info - multimedija


izložba

Hommage Ivanu Obrovcu (multimedijsko događanje)

U četvrtak, 5. prosinca 2019., u 21.00 sat, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe Ivan Obrovac: Pantoskopije, uz glazbeno-vizualnu izvedbu Obrovac² (Obrovac na kvadrat), a riječ je o susretu likovne i glazbene umjetnosti, slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, pulske jazz glazbenice Tamare Obrovac.   
 
natječaj

Natječaji za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna umjetnička udruga HULU Split (Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je dva javna natječaja za prijem u redovno članstvo: umjetničke sekcije (slikarska, kiparska i multimedijalna) i sekcije Kustoski tim.
 
izložba

Dvije samostalne izložbene prezentacije u galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu, u subotu, 23. studenog, u 19 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije. Predstavit će se sljedeći autori i projekti: Petar Dugandžić / Rainbow23: 'Krletka / Izgubljeni Miraz 6' (video, performance) i Radoslav Putnik: 'Prostor nemira', samostalna izložba.
 
festival

Festival Željezara 2019.

Šesti po redu Festival Željezara održava se od 28. listopada do 2. studenog 2019. Umjetnički dio programa započinje cjelodnevnim urbanim intervencijama i performansima na raznim lokacijama u prostorima naselja Caprag i samog centra grada Siska.
 
izložba

Multimedijalna izložba Danka Friščića u Križevcima

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, u ponedjeljak, 28. listopada, u 19:00 sati, otvara se samostalna izložba akademskog slikara Danka Friščića pod nazivom: „3. otok dr. Moreaua 2: Novi utjecaj gama-zraka na psihu“. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog 2019.
 
izložba

Izložba Sandra Đukića u Galeriji Spot

Izložba umjetnika Sandra Đukića pod nazivom 'Arhiva kao memorijski konstrukt' održava se od 21. listopada do 14. studenog 2019., u Galeriji Spot / Ured za fotografiju u Zagrebu. Otvorenje izložbe i razgovor s autorom organizira se u ponedjeljak, 21. listopada, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Zemlja meda i mlijeka'

Otvorenje multimedijalne izložbe 'Zemlja meda i mlijeka / Land of milk and honey', autora Andree Zrno i Chrisa Van der Vekena, održat će se u zagrebačkoj Galeriji SC, u četvrtak, 17. listopada u 20:00. 
 
izložba

Ivana Miloglav Ivanković: 'Planet X'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora za 24. kolovoza 2019. najavljuju otvorenje izložbe Ivane Miloglav Ivanković 'Planet X'. Izložba se otvara u Galeriji Flora u subotu u 20 sati, a moći će se pogledati do 7. rujna.
 
natječaj

Natječaj za 17. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 17. Festival prvih. Radovi na temu: Nestalna ljubav – o krhkosti ljudskih odnosa mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 23. kolovoza 2019.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Island of Inanna' u Galeriji Bačva

U petak, 28. lipnja u 20.00 sati u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika, otvorit će se multimedijalna izložba Island of Inanna, umjetnica Line Kovačević, Martine Miholić, Nike Šimičić, Irene Tomašić i Martine Granić, te njihove gošće Darije Jelinčić.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2019.
 
izložba

Tea Hatadi – In Loop

U četvrtak, 13. lipnja u 20.00 h, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Tee Hatadi – In Loop, uz glazbeni performans Josipa Konfica, diplomiranog udaraljkaša. Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja o.g.
 
izložba

Izložba 'Procesi' Tanje Minarik predstavlja se u Bernu

U subotu, 1. lipnja s početkom u 19 sati, u galeriji dreiviertel u Bernu, Švicarska otvara se izložba Tanje Minarik - Procesi. Izložba je rezultat suradnje kolektiva queerANarchive iz Splita i nezavisnog galerijskog prostora dreiviertel. 
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije' u Pogonu Jedinstvo

U utorak, 28. svibnja, u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu otvorit će se multimedijalna izložba 'Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije' koja okuplja 50 hrvatskih suvremenih umjetnika, autora-animatora i animacijskih sustvaratelja, s radovima koji su nastali prema pjesmama i stihovima, novinara, scenarista i redatelja animiranih filmova Božidara Trkulje.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Crta u 2020.

Galerija Crta raspisuje natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2020. godini. Rok za podnošenje prijava je 1. srpnja 2019. godine.
 
najave

'Multipak' u Pakracu 2019.

Više od 30 hi-fi izlagača, projekcije dokumentaraca, brojne radionice, promocije, sjajna glazba i prvi put program za najmlađe – sve je spremno za osmo izdanje 'Multipaka' u Pakracu, koje će se održati od 27. svibnja do 2. lipnja 2019.
 
natječaj

Natječaj Galerije Događanja za izlaganje u 2020.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 20. lipnja 2019. godine.
 
festival

8. izdanje MOP Špancirfest festivala - Suživot kreative i tehnologije

Od 16. do 18. svibnja ove godine u Varaždinu će se održati 8. MOP Špancirfest – festival multimedije. Tako će se na jednom mjestu ponovno okupiti dizajneri i umjetnici, studenti i predavači, glazbenici te ostali stvaraoci kojima je digitalni medij neizostavan alat u svakodnevnom životu, ali i svi zainteresirani za multimediju i digitalnu kulturu.
 
izložba

Izložba Andreja Beštaka u Galeriji Događanja

Galerija Događanja u Zagrebu najavljuje izložbu 'Bubnjar', autora Andreja Beštaka, koja se otvara u petak, 10. svibnja u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za multimedijalnu izložbu 'Vodič kroz galaksiju' u sklopu ReArt festivala 2019.

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 14. do 16. lipnja 2019. godine u galeriji Kazamat, Osijek. Rok za prijavu: do 20. svibanj 2019.
 
izložba

Darko Masnec: Byl-ka

U zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević, 3. svibnja 2019. u 20 sati, otvara se izložba umjetnika Darka Masneca pod nazivom 'Byl-ka'. 
 
izložba

Gildo Bavčević: 'De_stabilizacija' u Salonu Galić

Izložba Gilda Bavčevića pod nazivom 'De_stabilizacija' otvara se u Salonu Galić, Split, u četvrtak 25. travnja u 20 sati.
 
obavijest

Odabrani radovi za 12. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Od 286 radova pristiglih na ovogodišnji natječaj, međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je njih 34, od toga 5 autora u kategoriji za mlade, što uz troje pozvanih umjetnika čini ukupan broj od 37 autora koji će predstaviti recentne radove u MSU od 17. svibnja do 9. lipnja 2019. Pozvani umjetnici koji, prema odabiru stručnog povjerenstva, izravno sudjeluju na izložbi su: Andreja Kulunčić, Vesna Pokas i Nora Turato. 
 
izložba

Izložba Renate Poljak u Varaždinu

U sklopu Srijede u Muzeju, 10. travnja u 19 sati, u palači Sermage u Varaždinu (GMV), otvara se izložba pod nazivom 'Terra Incognita', likovne umjetnice Renate Poljak. 
 
koncert

Koncert 'Synesthetic Project' u MM centru

Multimedijski autorski projekt 'Synesthetic Project' glazbenice Nike Bauman okupio je nekoliko glazbenika, plesača i vizualnih umjetnika. Koncert će se održati 31. ožujka u MM centru, s početkom u 20 sati.  
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Skrojene budućnosti?' u Tehničkom muzeju

Tehnički muzej Nikola Tesla otvara u petak multimedijalnu izložbu 'Skrojene budućnosti?', realiziranu u sklopu istoimenog kulturno-umjetničkog projekta što tematizira tekstilnu industriju, a provodi se kao dio programa 'Umjetnost i kultura  54+', namijenjenog aktivnijem uključivanju starijih osoba u kulturno-umjetnička događanja. 
 
izložba

Izložba Darka Fritza u Varaždinu

U sklopu programa 'Srijeda u muzeju' Gradskog muzeja Varaždin, u srijedu 13. ožujka u 19 sati, u palači Sermage otvara se izložba likovnog umjetnika Darka Fritza pod nazivom 'Zamišljene budućnosti'. Izložba će se moći razgledati do 7. travnja o.g. 
 
izložba

Marijan Crtalić: Sisak 2000

Izložba Marijana Crtalića SISAK 2000 otvara se u utorak, 5. ožujka 2019. u 19 sati, u prostoru Baze, B. Adžije 11 u Zagrebu, a moći će se posjetiti do 28. ožujka.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Od5Do95'

Multimedijalna izložba 'Od5Do95' autorica Arijane Lekić-Fridrih i Andree Kaštelan, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u utorak 19. veljače 2019. u 19 sati, u splitskom Salonu Galić i može se razgledati do 9. ožujka 2019.  
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Hommage to Stasenko'

'Hommage to Aleksandar F. Stasenko' je multimedijalna izložba međunarodnog karaktera posvećena i nadahnuta likom i djelom velikog splitskog filmaša, imigranta ukrajinskih kozačkih korijena Aleksandra F. Stasenka. Izložba se otvara u petak, 25. siječnja 2019. u 19 sati, u Multimedijalnom kulturnom centru Split.
 
izložba

Izložba 'Nestrpljenje (Frustracija)' Ivana Oštarčevića u Galeriji Karas

Izložba 'Nestrpljenje (Frustracija)' crtača, grafičara, slikara i muralista Ivana Oštarčevića, kojom autor donosi kritiku današnjeg društva i propituje samu umjetnost u takvom kontekstu, otvara se u utorak u zagrebačkoj Galeriji Karas. 
 
izložba

Izložba Silvija Foretića u Galeriji VN

U Galeriji VN u Zagrebu, od 11. siječnja do 8. veljače 2019., održat će se izložba 'Zvuk' Silvija Foretića, u kustoskom odabiru Darka Fritza - siva) (zona. Izložba 'Zvuk' po prvi put predstavlja stvaralaštvo skladatelja Silvija Foretića u galerijskom kontekstu.
 
izložba

LC Grada Zagreba i Zbirka Kljaković najavljuju multimedijski izložbeni projekt

Centar za likovni odgoj Grada Zagreba i Memorijalna zbirka Jozo Kljaković najavljuju izložbu i multimedijski program koji će se održati 20. prosinca 2018, u 19 sati, na adresi Rokov perivoj 4. 
 
izložba

Marko Meštrović predstavlja radove u Galeriji na katu

U utorak, 18. prosinca 2018. u 20 sati, u KIC - Galeriji na katu otvara se izložba Marka Meštrovića 8. 
 
izložba

Skupna izložba 'Okoliš sjećanja'

U subotu, 1. prosinca u 20 sati, u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu otvara se izložba 'Okoliš sjećanja 2016./2018. - umjetnost kao otpor represiji' koja se sastoji od radova 40-ak umjetnika koji su nakon posjete logoru na Golom otoku kao reakciju na viđeno izveli svoj umjetnički rad. 
 
izložba

Izložba: Games and Politics / Igre i politika

Nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea (ZKM), izložba 'Games and Politics / Igre i politika', koja se otvara u zagrebačkom MSU-u 4. prosinca, prikazuje politički i socijalno angažirane videoigre kao puno više od isključivo medija za zabavu, čime se one čvrsto ograđuju od konvencionalnog tržišta... 
 
izložba

Multimedijalni projekt 'Igračka u srcu' u HMI

Hrvatska matica iseljenika, u suradnji s Hrvatskom školom Boston (SAD) i Zakladom hrvatskih studija Sydney (Australija), pokrenula je multimedijalni projekt Igračka u srcu inspiriran hrvatskom tradicijskom kulturom. Završna svečanost ovoga projekta je multimedijalna izložba koja će se održati 4. prosinca u zgradi Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. 
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Magister Giotto – Kapela Scrovegni'

Izložba "Magister Giotto – Kapela Scrovegni", koja se može razgledati od 7. studenog do 15. siječnja u zagrebačkoj Galeriji AMZ, u duhu najbolje talijanske kinematografije i uz pomoć suvremene tehnologije nudi 'uranjajuće' iskustvo u jedno od najvećih remek-djela zapadne umjetnosti velikog talijanskog majstora Giotta. 
 
festival

Festival Željezara 2018.

Program Festivala Željezara otvara izložba 'Vizualno poetski i prozni mix', 5. studenoga u Galeriji Striegl, Sisak.
 
najave

Amela Frankl: I to će proći / promocija knjige

U četvrtak, 8. studenoga 2018. u 19 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, održat će se promocija nove publikacije - Amela Frankl: I to će proći. Knjiga je nastala temeljem istoimene izložbe održane u listopadu i studenom 2017. u Institutu za suvremenu umjetnost, koje je kustosica bila Ružica Šimunović.
 
izložba

Izložba 'Un-war prostor' otvara se u Splitu

U nedjelju, 28. listopada 2018. u 20 sati, u predvorju galerije Multimedijalnog kulturnog centra Split, u Domu mladih, otvara se izložba 'Un-war prostor' Armine Pilav. Na izložbi će biti prisutni Armina Pilav, Matija Kralj i Rafaela Dražić koji su dio istraživačkog i produkcijskog tima izložbe.
 
izložba

Izložba Igora Grubića u Koprivnici

U subotu, 27. listopada u 19 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika Igora Grubića pod nazivom 'Mogućnosti iscjeljenja'.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za 31. Adria Art Annale - Smeće

Umjetnička udruga AAA iz Splita poziva umjetnike da se do 12. studenoga 2018. prijave za sudjelovanje na 31. Adria Art Annaleu.
 
izložba

Izložba Tonija Mijača u Domu HDLU

U petak, 28. rujna 2018. u 19 sati, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, otvorit će se samostalna izložba multimedijalnog umjetnika Tonija Mijača – 'Katarza'. 
 
predstavljanje

Hrvatske umjetnice u Celju

Večeras u Celju, Slovenija, počinje Festival Račka 2018. na kojem sudjeluju i hrvatske umjetnice. 
 
nagrada, obavijest

Renata Poljak u užem izboru za nagradu u Metropolitan Arts Centre u Belfastu

Suvremena umjetnica Renata Poljak nominirana je kao jedna od trinaest svjetskih umjetnika, među više od osamsto prijavljenih, za Međunarodnu nagradu Metropolitan Arts Centre u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. 
 
izložba

Izložba Michela Mesarića u Rijeci

Izložba riječkog multimedijalnog umjetnika Michela Mesarića 'Pomak', u organizaciji Drugog mora, otvara se u četvrtak, 30. kolovoza u 20 sati, u galeriji Filodrammatica. 
 
natječaj

Natječaj 'Squeeze it' 2018 / Trieste Contemporanea

Objavljeno je treće izdanje natječaja Squeeze it za mlade umjetnike do 30 godina koje organizira Trieste Contemporanea. Prijave su moguće do 12. studenoga 2018. 
 
izložba

Ruski umjetnici Dasha Delone i Dima Goryachkin izlažu u Grožnjanu

Istaknuti umjetnici iz Rusije - Dasha Delone i Dima Goryachkin, članovi skupine 'DaDim', predstavit će se samostalnim izložbama u Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan. Izložbe se otvaraju u petak, 24. VIII. 2018, u 20.00 sati.
 
obavijest

Tin Dožić ovogodišnji pobjednik Zlatne lubenice 2.0. s radom 'Pjesme za antropocen'

Festival Media Mediterranea u organizaciji udruge Metamedij koji ove godine slavi 20. rođendan s temom „Tehnologija + priroda“ započeo je u četvrtak, 16. kolovoza u pulskoj galeriji SKUC otvorenjem izložbe „Zlatna lubenica 2.0“ na kojoj su izloženi radovi finalista tog hvalevrijednog natječaja. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu