info - cirkus


predstava

Predstava suvremenog cirkusa 'Souffle' u splitskom Domu mladih

U četvrtak, 12. rujna, u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih u Splitu će se održati predstava 'Souffle' francuske cirkuske kompanije 'L’Eolienne'. Ulaz je besplatan!
 
najave

Kulturan ulični festival u Zagrebu

U Zagrebu će se tijekom rujna održati novi vikend festival posvećen uličnoj izvedbi, lokalnim umjetnicima i lokalnom stanovništvu. Radi se o događaju naziva 'Kulturan ulični festival' kojemu je cilj prezentirati urbanu kulturnu uličnu i cirkusku umjetnost po kvartovima grada Zagreba, te istovremeno dati izvedbeni prostor lokalnoj umjetničkoj sceni.
 
predstava

Francuski suvremeni cirkuski kolektiv gostuje u Splitu

Jedan od najcjenjenijih francuskih suvremenih cirkuskih kolektiva 'Un loup pour l'homme' dolazi u Split gdje će 4. srpnja, na platou ispred Doma mladih, u 21,30 sati, izvesti svoju predstavu 'Face Nord'. Ulaz je besplatan!
 
predstava

Malinada kolektiv: (Un)connected

Mladi suvremeni cirkuski Malinada kolektiv (Hrvatska/Srbija) izvest će predstavu '(Un)connected' 2. lipnja u cirkuskom šatoru na Trnjanskom nasipu bb (CirkoBalkana šator, dvorište Pogona Jedinstvo i Kluba Močvara).
 
festival

Svečano otvaranje Cest is d'Best prebačeno za četvrtak

Zbog lošeg vremena planirano svečano otvaranje međunarodnog uličnog festivala Cest is d'Best prebačeno je na četvrtak, 30. svibnja, u 20 sati na Europskom trgu.
 
predstava

Suvremena cirkuska predstava 'Fil' katalonskog akrobatskog kolektiva Madame Gauc u Splitu

Katalonski suvremeni cirkuski kolektiv Madame Gauc u srijedu, 29. svibnja, u 21 sat, izvest će svoju akrobatsku predstavu 'Fil' u Amfiteatru Doma mladih. Ulaz je besplatan!
 
festival

Uskoro počinje 23. Cest is d Best

U srijedu, 29. svibnja, s početkom u 10 sati, počet će u Zagrebu 23. Međunarodni ulični festival Cest is d Best. Najveći ulični festival u Hrvatskoj će do 2. lipnja i publici ponuditi oko 700 sati programa u kojem će sudjelovati nekoliko stotina performera, glazbenika, likovnih, plesnih i kazališnih umjetnika.
 
predstava

Gostovanje Cirkorame na festivalu Cirkul’art u Slovačkoj

Cirkul’art 2019 - festival suvremenog cirkusa, koji se održava od 24. do 26. svibnja u slovačkom gradu Stupava, ove godine će u sklopu svog programa 'Visegrad Workshop Zone' ugostiti cirkuske pedagoge iz šest istočnoeuropskih zemalja.
 
festival

9. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru

Ovogodišnji, deveti po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) održavat će se na Trgu kralja Tomislava i u parku kod Samoborskog muzeja, od 17. do 19. svibnja.
 
festival

Cirkobalkana 7

Pred nama je sedmo po redu izdanje festivala suvremenog cirkusa, a cirkuski je šator postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo i za vrijeme trajanja festivala ugostit će 12 regionalnih i europskih cirkuskih ostvarenja.
 
izložba, performans

Cirkobalkana 7: otvorenje izložbe i ulični performans

U povodu 7. festivala suvremenog cirkusa Cirkobalkana održat će se otvorenje izložbe svih dosadašnjih festivalskih plakata i ulični performans u izvedbi Cirkobalkana kolektiva u ponedjeljak, 29. travnja, u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.
 
predstava

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 nastupa na Mallorci

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 u petak, 26. travnja, u 19,30 sati, izvodi svoju predstavu u nastajanju 'Barehanded Sculptor' u Centru za izvedbenu umjetnost C.IN.E. u gradu Sineu na Mallorci.
 
natječaj

Otvoren natječaj circusnext PlaTFoRMe

circusnext PLaTFoRMa, posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za produkciju predstava neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora u ediciji 2019./2021. Rok za prijave projekata je 7. lipnja 2019., u 12 sati!
 
radionica, kolonija

Radionice slovenskog cirkuskog kolektiva Mismo Nismo

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 ovaj vikend, 6. i 7. travnja, u HALI 100 (Hrvatske mornarice 4, Split) organizira radionice akrobatike, akrodancea i fizičkog kazališta s Evom Zibler i Tjažom Juvanom iz slovenskog cirkuskog kolektiva Mismo Nismo.
 
predstava

'It happens' – predstava suvremenog cirkusa

U petak, 29. ožujka, u 20 sati, u amfiteatru Doma mladih u Splitu održat će se predstava španjolskih i francuskih cirkuskih umjetnika i akrobata, naziva 'It happens'. Predstava je komična i nepredvidiva, prilagođena je za sve uzraste, a ulaz je besplatan!
 
radionica, kolonija

Radionica podizanja cirkuskog šatora

Cirkorama vas u sklopu svog programa poziva na radionicu dizanja cirkuskog šatora. Radionica će se održati u dvorištu Pogona Jedinstvo u trajanju od dva dana i namijenjena je svima koji žele naučiti kako se stavlja u funkciju jedan mobilni objekt, kojemu je osnovna namjena da producira kulturne sadržaje – prvenstveno one vezane uz cirkusku umjetnost.
 
najave

Cie La Geste (Fr): 'Ne mogu umrijeti. No tko može živjeti pod surovim svjetlom?'

U sklopu CircusNext Platforme u 2019. Cirkorama ugošćuje predselektiranu francusku cirkusku grupu CIE La Geste koja boravi u Zagrebu od 4. do 13. ožujka na rezidenciji u Pogonu Jedinstvo, gdje će svoj rad u nastajanju predstaviti javnosti 12. ožujka, u 19 sati. Ulaz je slobodan!
 
radionica, kolonija

Radionice POI žongliranja na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu

Savez Udruga KAoperativa poziva sve zainteresirane na uključivanje u uvodnu radionicu POI žongliranja u prostoru Male scene Hrvatskog doma. Radionica je prva u ciklusu početničkog POI tečaja i namijenjena je za sve zainteresirane bez obzira na prethodno znanje i poznavanje POI tehnike. Broj sudionika je ograničen, a sudjelovanje besplatno!
 
najave

Glazbeno-scenski spektakl u AKC Medika

Jedno od događanja u sklopu obilježavanja 10 godina Cirkorame svakako je scenski tonski spektakl Skier And Yeti u Cirkusu, za sve zaljubljenike u cirkus i njegovu skladbu, a održat će se 16. veljače, s početkom u 20 sati, u DZIU Medika.
 
radionica, kolonija

Cirkorama - Laboratorij cirkuske umjetnosti: Zračne akrobacije na užetu

Prvi ovogodišnji laboratorij donosi nam radionicu zračnih akrobacija na užetu sa Hristinom Šormaz. Radionica će se odvijati u AKC Medika, akrobatska dvorana, Pierottijeva 11, 9. i 10. veljače, od 16. do 19 sati.
 
predstava

Belgijski akrobatski kolektiv Familiar Faces gostuje u splitskom Domu mladih

U utorak, 29. siječnja, u Domu mladih Split održat će se dvije prezentacije suvremenih cirkuskih predstava u nastajanju u organizaciji splitskog ROOM 100. U Beton kinu u 18 sati održat će se prezentacija predstave radnog naziva 'Surface' belgijske suvremene cirkuske skupine Familiar Faces, laureata CircusNext 2018/2019 projekta. Kao uvod u izvedbu, splitski umjetnici Dora Popić i Mišo Komenda predstavit će nastavak svojeg istraživanje 'Zvuk i Tijelo' u Amfiteatru Doma mladih u 17 sati. Ulaz je besplatan!
 
radionica, kolonija

Radionica 'Tijelo kao instrument' u Samoboru

Udruga Cirkultura u Samobor dovodi pedagoge iz Novog Sada kako bi održali radionicu 'Tijelo kao instrument'. Radionica se održava 26. i 27. siječnja, a upisi traju do 22. siječnja 2019.!.
 
radionica, kolonija

Zagrebačka artistička škola Pučkog otvornog učilišta Zagreb

Od 1. veljače 2019. započinje s radom prva institucionalizirana artistička scena u Hrvatskoj u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, Vukovarska 68, Zagreb. Upisi su u tijeku!
 
radionica, kolonija, performans

Tri cirkuska performansa i dvodnevna radionica u Splitu

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Kulturna alternativa mladih Hram za kraj 2018. godine donose drugu Večer kratkih formi 17. prosinca, u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, s cirkuskim umjetnicama Roxanom Kuwen (DE) i Laure Osselin (FR). U utorak i srijedu, 18. i 19. prosinca, Laure Osselin održat će radionicu trapeza od 18 do 20 sati na Maloj sceni Doma mladih.
 
najave

Gostovanje Cirkuske Platforme u Pokretu u Grčkoj

U razdoblju od 31.10. do 5.11. Cirkuska Platforma u Pokretu gostuje u Thessalonikiju kod regionalnog partnera u projektu, Anazitites theatrou koji djeluje u sklopu kulturnog centra Fix in Art.
 
radionica, kolonija, projekcija

Dan za Cirkus: radionica + dokumentarni film

Cirkorama poziva na 'Dan za cirkus' u DZIU Medika, u sklopu kojeg će se odvijati niz aktivnosti vezanih uz promociju suvremene cirkuske umjetnosti. Program je namijenjen publici svih uzrasta.
 
predstava

Belgijska predstava suvremenog cirkusa 'As heavy as it goes' u Amfiteatru Doma mladih

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 najavljuje cjelovečernju predstavu suvremenog cirkusa 'As heavy as it goes' belgijskog kolektiva Circus Katoen 3. listopada, u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu

Krenuli su upisi u novu sezonu početnog stupnja Cirkuskog inkubatora- kontinuirane edukacije za djecu od 5 do 12 godina, a održavat će se od listopada 2018. do lipnja 2019.
 
predstava, rezidencijalni program

Međunarodne rezidencije suvremenog cirkusa u Društvenom centru Rojc u Puli

U razdoblju od 22. srpnja do 2. kolovoza, u Društvenom centru Rojc u Puli, u prostorima kazališta DR. Inat i Čarobnjakovog šešira, održat će se tri međunarodne rezidencije suvremenog cirkuskog izričaja. Svo troje umjetnika svoj će rad u nastajanju predstaviti publici 28. srpnja, s početkom u 20 sati.
 
radionica, kolonija

Dvodnevna radionica vertikalnog užeta sa cirkuskom umjetnicom Laurom Murphy

Cirkuska umjetnica Laura Murphy, koja se od 17. do 25. srpnja nalazi na rezidenciji u Splitu kroz provedbu projekta CircusNext u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, 24. i 25. srpnja održat će radionicu vertikalnog užeta u Amfiteatru Doma mladih.
 
predstava

Predstava 'Contra' engleske umjetnice Laure Murphy u splitskom Domu mladih

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100, kroz provedbu CircusNext PLaTFoRM projekta sufinanciranog sredstvima Kreativne Europe u HALU 100, rezidencijski centar za suvremeni cirkus, od 17. do 25. srpnja, dovodi englesku cirkusku umjetnicu Lauru Murphy. U nedjelju, 22. srpnja, u 21 sat, u Amfiteatru Doma mladih Laura će izvesti polusatnu work-in-progress prezentaciju predstave 'Contra'.
 
natječaj, audicija

Triko Cirkus Teatar - poziv na audiciju

Triko Cirkus Teatar raspisuje audiciju za glumce/ice i artiste/artistice za novu dječju predstavu po predlošku Irene Zelene 'Mala noćna mora'. Audiciji mogu pristupiti glumci i artisti s prethodnim scenskim iskustvom u profesionalnim cirkuskim ili kazališnim produkcijama. Prijave su u tijeku!
 
festival

8. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru

Ovogodišnji, osmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) trajat će tri dana na nekoliko lokacija: na Trgu kralja Tomislava, u parku kod Samoborskog muzeja i na livadi Vugrinščak, od 18. do 20. svibnja 2018.
 
predstava

Mismo Nismo: rezidencija i work-in-progress prezentacija u HALI 100

U organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 i kroz provedbu projekta CircusNext PLaTFoRM financiranog sredstvima Kreativne Europe, slovenski cirkuski kolektiv Mismo Nismo 12. svibnja, u 21 sat, u HALI 100 ( bivša zgrada pogona Slobodne Dalmacije) održat će work-in-progress prezentaciju predstave u nastajanju 'NOise Cirkus'!
 
festival

Otvorenje 6. Cirkobalakana festivala

Otvorenje Cirkobalkana 6 - Festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru održat će se u subotu, 28. travnja,s početkom u 20 sati. Šator je postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo.
 
rezidencijalni program

CircusNext PlaTFoRM predselektirani MismoNismo iz Slovenije na rezidenciji u AKC Medika

U razdoblju od 2. do 6. svibnja slovenski alt-art cirkuski kolektiv MismoNismo boravi u AKC Medika, na rezidenciji povodom rada na novoj predstavi suvremenog cirkusa 'NOise Cirkus', a ugostit će ih članica CircusNext Platforme-zagrebačka Cirkorama.
 
festival

6. Festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

Pred nama je još jedno i to šesto po redu izdanje CirkoBalkane - festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru, nezavisnom prostoru za izvedbu, edukaciju i kreaciju. Publika će u razdoblju od petnaest dana trajanja festivala (28.4.-12.5.) imati priliku vidjeti najrazličitije cirkuske fuzije i hibride iz pet europskih zemalja, kao i lokalne i regionalne predstave, uz bogat popratni program.
 
obljetnica, proslava

Proslava Svjetskog dana cirkusa (World Circus Day)

Triko Cirkus Teatar ove godine obilježava Svjetski dan cirkusa (World Circus Day) kroz dvije travanjske manifestacije: Leteća revija petka trinaestog održat će se u KUC Travno, 13. travnja,  u 19 sati, a Cirkus u parku održat će se 22. travnja, od 11 do 15 sati, u Parku dr. Franje Tuđmana.
 
natječaj

Natječaj za izradu cirkuskih zastavica

Pred nama je još jedno i to šesto po redu izdanje Cirkobalkane - festivala suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru, nezavisnom prostoru za izvedbu, edukaciju i kreaciju. Svaki pravi cirkus ukrašen je maštovitim zastavicama, pa tako i Cirkobalkana poziva sve zainteresirane da izrade svoju cirkusku zastavicu…
 
natječaj

Poziv na Otvorenu pozornicu Cirkobalkane 6

Pozivaju se svi izvedbeni umjetnici/ce, cirkuske radnice i radnici, da prijave svoj/u;  točku, crticu, obmanu, izvedbeni pokušaj, improvizaciju, salto mortale, piromanski ili pirotehnički pothvat, skeč, geg, trik, umjetnički grč i ostale izvedbene dosjetke za izvedbu na 'Open stage-u' pod okriljem i oko cirkuskog šatora. Krajnji rok prijava za Zagreb je 28. travnja 2018.
 
radionica, kolonija

Laboratorij cirkuske umjetnosti u sklopu Cirkobalkana festivala

Laboratorij cirkuske umjetnosti u sklopu Cirkobalkane ove godine donosi radionice koje će se održati od 1. do 3. svibnja i od 9. do 11. svibnja, a vodit će ih neki od trenutno najzanimljivijih umjetnika europske suvremene cirkuske scene.
 
predstava

Triko Cirkus predstavlja Cabaret Connar Janga Edwardsa

U subotu, 17. ožujka, u 20 sati, u Kazalištu Mala scena gostuje komičar i klaun Jang Edwards, s kojim će nastupiti i polaznici šestodnevnog klaunskog seminara u sklopu Klaunske platforme 2018. koja se održava u Zagrebu od 12. do 17. ožujka.
 
radionica, kolonija

Akrobacije na ringu (zračni prsten) s Dorom Popić

U sklopu druge ovogodišnje radionice Laboratorija cirkuske umjetnosti Cirkorama u goste dovodi vrhunsku zračnu akrobatkinju iz splitskog Kam Hrama-Doru Popić. Jedna od tehnički i izvedbeno najnaprednijih  zračnih cirkuskih umjetnica u regiji, kroz dvodnevnu radionicu podijelit će svoje umijeće na rekvizitu poznatom kao zračni prsten ili ring. Prijave su u tijeku!
 
radionica, kolonija

Radionica hula hoopa s Markom Kalcom u Splitu

Radionica Hula hupa s Markom Kalcem, u organizaciji Kulturne alternative mladih Hram, će se održati na Maloj sceni Doma mladih u Splitu, 4. ožujka, s početkom u 10 sati.
 
radionica, kolonija

Prostor Plus: vikend radionica Poi i pokret s Tanjom Puklek

Cilj ove radionice, koja će se održati 10. i 11. ožujka, je proširivanje vidika prvenstveno kroz poveznicu čistog pokreta s manipulacijom poi rekvizita. Traženje vlastitog izričaja bez granica poznatog i viđenog, svjesnost o dinamici, kvaliteti pokreta te neočekivanim trikovima.
 
radionica, kolonija

Radionica žongliranja i manipulacije objektima u DZIU Medika

Želite li naučiti osnove žongliranja i manipulacije objektima, kao i nadograditi već postojeće znanje, pred vama je upravo radionica na kojoj možete svladati navedeno! Prvi Laboratorij cirkuske umjetnosti u 2018. godini dovodi nam u goste venecuelanskog cirkuskog umjetnika, vrsnog žonglera Devadipa Vargasa.
 
projekcija

Cirkuska srijeda postaje Kino Cirkus

Edukativni projekt Cirkuska srijeda, u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u 2018. godini mijenja svoj naziv i postaje Kino Cirkus! Prva projekcija Kino Cirkusa održava se u srijedu, 14. veljače, u 20 sati, u Kinoteci Zlatna vrata i donosi francuski dokumentarni film 'Tout Va Bien' o klaunskoj umjetnosti. Film se prikazuje na francuskom jeziku, s engleskim podnaslovima. Ulaz je besplatan!
 
natječaj

Festival CirkoBalkana 6 - poziv suvremenim cirkuskim grupama i umjetnicima

Festival CirkoBalkana, festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru raspisuje poziv za sudjelovanje u glavnom programu festivala, svim suvremenim cirkuskim grupama ili pojedincima sa područja Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kosova i Makedonije. Ovogodišnji festival će se održati od 28.4. do 12.5. u Zagrebu u svima dobro poznatom prostoru cirkuskog šatora. Rok za prijave na festival je 1. ožujka 2018.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – K-Deleite 2016 SL, Španjolska

K-Deleite traži partnere za projekt GastroZirkus za prijavu na natječaj za projekte suradnje u potprogramu Kultura programa Kreativna Europa. GastroZirkus je projekt koji predlaže suradnju i izgradnju kapaciteta suvremenih cirkuskih umjetnika (redatelja, scenografa, akrobata, klaunova, mađioničara, itd.) s mladim kreativnim kuharima i njihovim timovima kako bi stekli nove vještine i repertoare.
 
najave

Moskovski cirkus na ledu 19. siječnja u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u petak, 19. siječnja, 'Moskovski cirkus na ledu', rusku cirkusku skupinu koja spaja tradicionalan cirkus s modernim akrobacijama na ledu u izvedbi najavljenoj kao jedinstveni spektakl čarolije ljudskog pokreta koja graniči s nemogućim.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu