info - kazalište


nagrada

'Priča o oblaku' Male scene nagrađena u Kini

Predstava 'Priča o oblaku' zagrebačkog Kazališta Mala scena, izvedena  na nedavno završenom International Children Drama's Weeku u jednom od najstarijih kineskih gradova Xi'anu, osvojila je 'The Silk Road Friendship Award', koju dodjeljuje Odbor  Silk Road International Arts Festivala.
 
konferencija, znanstveni skup

Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu - simpozij

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Teatrom Tirena i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, organizira 2. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom 'Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu'. Skup će se održati u Zagrebu od 20. do 22. rujna na Učiteljskom fakultetu.
 
predstava

'Avanture maloga Juju' nova premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Predstava 'Avanture maloga Juju', autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz, temeljena na popularnoj dječjoj pjesmi Žarka Roja i Petra Bergama, premijerno će se u režiji Renate Carole Gatice izvesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 22. rujna, najavljeno je utorak na konferenciji za novinstvo.
 
predstava

'Mala Moskva' i 'Trešnja' u PlayDrami

Splitsko kazalište PlayDrama predstavilo je u utorak program nove sezone u kojoj će gledatelji premijerno moći pogledati predstave 'Mala Moskva' Tomislava Zajeca i 'Trešnja' Tamare Damjanović.
 
predstava

Premijera predstave 'Mrak Čudak' u Glini

Kazalište' Točka na i' ovih će se dana predstaviti predstavom 'Mrak Čudak' za djecu i odrasle u gradu Glini. Svečana premijera će se održati 22. rujna, u 19 sati, a ulaz je slobodan!
 
predstava

50. izvedba predstave 'Črna mati zemla'

Nagrađivana predstava 'Črna mati zemla' u Zagrebačkom kazalištu mladih ima jubilarnu, pedesetu izvedbu u četvrtak, 20. rujna, s početkom u 20 sati.
 
predstava

Premijera lutkarske predstave za djecu 'Vuk i 7 kozlića'

Lutkarska scena 'Ivana Brlić-Mažuranić' (Scena IBM) sezonu 2018./19. započinje lutkarskom predstavom za djecu 'Vuk i 7 kozlića' Braće Grimm, u dramatizaciji i režiji Ivane Peroš, koja će biti premijerno izvedena u subotu, 22. rujna, u Hrvatskom domu Zapruđe, Trg I.Meštrovića 1g, s početkom u 11 sati.
 
predstava

Ove jeseni tri domaće i devet inozemnih kazališnih premijera Mire Gavrana

Tri domaće i devet inozemnih kazališnih premijera hrvatskoga književnika i dramatičara Mire Gavrana bit će izvedene ove jeseni, a prva na rasporedu je premijera drame 'Shakespeare i Elizabeta' 21. rujna u slovačkom Gradskom kazalištu Trenčin iz Trenčina, nakon koje slijede premijere u Austriji, Češkoj, Rusiji, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Mađarskoj, priopćeno je u nedjelju iz Teatra Gavran.
 
predstava

'Moj razred 2.b' prva ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split

U subotu, 22. rujna, u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena prva ovosezonska premijera - predstava 'Moj razred 2.B'. U nastavku sezone 2018./2019. Gradsko kazalište lutaka Split izvest će još tri premijere.
 
predstava

Predstava 'Kraljević Čuperko' propitkuje što nas čini lijepim i pametnim

KD 'Smješko' u sezonu 2018./19. ulazi predstavom za djecu 'Kraljević Čuperko' prema motivima istoimene bajke Charlesa Perrauta u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković. Prva premijerna izvedba predstave održat će se u Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju, 23. rujna, s početkom u 11,30 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Gradsko kazalište 'Trešnja' najavljuje novu sezonu

Novu sezonu Gradskoga kazališta 'Trešnja' obogatit će zanimljivi premijerni naslovi: 'Trnoružica', 'Orašar' i 'Timm Thaler ili prodani smijeh'.
 
nagrada

Giulio Settimo osvojio nagradu u Ukrajini

Glumac Giulio Settimo osvojio je Nagradu za najboljeg glumca za ulogu gazde i psića Sonje u predstavi 'Male priče o nestašnoj Sonji' karlovačkog kazališta 'Zorin dom' na  II. Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta 'PuppetUP' u Kijevu (Ukrajina).
 
predstava

Trinaest premijera u novoj sezoni varaždinskoga HNK

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište u novoj će sezoni izvesti trinaest premijernih naslova, od klasičnog Sofoklova 'Filokteta' do kultne operete 'Grofica Marica', najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
 
radionica, kolonija

34. generacija Škole glume Ri Teatra

Ri Teatar organizira 34. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od listopada 2018. do siječnja 2019., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i radnim danom (prema dogovoru). Upisi su nedjeljom, i to 16., 23. i 30. rujna 2018. u 16 sati u Kulturnom centru Kalvarija, Rijeka.
 
predstava, djeca, mladi

'Priča o oblaku' na festivalu u Kini

Predstava 'Priča o oblaku' kazališta Mala scena bit će izvedena na 2018 International Children Drama’s Weeku koji se održava u kineskom gradu Xi’anu 16. rujna, i to dva puta. Ivica Šimić predstavu će igrati na engleskom jeziku uz simultani prijevod na kineski jezik. Nakon svake izvedbe održat će se radionica s roditeljima i djecom.
 
predstava

Predstavljen repertoar 112. kazališne sezone osječkog HNK-a

Osječko Hrvatsko narodno kazalište u 112. sezoni imat će četiri dramske i dvije glazbene premijere te 19 repriznih predstava, od čega 10 dramskih i 9 glazbenih, najavila je u srijedu Uprava kazališta.
 
predstava

Predstava 'Bizon i sinovi' otvara jubilarnu 70. sezonu Istarskog narodnog kazališta

Premijerom predstave 'Bizon i sinovi' Pauline Mol će 13. rujna, u 20 sati, na Maloj sceni INK-a biti otvorena jubilarna 70. sezona Istarskog narodnog kazališta. Predstava, čija je tema vjerovanje u figuru oca kao simbol autoriteta i glave obitelji, je nastala u suradnji s Pozorištem mladih Novi Sad.
 
najave

'Zajc' poziva svoju publiku: odlučujte o prošloj, pitajte o novoj kazališnoj sezoni

U očekivanju početka nove kazališne sezone, HNK Ivana pl. Zajca najavljuje početak glasanja za nagrade HNK Ivana pl. Zajca za najbolja ostvarenja u prošloj kazališnoj sezoni, sezoni 2017./2018. Za sve one koji žele dobiti više informacija o programu nove kazališne sezone pod sloganom 'Vježbanje različitosti' bit će upriličeni Dani otvorenih vrata 17. i 22. rujna u atriju 'Zajca'.
 
festival

Najavljeno osmo, posljednje izdanje Ganz novog festivala

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival održat će se od 20. do 23. rujna u Studentskom centru u Zagrebu, a u svojem osmom izdanju, najavljenom ujedno i kao posljednje, dovodi 39 umjetnika iz ukupno devet zemalja koji će svoje umjetničke priče ispričati kroz 16 izvedbi, dvije radionice, instalaciju, projekciju i dvodnevnu izvedbenu konferenciju.
 
festival

51. PIF počinje u subotu

Međunarodni festival kazališta lutaka, 51. PIF ove će se godine održati od 15. do 21. rujna i prikazat će najbolja dostignuća suvremene lutkarske umjetnosti iz Europe, Sjeverne i Srednje Amerike te Azije, a njegov program, najavljen kao lutkarski inovativan i poticajan, otvorit će u subotu predstava 'Fantazija' kazališta Zorin dom iz Karlovca.
 
obavijest

Dramaturgija lutkarskoga kazališta

Predstavljanje knjige Zdenke Đerđ 'Dramaturgija lutkarskoga kazališta' održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića 12. rujna.
 
najave

Varaždin: Dobitnici županijskih priznanja poklanjaju svoje izvedbe građanima

U okviru programa Dana županije, Varaždinci i njihovi gosti, ovaj će tjedan besplatno moći uživati u izvedbama ovogodišnjih dobitnika županijskih priznanja: glumice Jagode Kralj Novak, operne dive Lidije Horvat-Dunjko i Glazbene škole Varaždin, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.
 
nagrada

'Kaštanka' osvojila nagrade u Plovdivu

Na 23. Međunarodnom lutkarskom festivalu za odrasle i djecu 'Three are too many, two- not enough' u Plovdivu(Bugarska), predstava A.P.Čehova 'Kaštanka' koja je nastala u suradnji kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar osvojila je dvije nagrade.
 
susret

Susret solista Mađarske državne opere s publikom

Jedinstveni susretu sa solistima Mađarske državne opere održat će se u ponedjeljak, 10. rujna, u 16 sati, u Mađarskom institutu u Zagrebu.
 
predstava

Premijera nove predstave Teatra Tirena 'U mojoj glavi'

Premijera predstave 'U mojoj glavi' Teatra Tirena održat će se u subotu, 15. rujna, u 19 sati, u kazalištu Mala scena (Medveščak 2). U svojem već prepoznatljivom stilu, Tirenin tim donosi autorski kazališni projekt nastao s ciljem pokretanja dijaloga i povećanja svijesti o opasnostima mentalnih bolesti i važnosti mentalnog zdravlja.
 
predstava

Oliver Frljić na 52. Bitefu s dvije predstave

Međunarodni kazališni festival 52. Bitef ove se godine održava u Beogradu od 13. do 22. rujna a donosi u svojem glavnom programu deset kazališnih projekata iz devet zemalja, među kojima i 'Šest likova traži autora' zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji Olivera Frljića.
 
predstava

Gradsko kazalište 'Zorin dom' na Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta 'PuppetUP' u Kijevu

Gradsko kazalište 'Zorin dom' sudjelovat će na II. Međunarodnom festivalu lutkarskih kazališta 'PuppetUP' u Kijevu (Ukrajina) od 8. rujna, s predstavom 'Male priče o nestašnoj Sonji'.
 
djeca, mladi

'Trešnja' otvara sezonu uz dobrodošlicu školarcima

Prvi vikend nakon školskog tjedna kazalište 'Trešnja' posjetiteljima nudi popust na ulaznice, a prvašićima slobodan ulaz na predstave!
 
predstava, djeca, mladi

Predstavljen repertoar osječkog Dječjeg kazališta za novu sezonu

U novoj kazališnoj sezoni 2018./2019. osječko Dječje kazalište Branka Mihaljevića na repertoaru ima 21 predstavu, najavio je u utorak na konferenciji za novinare ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić.
 
predstava

Pet premijernih naslova u novoj sezoni Kerempuha

U sezoni 2018./19. zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh izvest će pet premijernih naslova, među kojima su i dvije praizvedbe suvremenih hrvatskih autora Damira Karakaša i Une Vizek, a repertoar cijele sezone osmišljen je tako, da zadovolji publiku različitih ukusa, najavljeno je u utorak u Kerempuhu.
 
predstava

'Vrzino kolo' u Zagrebu

Vinkovačko Kazalište gostuje s komedijom Joze Ivakića 'Vrzino kolo', redatelja Vjekoslava Jankovića, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu 5. rujna, u 20 sati. Prije predstave ispred HNK zaplesat će se šokačko kolo, a nakon predstave biti će organiziran domjenak – 'šokački divani' na kojem će se predstaviti nadolazeće Vinkovačke jeseni.
 
predstava

'Boeing Boeing' premijerno u Vinkovcima

Novi premijerni naslov u Gradskom kazalištu 'Joza Ivakić' Vinkovci bit će izveden u subotu, 8. rujna, u 20 sati, a riječ je komediji u dva dijela 'Boeing Boeing' francuskog autora Marca Camolettija, u režiji Nine Kleflin.
 
predstava

'Proba orkestra' – nova premijera u ZKM-u

Zagrebačko kazalište mladih novu kazališnu sezonu započinje premijerom predstave 'Proba orkestra' 15. rujna 2018. Predstava je nastala prema kultnom filmu Federica Fellinija/Brunella Rondija - u adaptaciji i dramatizaciji Nine Mitrović i režiji Edvina Liverića.
 
predstava

Gostovanje mađarske nacionalne Opere i Baleta u HNK u Zagrebu

Mađarska nacionalna Opera i Balet gostovat će u Hrvatskome narodnom kazalištu s predstavama 'Vesela udovica' Franza Lehára, u koreografiji Ronalda Hynda i 'Hunyadi Lásló' skladatelja Ferenca Erkela. Baletna komedija u tri čina Vesela udovica na rasporedu je 10. rujna, a  operu 'Hunyadi Lásló' publika će moći vidjeti 11. rujna.
 
predstava, djeca, mladi

'Žar ptica' ide u posjet malim bolesnicima

Tradicionalna humanitarna akcija Gradskog kazališta Žar ptica 'Osmijehom do zdravlja', ove se godine po 18. put održava od 6. do 12. rujna.
 
predstava

Osječki HNK u novoj sezoni imat će šest premijernih i 19 repriznih predstava

Osječko Hrvatsko narodno kazalište u novoj će kazališnoj sezoni imati četiri dramske i dvije glazbene premijere te 19 repriznih predstava, od čega 10 dramskih i 9 glazbenih, izvijestili su u ponedjeljak u HNK-u.
 
predstava

Kazalište Knap novu kazališnu sezonu otvara premijerom predstave 'Rondo'

Zagrebačko Kazalište Knap novu sezonu započinje predstavom  'Rondo', nastalom prema znamenitom djelu austrijskog dramaturga Arthura Schnitzlera, u režiji redateljice Ivane Peroš. Svečana premijera održat će se 14. rujna u Kazalištu Knap, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Preminuo dugogodišnji glumac kazališta 'Komedija' Boris Pavlenić

Hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac te dugogodišnji član zagrebačkog kazališta 'Komedija' Boris Pavlenić umro je u 81. godini, objavljeno je u nedjelju na društvenoj mreži kazališta 'Komedija'.
 
festival

Tri reprezentativne europske predstave na 16. FSK

Šesnaesti Festival svjetskog kazališta održat će se od 15. do 29. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a donosi tri produkcije koje redateljski potpisuju velika europska i svjetska kazališna imena Milo Rau, Alessandro Serra i Thomas Ostermeier, čije su predstave u petak u HNK-u najavljene kao reprezentativni primjeri suvremenog europskog teatra. 
 
festival

5. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK

Od 6. do 8. rujna u Koprivnici će se održati 5. Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK, festival kazališta, performansa i glazbe. Izvedbe će se odvijati u Muzeju grada Koprivnice, sinagogi, Kulturno kreativnom centru Pixel i Multimedijalnom centru Kugla, a bave se akutalnim društvenim, kulturnim i političkim zbivanjima. 
 
predstava

'Čudak Šumek' premijerno u Maloj sceni

Kazalište Mala scena započet će sezonu u četvrtak, 6. rujna u 18 sati, premijerom predstave 'Čudak Šumek' namijenjene djeci od 4 godine naviše. Predstava je nastala prema istoimenoj slikovnici Ivane Francišković Olrom, a režirala ju je višestruko nagrađivana redateljica Morana Dolenc.
 
predstava

Japanska kazališna skupina Tarinainanika gostuje u Rijeci

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA dovodi u Rijeku japansku kazališnu skupinu Tarinainanika iz Tokija i njihovu autorsku predstavu fizičkog kazališta 'Tokyo Fugue'.Predstava će se održati 4. rujna 2018. u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. 
 
predstavljanje

Kazališna sezona 2018./19. u GK Žar ptica

Gradsko kazalište Žar ptica za 2018. /2019. priprema tri nova naslova, a sezonu otvara u nedjelju 2. rujna u 11 sati besplatnom predstavom Indijanska priča koju daruje svim prvašićima za početak škole, u sklopu tradicionalne akcije Dragi prvoškolci, dobrodošli u Vaše kazalište Žar ptica!
 
najave

Kazališni mozaik Sanje Nikčević na temu Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu (1990. – 2016.)

U utorak, 4. rujna 2018. u 19 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu održat će se kazališni mozaik Sanje Nikčević na temu Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu (1990. – 2016.), povodom izlaska istoimene knjige, u izdanju Alfe.
 
najave

8. Dani Kaštelanskog kazališta

Osmu godinu za redom na području Kaštel Lukšića u Kulturnom centru održavaju se 8. Dani Kaštelanskog kazališta.  
 
nagrada

Nagrada 'Orlando' glumici Nataši Kopeč i pijanistu Daniilu Trifonovu

Hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov dobitnici su nagrade 'Orlando' koju je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara dodijelila Hrvatska radiotelevizija u subotu ujutro u atriju dubrovačke palače Sponza. 
 
natječaj

Natječaj 'Squeeze it' 2018 / Trieste Contemporanea

Objavljeno je treće izdanje natječaja Squeeze it za mlade umjetnike do 30 godina koje organizira Trieste Contemporanea. Prijave su moguće do 12. studenoga 2018. 
 
smotra, revija

'Nosi se' revija Teatra VeRRdi 2018. u Zadru

Treće izdanje revije Teatra VeRRdi 'Nosi se' će se održavati od 27. do 31. kolovoza u Zadru, u dvorani Kazališta lutaka Zadar. I ove godine 'Nosi se' nastavlja druženje i razvoj platforme suradničkih organizacija i dodatno promovira zadarsku kazališnu nezavisnu scenu.
 
predstava

'Ciganin, ali najljepši' zagrebačkoga HNK zatvara 18. sezonu Kazališta Ulysses

Veliko zatvaranje 18. sezone Kazališta Ulysses zaključit će gostovanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 27. i 28. kolovoza na Malom Brijunu izvedbom popularne predstave 'Ciganin, ali najljepši' koju je po istoimenom nagrađivanom romanu Kristiana Novaka režirao Ivica Buljan.
 
predstava

'Ljudi od voska' Mate Matišića u režiji Janusza Kice stižu na Gradac

Dramski program 69. Dubrovačkih ljetnih igara ugostit će u četvrtak i petak, 23. i 24. kolovoza, u parku Gradac Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu s nagrađivanom predstavom 'Ljudi od voska' Mate Matišića u režiji Janusza Kice.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu