info - folklor


najave

'Oktavijanov san' i 'Povratak Betmena' – igrokazi Glazbene škole V. Lisinski, Bjelovar

Glazbene igrokaze izvode učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Bjelovar, u Kulturnom centru Travno, u subotu, 12. listopada, u 19,30 sati. Prikazuje se široka paleta glazbenih ukusa i stilova: od pozivanja na tradicijsku glazbu do isticanja klasične i popularne glazbe te kritike turbofolka. Ulaz je slobodan!
 
koncert

'Koracima baštine', koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine

Posudionica i radionica narodnih nošnji najavljuje i poziva na koncert hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine - Koracima baštine, koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u nedjelju, 6. listopada 2019., s početkom u 19:30 sati.
 
obavijest

Folklorni ansambl SKUD 'Ivan Goran Kovačić' predstavio je Hrvatsku u Kini

Folklorni ansambl Studentskog kulturno-umjetničkog društva 'Ivan Goran Kovačić' iz Zagreba predstavio je Hrvatsku u Kini u okviru manifestacije 'Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma'.
 
najave

54. Vinkovačke jeseni od 13. do 22. rujna

Ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a u desetodnevnom pretežno folklornom, no i zabavnom i drugom programu nastupit će oko 8000 sudionika, najavio je u četvrtak vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Bosančić.
 
obavijest

Zadar domaćin Ljetne škole hrvatskog folklora

Zadar je do nedjelje, 11. kolovoza, domaćin Ljetne škole hrvatskog folklora koja se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika (HMI) održava 25. godinu. Na programu Škole ove su godine pjesme, glazba i plesovi panonskog područja.
 
nagrada, djeca, mladi

Dječja klapa Baliniera osvojila prvo mjesto na festivalu u Parizu

Dječja klapa Baliniera, u kojoj pjevaju djeca iz Preka, Ugljana, Kali i Banja, osvojila je na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” prvo mjesto u kategoriji a capella juniori.
 
obavijest

LADO otvara folklorni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu umjetničkog djelovanja, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO otvorit će u ponedjeljak navečer na taraci tvrđave Revelin folklorni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine.
 
novo izdanje

53. Đakovački vezovi

Ovogodišnji 53. Đakovački vezovi održavaju se od 21. lipnja do 7. srpnja, organizatori najavljuju bogat program, a zemlja partner je Slovačka. Svečanost otvorenja je 5. srpnja, ispred đakovačke katedrale, a središnji program – svečani mimohod svih sudionika smotre, je u nedjelju, 7. srpnja.
 
smotra, revija

45. Šestinski dan

Tadicionalna kulturno-umjetnička manifestacija „Šestinski dan“ održat će se 6. srpnja u Zagrebu 45. put! Ovaj jubilej ujedno je i uvod i najava proslave 125. obljetnice aktivnog rada HSPD "Sljeme" Šestine-Zagreb, koja će se odvijati tijekom cijele iduće godine.
 
festival

22. Međunarodni festival folklora

Grupe iz Meksika, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Južne Koreje, Otoka Guama te Kine gostuju na 22. Međunarodnom festivalu folklora 2019. Festival je dio manifestacije Zvjezdano ljeto, organizirane povodom 440. rođendana grada Karlovca. Od 30. lipnja do 6. srpnja cjelovečernji atraktivni nastupi bit će održani u Karlovcu, Ozlju, Samoboru, Dugoj Resi i Ogulinu.
 
koncert

Svečani koncert u povodu Dana državnosti - LADO

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu umjetničkog djelovanja, u utorak 25. lipnja u 21:00 sat, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO - naš najpoznatiji folklorni ansambl - nastupa na velikoj pozornici festivala Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava i održava Svečani koncert u povodu Dana državnosti.
 
festival

U subotu u Osijeku počinje 2. Panonski folklorni festival

Drugi Panonski folklorni festival održat će se od 22. do 25. lipnja u Osijeku u organizaciji Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva 'Osijek 1862.', najavili su u utorak organizatori.
 
obavijest

Folklorni ansambl LADO nastupio u Budimpešti

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Mađarski državni narodni ansambl MÁNE održali su zajednički cjelovečernji koncert u Mađarskoj kući tradicije u Budimpešti, priopćio je u subotu LADO.
 
predstavljanje

Večer hrvatskoga folklora u Istanbulu

Koncert 'Večer hrvatskoga folklora', na kojemu će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz zagrebačkog Prigorja i gradišćanski Hrvati iz Koljnofa u Mađarskoj, održat će se u petak navečer u koncertnoj dvorani Süleyman Seba Kültür Merkezi u Istanbulu.
 
smotra, revija

Smotra folklora Zadarske županije 2019.

U četvrtak, 30. i u petak, 31. svibnja 2019. održat će se Smotra folklora Zadarske županije. Sudionici Smotre okupljaju se u 18 sati pred crkvom Gospe od zdravlja odakle raspjevana povorka kreće u 18:30 prema Trgu Petra Zoranića gdje u 19 sati počinje Smotra.
 
najave

XIII. Večer folklora 'Kumpanija Kosirići i gosti'

U nedjelju, 19. asvibnja 2019. s početkom u 18:00 sati, održati će se XIII. Večer folklora 'Kumpanija Kosirići i gosti'.
 
najave

Ansambl LADO otvara Ljeto na Ljetnoj 2019.

Dvosatnim programom 'Neka sjaji sunce svima', Ansambl LADO će na Ljetnoj pozornici u Opatiji u subotu 8. lipnja otvoriti  manifestaciju Ljeto na Ljetnoj 2019.
 
seminar

Ljetna škola hrvatskog folklora u kolovozu u Zadru

Početkom kolovoza u Zadru će se održati Ljetna škola hrvatskog folklora namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena za sve članove amaterskih folklornih ansambala, prijave su moguće do 15. lipnja, poručuje organizator, Hrvatska matica iseljenika (HMI).
 
smotra, revija

22. SKAZŽ - Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije

U subotu, 13. travnja 2019., u Domu kulture Buševec održat će se 22. SKAZŽ - Smotra kazališnih amatera Zagrebačke županije. Ulaz je slobodan.  
 
koncert

LADO u Zadru - Neka sunce sjaji svima

Dvosatni program sastavljen od šesnaest plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu – koncert LADO - Neka sunce sjaji svima, održat će se 26. travnja 2019. u Arsenalu. Početak koncerta je u 20.00 sati.
 
festival

17. Festival folklorne koreografije

Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja i KUD Jedinstvo organiziraju 17. Festival folklorne koreografije u HNK Split, 30. ožujka 2019. u 19.30 sati.
 
izložba

Izložba 'Etno zbirka župnika Mate Kneževića'

U četvrtak, 21. ožujka u 19.00 sati, u Muzeju Brodskog Posavlja biti će otvorena etnografska izložba - Etno zbirka župnika Mate Kneževića. Izložba ostaje otvorena do 10. svibnja 2019.
 
seminar

Seminar o održavanju i čuvanju narodnih nošnji

KUC Travno - Posudionica i radionica narodnih nošnji organizira Seminar o održavanju i čuvanju narodnih nošnji.
 
najave

U pokladnoj povorci 25. đakovačkih bušara 40 skupina iz Hrvatske, BiH i Mađarske

U Đakovu će se u subotu i nedjelju, 16. i 17. veljače održati 25. đakovački bušari, najveća pokladna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati 40 skupina iz Hrvatske, BiH i Mađarske.
 
seminar

Seminar o primjeni narodnih nošnji na amaterskoj folklornoj sceni

Seminar o primjeni narodnih nošnji na amaterskoj folklornoj sceni održat će se 16. veljače 2019. (subota) u Zagrebu. 
 
najave

Ovogodišnje Vinkovčke jeseni bit će posvećene Slavoniji, Srijemu i Baranji

Ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a tematski će biti posvećene Slavoniji, Srijemu i Baranji iz čega je proizašao i ovogodišnji slogan manifestacije 'Tri nam drage riječi', rečeno je na prvoj sjednici Organizacijskog odbora 54. Vinkovačkih jeseni, održanoj u četvrtak u vinkovačkoj gradskoj upravi.
 
susret, najave

Poziv za sudjelovanje na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Hrvatski sabor kulture poziva sve zainteresirane folklorne skupine, udruge i ansamble da prijave sudjelovanje na 26. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji će se održati u listopadu ove godine u Čakovcu i Sisku.
 
radionica, kolonija

HMI: U Koprivnici 25. Zimska škola hrvatskog folklora

U Koprivnici u četvrtak počinje Zimska Škola hrvatskog folklora kojom će se proslaviti dva značajna jubileja, 25 godina organizacije tog programa pod okriljem Hrvatske matice iseljenika (HMI) te 55 godina postojanja Škole folklora, doznaje se u srijedu iz HMI-a.
 
koncert

Božićni i godišnji koncert HKUD-a 'Osijek 1862'

Ove subote, 22. prosinca 2018., ansambl Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva - HKUD 'Osijek 1862.' upriličuje tradicionalni, 36. po redu Božićni i godišnji koncert. 
 
natječaj

7. Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost – poziv

Sedmi Asuanski međunarodni festival za kulturu i umjetnost održat će se u Egiptu od 14. do 24. veljače 2019., a prijave folklornih glazbenih i plesnih skupina se zaprimaju do 15. siječnja 2019.
 
obljetnica, proslava, koncert

Svečani koncert povodom 70-e obljetnice Posudionice i radionice narodnih nošnji

Posudionica i radionica narodnih nošnji ove godine slavi 70-u obljetnicu kontinuiranog rada. Ova svečana proslava obilježit će se koncertom pod nazivom 'Ruho naše vrjednije od zlata' koji će se održati 30. studenoga u Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella', s početkom u 19:30 sati.
 
susret

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Čakovcu i Sisku

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina će se održati 20. listopada u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada u Rafinerijskom domu Sisak. Na Susretu će ove godine nastupiti oko 900 folkloraša unutar 19 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a publika će u Čakovcu i Sisku imati priliku pozdraviti čuvare narodne baštine iz svih krajeva Hrvatske. Ulaz je slobodan!
 
festival

Tijekom 53. Vinkovačkih jeseni u gradu se očekuje 150.000 posjetitelja

Ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni održavaju se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine', a na desetodnevnim priredbama očekuje se oko 10.000 sudionika te oko 150.000 posjetitelja, najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.
 
predstavljanje

Dužijanca u Zagrebu 2018.

Manifestacija 'Dužijanca u Zagrebu' održava se od od petka do nedjelje (17. do 19. kolovoza 2018). Dužijanca je svetkovina završetka žetve koja se među bunjevačkim Hrvatima u Subotici organizirano slavi više od stotinu godina. 
 
izložba

'Dužijanca' u Zagrebu - nova izložba u Etnografskom muzeju

Otvorenje izložbe 'Bunjevačko veliko ruvo' u Etnografskom muzeju Zagreb održat će se u subotu, 18. kolovoza 2018. u 12 sati. Izložba je realizirana u suorganizaciji s Udrugom bunjevačkih Hrvata 'Dužijanca' i Katoličkim društvom 'Ivan Antunović' iz Subotice, a moći će se razgledati do 30. rujna 2018.
 
festival

12. Međunarodni festival folklora 'Iz bakine škrinje'

12. Međunarodni festival folklora održat će se 20. srpnja u Đurđevcu te 21. srpnja u Koprivnici.
 
najave

Folkorni ansambl Linđo neizostavni dio i 69. Igara

Tradicionalni nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama počinju u utorak, 17. srpnja, s početkom u 21,30 sati, na taraci tvrđave Revelin. Uz ovaj, Linđo će imati još tri nastupa na 69. Igrama, i to 4., 13. i 20. kolovoza kada će se opet iznova okupiti veliki broj kako gostiju, tako i Dubrovčana koji iz godine u godinu s velikim žarom prate Linđove nastupe bez kojih se Igre ne mogu zamisliti.
 
obavijest

U svečanom mimohodu 52. Đakovačkih vezova 60 skupina iz Hrvatske i svijeta

Središtem Đakova prošao je u nedjelju svečani mimohod 52. Đakovačkih vezova, u kojem je ove godine nastupilo 60 folklornih skupina s 3.000 sudionika iz Hrvatske i svijeta - Australije, SAD-a, Ukrajine, BiH, Srbije i drugih zemalja.
 
festival

21. Međunarodni festival folklora u Karlovcu

Karlovački Međunarodni festival folklora počet će 1. srpnja, a tijekom sedam dana Festivala gostujući folklorni ansambli predstavit će tradicijske pjesme i plesove Perua, Indije, Finske, Kenije i Filipina, najavljeno je na konferenciji za novinare u utorak u Karlovcu. Po prvi put će, osim u gradovima Karlovačke županije, folklorne grupe MFF-a gostovati i u Rijeci, i to 2. srpnja na riječkom Korzu.
 
koncert

Máne i LADO - Splet folklornih plesova na mađarski i hrvatski način

Mađarski državni narodni ansambl i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 29. svibnja ove godine.  
 
obljetnica, proslava

Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH

Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma RH održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 6. svibnja 2018., u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, povodom 70. obljetnice HSK-a. 
 
najave

Najavljene 53. Vinkovačke jeseni

Ovogodišnje 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine', najavljeno je u srijedu s prve sjednice Organizacijskog odbora manifestacije, a uobičajeno uz folklorno-tradicijski dio, Vinkovačke jeseni ponudit će i niz gospodarskih, kulturnih i sportskih sadržaja kao i priredbi i koncerata namijenjenih mlađoj populaciji. 
 
najave

Na 24. đakovačkim bušarima 40 pokladnih skupina s dvije tisuće sudionika

U Đakovu će se u subotu, 27. siječnja održati 24. đakovački bušari, najveća pokladna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj koja je taj grad prije nekoliko godina uvrstila u Savez karnevalskih gradova Hrvatske. 
 
najave

Šokačko sijelo od 3. do 13. veljače

Ovogodišnje 51. šokačko sijelo, najznačajnija manifestacija tradicijske kulture županjske Posavine, održat će se od 3. do 13. veljače pod geslom 'Lipo ti se Šokica opravlja', izvijestila je Turistička zajednica grada Županje koja je uz Grad Županju organizator te manifestacije. 
 
festival

U Osijeku prvi put folklorni festival - Pannonian folklor fest

U Osijeku će se od 22. do 25. lipnja održati prvi Pannonian folklor fest, a nastupit će pet ansambala koji njeguju koreografirani folklor, i to četiri iz Hrvatske i jedan iz inozemstva, najavili su u utorak u Osijeku predstavnici Organizacijskog odbora.
 
radionica, kolonija

HMI: Zimska škola hrvatskoga folklora u Koprivnici

Stotinjak plesača, pjevača i svirača iz dijaspore i domovine pohađat će u siječnju zimsku Školu hrvatskoga folklora, a predavači su istaknuti folkloristi i koreografi predvođeni etnologom Andrijom Ivančanom, umjetničkim ravnateljem Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske 'Lado', priopćeno je iz Hrvatske matice iseljenika (HMI).
 
obljetnica, proslava

Obilježavanje 20. godišnjice Kulturno-umjetničkog društva Sesvete

U povodu 20. godišnjice Kulturno-umjetničkog društva Sesvete u subotu, 9. prosinca, u 17 sati, u Galeriji Oblok Knjižnice Sesvete otvara se izložba fotografija 'Tancali bi...' Vladimira Sorića i Tomislava Franjića. U 19 sati, KUD Sesvete u Narodnom će sveučilištu Sesvete održati završni koncert '20 let nam je tek'.
 
koncert

Adventski koncert ansambla LADO u Zadru

U srijedu, 13. prosinca, u crkvi sv. Nikole, s početkom u 20 sati održat će se adventski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske – LADO u organizaciji Koncertnog ureda Zadar.
 
susret

24. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture 14. listopada 2017. u Centru za kulturu u Čakovcu te 21. listopada 2017. u Rafinerijskom domu Sisak, bit će održan 24. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina.  
 
najave

Plesni nastup FA 'Zora' u Opatiji

Plesni nastup opatijskog Folklornog ansambla 'Zora' će se održati u subotu, 2. rujna, s početkom u 20,30 sati, u velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu