info - strip


radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica izrade stripa za djecu u MSU s Ivanom Tudekom

U sklopu programa 'Upoznaj umjetnika u MSU', u subotu, 16. lipnja MSU predstavlja umjetnika Ivana Tudeka i njegov novi strip album 'Šašavi a spašeni', u nakladi Mala zvona, nakon čega slijedi i radionica za djecu na kojoj će polaznici uz umjetnikovu pomoć osmisliti i nacrtati svoju vlastitu priču po uzoru na strip album. Radionica je besplatna i namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Zbog ograničenog broja sudionika potrebna je prethodna najava do petka, 15. 6. 2018.
 
natječaj

16. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

16. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 27. do 30. rujna u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2018.
 
radionica, kolonija

Radionica stripa u KNAP-u

Kroz radionicu polaznici stvaraju strip od njegovog početka do samog kraja, što uključuje odabir ili pisanje priče, kadriranje i izradu nacrta i skica u olovci, zatim crtanje table stripa uz dodavanje unaprijed dogovorenog teksta. Radionica će se održati u KNAP-u u petak, 20. travnja, s početkom u 18,30 sati.
 
izložba, predstavljanje

Mangelos Vol 1 - izložba i promocija stripa

Muzej suvremene umjetnosti obilježit će tridesetu godišnjicu smrti Dimitrija Bašičevića Mangelosa promocijom stripa Mangelos Vol 1, nastalog u suradnji strip autorice Ivane Armanini i likovnog kritičara i kustosa, Marka Goluba. Uz promociju stripa na prvom katu stalnog postava Muzeja 'Zbirki u pokretu' postavit će se izložba odabranih stranica stripa.
 
x ostalo

Komikaze webzine # 46>>>

 
 
radionica, kolonija

Radionica izrade stripa Helene Janečić u Koprivnici

Kao završetak ovogodišnjih aktivnosti, Vox Feminae Platforma u suradnji s AK Galerijom predstavlja radionicu crtanja stripa pod vodstvom umjetnice Helene Janečić u Koprivnici, u subotu, 9. prosinca, od 15 do 18 sati. Radionica se održava u prostoru AK Galerije, prijave su u tijeku!
 
predavanje, tribina

Tribina 'Richterova igra' - predstavljanje stripa Dunje Janković

Ove subote, 2. prosinca, u 17 sati, u Muzeju za suvremenu umjetnost održat će se tribina nazvana 'Richterova igra' koju zajednički organiziraju MSU i udruga Kulturtreger/ klub Booksa, a na kojoj će se predstaviti istoimeni strip Dunje Janković.
 
radionica, kolonija

24-satno crtanje stripa - Umjetnička akademija u Osijeku

24-satno crtanje stripa, pri čemu svaki sudionik ima cilj nacrtati 24 stranice stripa, vježba je (ili disciplina) koju je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti.  
 
x ostalo

U Kući stripa u Zagrebu moći će se vidjeti junaci hrvatskih i svjetskih stripova

Neki su prva slova naučili listajući stripove, neki su prateći omiljene junake putovali Divljim zapadom i prašumama Amazone ili se slagali sa životnim stavom Boba Rocka da je 'bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi', a ljubitelji stripa svih generacija mnoge će crtane junake moći vidjeti u budućoj Kući stripa koja bi se, na inicijativu kolekcionara Mladena Novakovića, trebala otvoriti u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

Predavanje Marvelovog strip crtača Enisa Čišića

Sarajevski strip crtač i ilustrator Enis Čišić održat će u će u Zagrebu 13. listopada, s početkom od 18 sati, na Veleučilištu Vernu predavanje o svom iskustvu rada za najvećeg svjetskog izdavača stripova, Marvel. Premda je njihova suradnja započela tek prije tri godine, dosad je ilustrirao neke od najpoznatijih superheroja poput Ironmana, Spidermana, Kapetana Amerike, Hulka te Nicka Furija. Ulaz na predavanje je besplatan!
 
predstavljanje

Predstavljanje strip knjige 'Miljenko i Dobrila' u Kaštel Sućurcu

Službeno zatvaranje prvog kaštelanskog 'Kreativnog proljeća' održat će se u četvrtak, 1. lipnja, u 20,30 sati, u Muzejskom prostoru Podvorje (Nadbiskupski kaštel) u Kaštel Sućurcu uz predstavljanje strip knjige 'Miljenko i Dobrila' scenarista Srećka Eterovića i crtača Žarka Bekera
 
festival

20. Crtani romani šou s bogatim obljetničkim programom

Dvadeseti Crtani romani šou, najveći festival stripa u regiji, ove se godine održava od 12. do 14. svibnja pod nazivom 'Zagreb Comic Con', a organizatori najavljuju bogat slavljenički program koji u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika, uz tradicionalni sajam stripova, donosi popratni program izložbi, razgovora s autorima, promocija, kvizova i slično. Ulaz na sva događanja u sklopu Festivala je besplatan!  
 
izložba

Izložba Ivane Armanini u Virovitici

U subotu, 6. svibnja, u 19,30 sati, u gradskom muzeju Virovitica otvara se samostalna izložba ilustratorice i dizajnerice Ivane Armanini, koja će se publici predstaviti izborom autorskih plakata i strip ilustracija i novog strip albuma 'katalog', svojevrsnu retrospektivu 15 godina umjetničkog rada. Izložba ostaje otvorena do 6. lipnja.
 
natječaj

15. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

15. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 28. rujna do 1. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2017.
 
izložba

Izložba 'Frame S' Enisa Čišića

U subotu, 15. travnja, u Galeriji na katu Kulturno informativnog centra, u 12:00 sati se otvara izložba radova 'Frame S' nagrađivanog bosanskohercegovačkog strip crtača Enisa Čišića nastalih u periodu od 2012. do danas. Izložba ostaje otvorena do 21. travnja 2017. godine.
 
predstavljanje

Strip-tease Matka Vladanovića: Krešimir Biuk

U utorak, 28.3. u 19 sati, u sklopu Booksinog Književnog budoara, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će stripaš Krešimir Biuk.
 
predstavljanje

Strip o Slavi Raškaj u Ozlju

Nakon uspješne prošlogodišnje dvodnevne strip radionice i velikog zanimanja za stripove nastale tom prigodom u Gradu Ozlju će u centru grada 17.3. biti postavljen strip 'Čamac na Kupi'.
 
izložba

Izložba Ivane Armanini u Puli

Samostalna izložba Ivane Armanini (40-tak plakata A1 formata) i neformalna promocija 'Kataloga' održat će se u Galeriji Cvajner, u Puli, 23. prosinca, s početkom u 21:00 sat.
 
obavijest

Treće ovomjesečno Komikaze izdanje je vani!

Treće ovomjesečno Komikaze izdanje je vani! Novi broj donosi radove 12 autora/ica (4 nova/e u Komikaze mreži!): KM Barry, Sonja Vulpes, Benjamin Beljan, Alessandro Martoz Martorelli, Nora Mesaroš, Klara Rusjan – Klarxy, Tifani Rubi, Paatrice Marchand, Dušan Durman, Jayadyuti DE, Stipan Tadić, Petra Brnardić.
 
obavijest

15 godina Komikaze albuma

Novi Komikaze album#15 je izašao iz tiska te predstavlja 24 međunarodnih autora.
 
predstavljanje

Na tribini 'Strip-tease' gostuje 'Barokni čovjek' Vinko Barić

U utorak 13.12. u klubu Booksa u 19:00, tribina 'Strip-tease' uvodi vas u svijet Baroknog čovjeka. Gost tribine je autor stripa, Vinko Barić, akademski slikar, ilustrator, grafički dizajner, punk-muzičar i jedan od tri nosiva stupa solinsko-splitske strip-scene.
 
predstavljanje

Novo izdanje 'G • točke' spaja u 'Gavelli' strip, književnost i glazbu

Projekt 'G • točka: Grad u Gavelli' u svojem će drugom izdanju u četvrtak, 1. prosinca, u zagrebačkom Gradskom dramskom kazalištu Gavelli u novoj umjetničkoj suradnji spojiti stripašicu i animatoricu Irenu Jukić Pranjić, književnika Edu Popovića i glazbenika Darka Rundeka. Ulaz je slobodan!
 
predstavljanje, predavanje, tribina

Strip-tease Matka Vladanovića: U Booksi gostuje Zajebani Lavanderman

U utorak 29. studenog u 19:00 na tribini Strip-tease Matka Vladanovića u klubu Booksa gostuje Zajebani Lavanderman.
 
predavanje, tribina

Generacija Y - Superheroji današnjice na Kavi u 2

Gradska knjižnica Poreč poziva na predavanje prof. Ivana Čupića o Generaciji Y, superherojima i stripu, koje će se održati ove srijede u 13.00 sati na Kavi u 2.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica stripa za djecu u Centru Knap

Centar kulture na Peščenici - KNAP organizira radionicu namijenjenu onima koji kroz ovaj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom upoznati forme stripa i načine crtanja. Prvi sat radionice je 16. studenog 2016.
 
izložba

Edit Comics izložba u Vinkovcima: Retrospektiva Krešimira Zimonića

U okviru EDIT-Comics aktivnosti, u Vinkovcima je organizirana velika retrospektivna izložba stripova, ilustracija i filmova Krešimira Zimonića, koja će biti otvorena u Galeriji Slavka Kopača 10. studenog, u 18 sati. Bit će izloženo više od 60 autorovih radova, uz projekcije animiranih filmova.
 
izložba

Crtež, strip i film – izložba radova Krešimira Zimonića i Matije Pisačića

Izložbu renomiranih hrvatskih strip-crtača i animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića moći će se razgledati od 3. do 13. studenog u Maloj dvorani Galerije Prica, POU Samobor. Izložba obuhvaća crteže, stripove i isječke iz njihovih nagrađivanih animiranih filmova.
 
predavanje, tribina

Strip-tease u Booksi: Dušan Gačić

U utorak, 20. rujna, u 19 sati, na prvoj tribini Strip-tease Matka Vladanovića u sklopu Booksinog Književnog budoara gostovat će likovnjak, ilustrator, stripaš i animator Dušan Gačić.
 
izložba

Komikaze - izložba u Zadru i novi webzine

Strip kolektiv KOMIKAZE predstavlja u  u Zadru izložbu 'Femicomix' serije koja afirmira snagu i potencijal ženskog autorskog izraza u suvremenom stripu. Na otvorenju, u petak, 29.srpnja posjetitelji će moći sudjelovati u DIY radionici izrade bedževa, a u 23 sata poslušati koncert benda Žen.
 
nagrada

Željko Lordanić - dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' za životno djelo na području hrvatskog stripa

Željko Lordanić - Lord, crtač stripova i scenarist iz Zagreba, ovogodišnji je dobitnik nagrade 'Andrija Maurović' za životno djelo na području hrvatskog stripa.
 
festival

Gradska knjižnica Zadar organizira prvi Festival stripa

Od 23. do 25. svibnja, u Gradskoj knjižnici Zadar, u sklopu prvog Festivala stripa, održat će se niz radionica koje će voditi Krešimir Biuk, Robert Solanović Bob, Fran Strukan, i Ivana Glavaš Bakija, te izložba strip tabli.
 
natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd – natječaj

14. međunarodni salon stripa Beograd objavljuje natječaj za sudjelovanje. Salon će se održati od 29. rujna do 2. listopada, u SKC Beograd. Rok za slanje radova je 15. kolovoza 2016.
 
festival

19. Crtani romani šou

19. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou održava se od petka, 13. do nedjelje, 15. svibnja 2016. godine, u Hrvatskom domu likovnih umjetnika u Zagrebu. Program uključuje sajam stripova, različite izložbe, predavanja i tribine i sadržaje za djecu.
 
predstavljanje

Otvorenje Zidnih novina

Za ovogodišnju ediciju Zidnih novina, Saša Rakezić - Zograf, poznati regionalni crtač stripova, pripremio je seriju stripova na temu humoristične serije 'Bitange i princeze', koja će pod, nazivom 'Gdje su, što rade', biti predstavljena javnosti u subotu, 16. travnja u 12:00h, u Galeriji Greta.
 
predavanje, tribina

Zrinka Ostović na Književnom budoaru

U utorak, 12. travnja u 19 sati, na Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će ilustratorica i strip umjetnica Zrinka Ostović.
 
predstavljanje

Ninoslav Kunc na strip tribini u Booksi

U utorak, 22.3. u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će Ninoslav Kunc, stripaš i ilustrator čiju je dugo očekivanu zbirku stripova objavio Strip forum.
 
predavanje, tribina

Ninoslav Kunc na strip tribini u Booksi

U utorak, 22. ožujka u 19 sati u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića gostovat će Ninoslav Kunc, stripaš i ilustrator čiju je dugoočekivanu zbirku stripova objavio Strip forum.
 
predstavljanje

Alem Ćurin u Booksi predstavlja 'List vode'

Poznati splitski ilustrator i stripaš nedavno je objavio dugo očekivanu knjigu o Hugu Prattu koju će u Zagrebu predstaviti u utorak 9.2., u 19 sati,  u Književnom budoaru kluba Booksa, na tribini Strip-tease Matka Vladanovića.
 
predstavljanje

Večer stripa u Bookvici: Alem Ćurin

U četvrtak, 4. veljače, s početkom u 20.30 sati u splitskom klubu Quasimodo, održat će se premijerno splitsko predstavljanje prvoga strip-romana kultnog splitskog ilustratora i pisca Alema Ćurina.
 
obljetnica, proslava, predstavljanje

Dan besplatnih stripova u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula

U subotu, 19. prosinca 2015., Knjižnica će još jednom obilježiti Free Comics Book Day - dan kad se u cijelom svijetu dijele stripovi tikani posebno za tu prigodu.
 
novo izdanje

Komikaze # 40

Objavljen je novi Komikaze webzin # 40, koji na 123 stranice, okuplja trinaest autora, iz 11 različitih zemalja.
 
izložba

Stripburger Attention, Work! u Galeriji SC

Izložba Stripburger Attention, Work! otvara se u petak, 11. prosinca, s početkom u 20 sati, u Galeriji SC. Izložba ostaje otvorena do 29. prosinca.
 
djeca, mladi

Dječjim stripom protiv poplave: ekološko-edukativni strip-projekt 'Balkanske vode'

Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka oraganizira izdavanje zbirke dječjih stripova na temu katastrofalnih poplava iz 2014. godine, prikupljenih u sklopu crtačkih radionica održavanih s djecom u Gunji (RH), Obrenovcu (RS), Maglaju i Doboju (BiH).
 
predavanje, tribina

14 godina portala Stripovi.com

U utorak, 8.12. u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Booksinog Književnog budoara i Strip tribine Matka Vladanovića, gostovati zamjenik glavnog urednika portala Stripovi.com Danijel Kuzmić i pokretač, glavni urednik i webmaster portala, Marko Šunjić.
 
x ostalo

24-satno crtanje stripova na temu 'Opstanak'

U splitskoj udruzi koja potiče angažman mladih - Info zoni i školi Likovnih umjetnosti u subotu je počelo 24-satno neprekidno crtanje stripova, kojim se želi popularizirati strip i potaknuti kreativnost, a prijavljeno je 90-ak sudionika.
 
izložba

Izgubljeni potencijali - odjeci iz prošlosti fanzinske kulture

Danas, 19. studenoga, u 19 sati, u HDD galeriji, otvara se izložba 'Izgubljeni potencijali – odjeci iz prošlosti fanzinske kulture'. Kustos izložbe je Antonio Karača, a izložba ostaje otvorena do 27. studenoga.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje na izložbi ilustracija i stripa 'Crtomat!'

Gradski muzej Virovitica, kao organizator izložbe ilustracija i stripa 'Crtomat!' poziva umjetnike / ilustratore da sudjeluju na izložbi originalnih ilustracija. Svi radovi moraju prispjeti u Gradski muzej Virovitica poštom, do 6. studenoga.
 
predstavljanje

EDIT Comics u Muzeju suvremene umjetnosti

Platforma EDIT Comics predstavlja se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u subotu i nedjelju, 24. i 25. listopada.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica stripa u centru KNAP

Centar kulture na Peščenici - KNAP organizira besplatnu radionicu stripa za djecu od 8 do 14 godina. Radionica je namijenjena onima koji kroz ovaj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom upoznati forme stripa i načine crtanja. Prvi sat radionice je 27. listopada.
 
izložba

comiXconnection – izložba alternativnog stripa u Vukovaru

Izložba alternativnog stripa comiXconnection, nakon 16 europskih gradova stiže u Vukovar, a predstavlja radove 63 autora iz šest europskih zemalja kao i suradničke mreže kojih su ti autori članovi. Otvorenje izložbe je danas, 7. listopada, u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar – dvorac Eltz.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu