. srpnja 2017., s početkom u 20 sati, održat će se prezentacija projekta TAIWAN VIDEA 2017 Selection, tajvanske kustosice i povjesničarke umjetnosti Yunnie Yang . 
 
izložba

Festival ilustracije 36 Mountains gostuje u Rijeci

U subotu, 17. lipnja, s početkom u 20 sati, festival ilustracije 36 Mountains, gostuje s izložbom grafika u kontejneru na riječkom Molo longu.
 
izložba

Nina Kurtela / 365 rutina (izvedbeni rad u nastajanju)

U Galeriji Miroslav Kraljević, u petak, subotu i nedjelju, 16., 17. i 18. lipnja, umjetnica Nina Kurtela izvesti će '365 rutina (izvedbeni rad u nastajanju)', s početkom u 20 sati.
 
predstava

Premijerno izvedena predstava 'Orfej sluša radio' u tvrđavi Bokar

U tvrđavi Bokar u Dubrovniku, u četvrtak je izvedena nova premijera Kazališta Marina Držića, autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro, 'Orfej sluša radio'.
 
izložba

Meštart: Tanja Ravlić

U sklopu programa Meštart, danas, 26. svibnja, u 19 sati, u galeriji Meštrović u Splitu, otvara se izložba Tanje Ravlić pod nazivom 'Dolazak'. Izložba će biti otvorena do 2. srpnja.
 
izložba

Boris Bućan / Fenomen plakatne umjetnosti

U ponedjeljak, 29. svibnja, u 19 sati, u Kabinetu grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, otvara se izložba Borisa Bućana 'Fenomen plakatne umjetnosti' koja predstavlja izbor od 23 plakata ovog umjetnika. Izložba ostaje otvorena do 25. srpnja.
 
izložba

Tanja Ravlić / I/Racionalna struktura nalaženja

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na izložbu Tanje Ravlić 'I/Racionalna struktura nalaženja _ La strutura i/razionale dell'esistenza', danas, 12. svibnja, u 20 sati, u Salonu Salić u Splitu. Izložba je otvorena do 25. svibnja.
 
izložba

'Mein Kulturkampf' Jelene Lovrec

U Galeriji AŽ,  danas, 12. svibnja, u 18 sati, otvara se izložba 'Mein Kulturkampf' Jelene Lovrec. Izložba je otvorena do 1. lipnja.
 
izložba

Dvije izložbe u Gradskoj galeriji Fonticus

U subotu, 13. svibnja, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan otvaraju se  dvije samostalne izložbe: izložba Eugena Borkovskog ' Fraktalne formacije' i izložba Marina Jugovca 'Prostorni crteži drvom'.
 
izložba

Otvoren hrvatski paviljon na 57. Venecijanskom bijenalu

Venecijanski bijenale – 57. međunarodna izložba vizualnih umjetnosti, svoja vrata za posjetitelje otvara u subotu 13. svibnja, a uoči službenog otvorenja u petak se u prostorima Artiglierije u Arsenalu svečano otvara hrvatski nacionalni paviljon koji predstavlja dvije suvremene hrvatske umjetničke pozicije objedinjene pod nazivom "Horizont očekivanja".
 
izložba

11 umjetnika, 12 razglednica i 1 motiv

U petak, 12. svibnja, u 20 sati, u Klubu KIC, otvara se izložbana kojoj ćete moći vidjeti dvanaest razglednica / kartolina od jedanaest hrvatskih umjetnika koji su se u svojim umjetničkim radovima na razne načine dotakli motiva bicikla.
 
izložba

Zvonimir Ferina / Neon Baroque

Prva samostalna izložba Zvonimira Ferine pod nazivom 'Neon Baroque' otvara se u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, u subotu, 13. svibnja, u 12 sati. Izložba ostaje otvorena do 23. svibnja.
 
izložba

Ivan Marušić Klif: Fazni pomak / Phase shift

Izložba 'Fazni pomak' multimedijalna je instalacija umjetnika Ivana Marušića Klifa napravljena za prostor, softver, četiri kamere, četiri televizora, svjetlo i posjetitelja, a otvara se u petak, 12. svibnja, u 20 sati, u Galeriji Miroslav Kraljević. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.
 
izložba

Izložba Jelene Sokić u Živom Ateljeu DK

Izložba 'Nepoznate konstrukcije nepotpunih predmeta' slikarice i vizualne umjetnice Jelene Sokić otvara se danas, 10. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkoj galeriji Živi Atelje DK.
 
izložba

Izložba kiparice Marije Ujević Galetović u Slavonskom Brodu

U četvrtak, 11. svibnja, sa početkom u 19 sati, u likovnom salonu 'Vladimir Becić' u Slavonskom Brodu, otvara se izložba kiparice Marije Ujević Galetović. Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja.
 
izložba

Prostorna instalacija Marka Šošića u Varaždinu

U četvrtak, 11. svibnja, s početkom u 18,30 sati, u Galerijskom centru Varaždin, a u sklopu MOP festivala multimedije, otvara se prostorna instalacija Marka Šošića pod nazivom 'Orion Somniator (Orion sanjač)'. Instalacija ostaje otvorena za razgled do 18. svibnja.
 
izložba

Anton Vrlić / Dan poslije

Izložba Antona Vrlića 'Dan poslije' otvara se u četvrtak, 11. svibnja, u 19 sati, u Galeriji ZILIK u Karlovcu. Izložba ostaje otvorena do 25. svibnja.
 
izložba

'Ljudski vrt milosti' Tomislava Buntaka u Dubrovniku

Izložba Tomislava Buntaka 'Ljudski vrt milosti' otvara se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u četvrtak, 11. svibnja, u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 4. lipnja.
 
najave

Festivalom Readymade Ilica počinje petogodišnji projekt 'oživljavanja' zagrebačke Ilice

Petogodišnji kulturno-umjetnički Projekt Ilica, koji bi u konačnici trebao revitalizirati nekada najživopisniju zagrebačku ulicu i 'žilu kucavicu' Zagreba, Ilicu, a u kojoj je danas niz zatvorenih i devastiranih trgovina i obrta, počinje u petak otvaranjem Festivala Readymade Ilica, koji će do 12. svibnja pokazati sve kulturne i društvene potencijale skrivene u tim prostorima.
 
najave

Šaht Arkestar predstavlja u Močvari novi koncept stvaranja glazbe

Zagrebački klub Močvara ugostit će u srijedu 10. svibnja premijerni nastup Šaht Arkestra, umjetničkog projekta koji izražava ideju da stvarati glazbu znači razmišljati strojno.
 
izložba

Keramički laboratorij II - istraživačka platforma i inkubator za mlade talente

U Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u ponedjeljak, 8. svibnja, u 19 sati, otvara se izložba 'Keramički laboratorij II - istraživačka platforma i inkubator za mlade talente' koja se može razgledati do 19. svibnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u 2018. godini

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi poziva umjetnike i kustose da se prijave na Natječaj za izlaganje u 2018. godini. Prijave se primaju do 5. lipnja.
 
izložba

Jovica Drobnjak / Boje i lakovi

Izložba Jovice Drobnjaka pod nazivom 'Boje i lakovi', otvara se u ponedjeljak, 8. svibnja, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Greta.
 
izložba

Marko Marković - Anti tijelo

U utorak, 9. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji VN, otvara se izložba Marka Markovića  'Anti tijelo'. Izložba ostaje otvorena do 25. svibnja.
 
izložba

Re-konstrukcija fotografske slike #4

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Kazalište Marina Držića pozivaju na otvorenje izložbe 'Re-konstrukcija fotografske slike #4', koja se otvara u subotu, 6.svibnja, u 20 sati, u dubrovačkoj Galeriji Flora. Izložba se može pogledati do 15.svibnja.
 
obavijest

Slobodne veze na Bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana

Na Bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana (Mediterranea 18) koje se danas otvara u Tirani i Draču u Albaniji, Slobodne veze/projekt Motel Trogir predstavljaju radove pet umjetnika: Katharine Swododa  iz Austrije, Nicolasa Ventourakisa iz Grčke, Marka Salapure iz Srbije, Pavela Khaila iz Ukrajine i Katerine Duda iz Hrvatske.
 
predavanje, tribina

Slike Gustava Klimta u riječkom kazalištu

Danas, 4. svibnja, s početkom u 18 sati, u Austrijskom kulturnom forumu, održava se predavanje Dr. sc. Irene Kraševac (Institut za povijest umjetnosti u Zagrebu) na temu 'Slike Gustava Klimta u riječkom kazalištu'.
 
natječaj

Poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavljuje poziv za izlaganje na međunarodnoj konferenciji 'Izvan dokumentarnog'. Pozivaju se istraživači, znanstvenici, umjetnici, fotografi i ostali da prijave izlaganja na diskurzivnom dijelu programa. Rok za prijave je 15. svibnja.
 
izložba

Blaž Pirnat izlaže u Umagu

U četvrtak, 4. svibnja, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Umag, otvara se izložba Blaža Pirnata 'I walk the Line'.
 
izložba

More Clay Less Plastic

Danas, 3. svibnja, s početkom u 19 sati, otvara se putujuća izložba keramičara iz cijelog svijeta pod nazivom More Clay Less Plastic, a ovom prilikom, u Galeriji Modulor, pridružuje se i čitav niz keramičara iz Hrvatske.
 
izložba

Denis Haračić i Mirza Rahmanović / Anima

U petak, 5. svibnja, u 19 sati, u Galeriji Razvid, Pučko otvoreno učilište Zaprešić, otvara se izložba Denisa Haračića i Mirze Rahmanovića pod nazivom 'Anima'. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja.
 
izložba

Izložba 'Vježbanje obitelji' Petre Mrša u Labinu

Izložba 'Vježbanje obitelji' autorice Petre Mrša otvara se u petak, 5. svibnja, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin. Kustosica izložbe je Martina Miholić, a može se posjetiti do 26. svibnja.
 
izložba

Mentalni sklop 2: Zlatko Keser - Igra šaha /sljedbenik - mentor

Izložba iz ciklusa 'Mentalni sklop 2' Zlatko Keser - Igra šaha /sljedbenik – mentor, otvara se u četvrtak, 4. svibnja, u 19 sati. Otvorenju će prethoditi razgovor kustosa izložbe Mladena Lučića s umjetnikom Zlatkom Keserom. Izložba ostaje otvorena do 13. svibnja.
 
najave

13. izdanje 'Cash and Carry'

Trinaesto izdanje 'Dan otvorenih vrata' Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti, popularno nazvan 'Cash & Carry' održava se u subotu, 6. svibnja, od 10 do 22 sata, na adresi Jabukovac 10.
 
natječaj

Poziv za prijave na rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude u 2017.

Pogon poziva autore i autorice iz Hrvatske (umjetnici/ce, kustosi/ce, arhitekti/ce, dizajneri/ce i druge) koji na inovativan način kroz svoj praktični, teorijski, istraživački, umjetnički ili interdisciplinarni rad pristupaju urbanoj problematici da se prijave za tromjesečni rezidencijalni boravak na Akademie Schloss Solitude. Poziv je otvoren do 15. lipnja 2017., a prijave s dokumentacijom primaju se isključivo elektronskom poštom.
 
izložba

Kata Mijatović i Zoran Pavelić izlažu u Beču

U petak, 5. svibnja, u 18 sati, u bečkoj Galerie Michaela Stock, otvara se izložba 'Voices & Words' Kate Mijatović i Zorana Pavelića. Izložba ostaje otvorena do 2. lipnja.
 
izložba

Iris Lobaš Kukavičić / Deset susreta

U četvrtak, 4. svibnja, s početkom u 20 sati, u dubrovačkoj Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Ateljeu Pulitika, otvara se izložba Iris Lobaš Kukavičić pod nazivom 'Deset susreta'. Izložba ostaje otvorena do 11. lipnja.
 
izložba

Radnička u ne/nastajanju / Međunarodna radionica i izložba u Atelierima Žitnjak

U petak, 5. svibnja, u 19 sati, u Galeriji AŽ, otvara se izložba 'Radnička u ne/nastajanju', koju u Atelierima Žitnjak organiziraju Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Katedra za prostorsko planiranje Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. Nakon otvaranja izložbe, u 20 sati, održat će se filmski dio programa pod nazivom (Ne)postojanost prostora selektora Ivana Paića.
 
natječaj

Galerija VN - natječaj za izlaganje u 2018. godini

Galerija VN poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je ponedjeljak 5. lipnja 2017.
 
izložba

Božica Dea Matasić / Vreća bez dna 1

U Gliptoteci HAZU, u četvrtak, 4. svibnja, s početkom u 19 sati, otvara se izložba Božice Dee Matasić pod nazivom 'Vreća bez dna 1'. Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja.
 
izložba

Leon Zakrajšek u Galeriji Laval Nugent

Izložba pod nazivom 'Enso' akademskog umjetnika Leona Zakrajšeka otvara se u četvrtak, 4. svibnja, u 20 sati, u Galeriji Laval Nugent.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2018. godini

Gradska galerija Labin objavljuje natječaj za izlaganje u 2018. godini. Rok prijave je 2. lipnja 2017.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Osmi dan' u zagrebačkoj Greti

Osmi dan, putujuća manifestacija grupe autora okupljenih u 7DS-sistem, svoje će osmo izdanje doživjeti u Zagrebu. Umjetnici koji sudjeluju na pazinskom festivalu Sedam dana, stvaranja predstavit će neke od svojih recentnih radova, od fotografije i kolaža pa sve do performansa, u zagrebačkoj Galeriji Greta, u utorak, 2. svibnja, u 20 sati.
 
izložba

'Odsjaji krša' Sunčice Travaš

Izložba Sunčice Travaš pod nazivom 'Odsjaji krša' otvara se u utorak, 2. svibnja, u 19 sati, u maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.  Izložba ostaje otvorena do 14. svibnja.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu