info - dizajn


festival

Novi filmski festival DA2 posvećen dizajnu, umjetnosti i arhitekturi

"DA2 - Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival - novi međunarodni filmski festival posvećen dizajnu, umjetnosti i arhitekturi, donosi od 8. do 12. listopada u Dokukino KIC, premijere filmova o Peteru Lindberghu, Renzu Pianu, Marcelu Duchampu, Kevynu Aucoinu i Etgaru Keretu.
 
izložba

Studio Sonda: O moći kreativnosti

U petak, 20. rujna, u 19 sati u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe i promocija knjige Studio Sonda: O moći kreativnosti.
 
izložba

Retrospektivni pregled rada Studija Sonda na festivalu u Bihaću

Izložba 'Dizajn sa šterne' Hrvatskog dizajnerskog društva, koja donosi pregled djelovanja dizajnerskog Studija Sonda kroz izbor radova nastalih u proteklih 15 godina, otvara se u četvrtak, 5. rujna, u Gradskoj galeriji u Bihaću, u sklopu festivala Kreativna republika.
 
izložba

Izložbe 'Sanja Iveković: Dvostruki život' i 'Širite ženski svijet!' u MKC-u Split

U ponedjeljak, 9. rujna, u 19 sati, u Multimedijalnom kulturnom centru u Splitu otvaraju se dvije izložbe nastale u produkciji HDD galerije – retrospektiva grafičkog dizajna Sanje Iveković 'Dvostruki život: dizajn, umjetnost, aktivizam' koja je izvorno predstavljena u HDD-u prošle godine, te izložba 'Širite ženski svijet! Dizajn progresivnih ženskih časopisa 1934. – 1946.'.
 
nagrada

Dizajnerski Oscar studiju Rašić + Vrabec za logo 66. Pulskog filmskog festivala

Međunarodno priznanje za dizajn - Red Dot Award: Brands & Communication Design - pripao je zagrebačkom studiju Rašić+Vrabec, autorima vizualnog identiteta Pulskog filmskog festivala. Ove se godine u konkurenciji za ovu cijenjenu nagradu prijavilo više od 8600 projekata  a međunarodni žiri sastavljen od 24 renomiranih stručnjaka odabrao je upravo logo 66. Pulskog filmskog festivala jednim od najboljih u kategoriji Brand Design & Identity za dizajn logotipa.
 
nagrada

Rovinjski Studio Tumpić/Prenc dobitnik prestižne nagrade Red Dot: Best of the Best

Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc iz Rovinja dobitnik je nagrade Red Dot: Best of the Best, jedne od najcjenjenijih na području dizajna u svijetu, za dizajn boce istarskog maslinovog ulja Latini.
 
nagrada

Vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu nagrađen Graphis srebrnom nagradom

Studio Sensus Design Factory osvojio je Graphis srebrnu nagradu za vizualni identitet Arheološkog muzeja u Zagrebu (AMZ) te je uvršten u Graphis Design Annual za 2020. godinu, priopćio je AMZ.
 
festival

Artistico - festival nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna

U nedjelju, 21. srpnja, na rovinjskoj rivi održat će se još jedno izdanje Artistica – festivala nekonvencionalne umjetničke produkcije i dizajna na kojem posjetitelji imaju priliku upoznati drugačije i nesvakidašnje umjetničke sadržaje, jedinstvene radove i proizvode domaćih i stranih autora.
 
susret

Susret s dizajnerima namještaja u MUO-u

Muzej za umjetnost i obrt poziva na Susret s dizajnerima namještaja, koji će se održati u srijedu, 17. srpnja u 19 sati, u sklopu izložbe „Između htijenja i realnosti – industrija i dizajn namještaja u Hrvatskoj 1945. – 1990.“. 
 
radionica, kolonija

Radionica 'Novi dizajn za Pan Am 1986.'

U subotu, 29. lipnja s početkom u 11 sati, u HDD galeriji održat će se besplatna radionica Novi dizajn za Pan Am 1986. pod vodstvom Igora Laha (propagandist Ozehe, 1974. – 1990.) i Slavka Henigsmana (grafički dizajner, Kreativni odjel Ozehe,1970. – 1975.).
 
izložba

Izložba 'Širite ženski svijet!' u HDD galeriji

U četvrtak, 27. lipnja 2019. u 20 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba 'Širite ženski svijet! Dizajn progresivnih ženskih časopisa 1934. – 1946.'.
 
obavijest

Umro arhitekt i dizajner Bogdan Budimirov

Arhitekt i dizajner Bogdan Budimirov, poznat po industrijskom dizajnu, unikatnom namještaju i specijalnim konstrukcijama umro je u utorak, priopćila je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH).
 
obavijest

Prezentacija časopisa 'Oris' u Beču

Direktorica ugledne bečke galerije Galerie Krinzinger, gđa Ursula Krinzinger, pozvala je uredništvo Orisa da predstavi časopis i njegove aktivnosti u filijali galerije, Krinzinger Lesehaus, smještenoj u pokrajini Weinviertel. Uz časopis, bit će predstavljen simpozij Dane Orisa, izložbe i predavanja u Oris Kući arhitekture te izdavačka djelatnost.
 
novo izdanje

Design District Zagreb 2019.

Od 11. do 16. lipnja aktivnosti pod okriljem Dizajn distrikta Zagreb obuhvaćaju programe koji aktiviraju omiljenu zagrebačku ulicu, svima dobro poznatu Martićevu. 
 
okrugli stol

Okrugli stol 'Dizajnom do identiteta'

Okrugli stol 'Dizajnom do identiteta' održat će se u srijedu, 12. lipnja 2019. u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, u sklopu izložbe 'Bernardo Bernardi i TVIN' autorice dr. sc. Ive Ceraj. Početak skupa je u 17 sati.
 
izložba

Izložba 'Suvremena kazališna i filmska scena 2017. - 2019.'

Bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za filmsku i kazališnu umjetnost naslovljena 'Suvremena kazališna i filmska scena 2017. – 2019.' u Muzeju Mimara od 11. do 24. lipnja predstavlja radove četrnaestero hrvatskih umjetnika i umjetnica, kostimografa i kostimografkinja, scenografa i scenografkinja, dizajnera/oblikovatelja svjetla i (jedne) oblikovateljice i kreatorice lutaka.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Zamisli grad

U subotu, 8. lipnja, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom 'Zamisli grad'.
 
izložba

Studenti kostimografije na Praškom kvadrijenalu

Na Praškom kvadrijenalu, najvećoj svjetskoj izložbi scenografije i kazališnog oblikovanja prostora koja se održava od 6. do 16. lipnja, u studentskoj selekciji predstavljaju se studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izložbom 'Vidljivo / nevidljivo: (raz)otkrivanje mitologije'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u HDD galeriji u izložbenoj sezoni 2020.

Hrvatsko dizajnersko društvo poziva autore i autorske timove (dizajnere i one bliskih disciplina, kritičare, teoretičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program HDD galerije u 2020. godini. Rok za prijavu prijedloga je 28. lipnja 2019.
 
izložba

Nove reflekcije o spekulativnosti – Spekulativni dizajn i edukacija

U četvrtak, 23. svibnja 2019. u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba 'Nove refleksije o spekulativnosti – Spekulativni dizajn i edukacija'. 
 
obavijest

Predstavljanje radova s radionice 'Novi hrvatski krpež'

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 17:30 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu održat će se modni performans #ageisjustanumber na kojem će se predstaviti radovi nastali na radionici 'Novi hrvatski krpež'. 
 
nagrada

Festival glumca proglasio najboljim ZKM-ov plakat 'Ljudski glas' i ukupni vizualni identitet kazališta

Na 26. festivalu glumca u Otoku ove  je godine ocjenjivački sud trijenalne Nagrade za najbolji kazališni plakat u sastavu: Branka Hlevnjak, Želimir Fišić i Dubravko Mataković, razmotrio 29 prijavljenih plakata te jubilarnu, petu Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijelio autoru Antoniju Doliću za plakat predstave 'Ljudski glas' Zagrebačkoga kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet.
 
nagrada

Na Zagreb Design Weeku dodijeljene nagrade mladim tekstilnim dizajnericama

Nagrade za najuspješnije kreacije i izradu prototipova odjevnih predmeta iz tkanina koje je donirao Varteks projekta 'Razvoj mladih dizajnera' Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb i tvrtke Varteks, dodijeljene su studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta Niki Vrbica, Ani Majdandžić i Mariji Duvnjak.
 
nagrada

Muzeju Iluzija dizajnerska nagrada za vizualni identitet

Znamenita talijanska dizajnerska organizacija A'Design objavila je kako je rad zagrebačkog dizajnera Dragana Vejnovića, vizualni identitet Muzeja Iluzija nagrađen srebrnom medaljom za grafički dizajn.
 
natječaj

Otvoren javni natječaj za vizualni identitet Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Otvoren je javni natječaj za vizualno rješenje plakata, korica programske knjižice, pozivnice, bookmarkera i vizuala za mrežne stranice manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019., a rok za slanje radova je 7. lipnja!
 
festival

Zagreb Design Week predstavlja Poljsku kao državu partner 6. Festivala

Predstojeći Zagreb Design Week ove će godine od 7. do 12. svibnja u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla kao državu partnera predstaviti Republiku Poljsku - i to s impozantnom izložbom 'ABC poljskog dizajna' (The ABC’s of Polish Design), izložbom 'Urbani prototipovi' i projekcijama dokumentarnih filmova o poljskom dizajnu.
 
izložba

Studio Sonda – Dizajn sa šterne

U četvrtak, 25. travnja, u 19 sati, otvara se izložba dizajnerskog studija Sonda pod naslovom 'Dizajn sa šterne'. Izložba će predstaviti pregled djelovanja Studija Sonda kroz izbor dizajnerskih radova nastalih u proteklih 15 godina.
 
izložba

Izložbe modne ilustracije 'Crtanje sa stilom'

U srijedu, 17. travnja 2019. s početkom u 20 sati, u Laubi-kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje pop-up izložbe modne ilustracije 'Crtanje sa stilom'. Izložba ostaje otvorena do 19. travnja 2019. 
 
izložba

Izložba modnog i tekstilnog dizajnera Tončija Vladislavića u dvije galerije

Simultano u dvije zagrebačke galerije - Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i ReGalerije, u srijedu se otvara izložba modnog i tekstilnog dizajnera Tončija Vladislavića 'Znak, uzorak, rešetka: Prema teorijskom i proizvodnom glosariju', koja će u različitim prostorima predstaviti dva različita aspekta istog dizajnerskog projekta – teorijski i istraživački u HDD-u, te proizvodni u izložbenom prostoru tvrtke Regeneracija. 
 
izložba

Izložba 'Interpretacije' gostuje u Puli

U petak, 5. travnja u 20 sati, u Galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli otvara se izložba Studija Bilić_Müller pod nazivom 'Interpretacije'.
 
natječaj

Natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta DHKP-a

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca raspisuje natječaj za izradu idejnog rješenja vizualnog identiteta Društva u kojem poziva studente-studentice i studentske kreativne timove sa svih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj da se prijave sa svojim idejnim rješenjima. Natječaj traje do 15. travnja 2019. 
 
natječaj, nagrada

Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu'

Šesti Zagreb Design Week (ZGDW) objavio je Poziv za sudjelovanje u natječaju za 'ZGDW nagradu' vodeći se ovogodišnjom festivalskom temom 'Nova budućnost / Changing the Game'. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Fragmenti dizajnerske povijesti - Dokumenti Vol. 1'

U utorak, 19. ožujka u 19 sati, u Kući arhitekture ORIS održat će se promocija knjige Fragmenti dizajnerske povijesti – Dokumenti Vol. 1, autora i urednika Marka Goluba. 
 
festival

6. Zagreb Design Week (ZGDW)

'Nova budućnost / Changing the Game' tematska je okosnica šestog Zagreb Design Weeka (ZGDW), središnjeg hrvatskog dizajnerskog festivala koji redovito broji više od 25.000 posjetitelja. Ove će se godine glavni program po drugi put zaredom odvijati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu, točnije Hali V, u periodu od 7. do 12. svibnja.  
 
obavijest

Proizvedeno u Hrvatskoj - tranzicija hrvatske tekstilne industrije

U utorak,12. ožujka, u 18 sati, u Kulturno informativnom centru održat će se promocija knjige Ivane Biočine: 'Proizvedeno u Hrvatskoj. Tranzicija hrvatske tekstilne industrije'.
 
natječaj

Natječaj za logotip Zagrebačkog knjižničarskog društva

Zagrebačko knjižničarsko društvo raspisuje natječaj za dizajn novog logotipa Društva.
 
natječaj

HUIU: Natječaj za mlade dizajnere

Hrvatsko Udruženje Interdisciplinarnih Umjetnika - HUIU raspisao je Natječaj 'Čudnovati svijet MOEBIUS-a', namijenjen mladim neafirmiranim i budućim modnim dizajnerima u dobi od 15 do 25 godina.
 
predavanje, tribina

Dani Frankofonije - Y. S. Laurent: 'Moda je prolazna, stil je vječan.'

Prokultura - Split i Muzej Mimara- Zagreb pridružuju se ovogodišnjem obilježavanju Dana Frankofonije u Hrvatskoj organizacijom predavanja Čedne Cvitanić Raičković  na temu 'Y. S. Laurent: 'Moda je prolazna, stil je vječan. ' u subotu, 2. ožujka, u 18 sati.
 
izložba

Izložbe 53. Zagrebački salon – desetljeće 2008-2018 / izložba hrvatskog dizajna 1718 – nagrađeni radovi u Domu mladih u Splitu

U subotu, 2. ožujka, u 19 sati, u Galeriji MKC u Domu mladih u Splitu otvaraju se 2 izložbe, '53. Zagrebački salon- desetljeće 2008-2018' nastao u produkciji Udruženja hrvatskih arhitekata i 'Izložba hrvatskog dizajna 1718-nagrađeni radovi' nastala u produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva.
 
natječaj

Mađunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'

Ove se godine obilježava stogodišnjica Bauhausa, a tom prigodom inicijativa Germany – Land of Ideas objavljuje poziv za prijave na međunarodni natječaj 'Beyond Bauhaus – Prototyping the Future'. Traže se inovativne dizajnerske ideje koje nude odgovore na društvene i ekološke probleme današnjice. Rok za prijave je 31. ožujka 2019.!
 
izložba

Izložba suvremenog nakita Tene Glumpak u Zaboku

U subotu, 9. veljače 2019. u 18 sati, u Gradskoj galeriji Zabok otvara se izložba suvremenog nakita Tene Glumpak.
 
predavanje, tribina, seminar

Made in: Design & Crafts u Zagrebu

Seminar i serija međunarodnih predavanja pod nazivom Design & Crafts in Dialogue #2 o novim modelima suradnje, kuriranja i produkcije dizajna i obrta, održat će se 31. siječnja u Kinu Europa. 
 
obavijest

Novi vizualni identitet za obljetničko festivalsko izdanje

Vizualni identitet sedamdesetih Dubrovačkih ljetnih igara koje će se održati od 10. srpnja do 25. kolovoza na gotovo dvadeset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika potpisuju Orsat Franković i Ana Opalić. Umjetnicima je polazišna točka u konceptualizaciji rješenja pitanje javnog prostora kao scenskog, što je bio tematski okvir kako ga je postavilo umjetničko vodstvo Igara.
 
izložba

Izložba: Da, voda!

U utorak, 15. siječnja 2019. u 18 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba radova pristiglih na natječaj za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode pod nazivom 'DA, voDA!'.  
 
natječaj

Otvoren natječaj za dizajnere 'Young Balkan Designers 2019: Circular Design'

Otvoren je natječaj za mlade dizajnere u okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Young Balkan Designers čija je tema 'Cirkularni dizajn'. Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska. Natječaj je otvoren do 20. veljače 2019.!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: Dizajnersko crtanje

U subotu, 29. prosinca, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Dizajnersko crtanje. Voditeljica radionice je magistra dizajna Danijela Domljan, a rok za prijavu je petak 28. prosinca u 12 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno!
 
natječaj

Poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje na Natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku

Hrvatski kulturni dom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za oblikovanje vizualnog identiteta Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku u Rijeci. Pozivaju se zainteresirani autori i timovi da prijave interes za sudjelovanje u natječaju kao pozvani natjecatelji. Rok za primanje zahtjeva za sudjelovanje u natječaju jest 10. siječnja 2019. do 15 sati.
 
nagrada

Poznati dizajneri izradili predmete za konzumaciju zagrebačke vode

Grad Zagreb objavio je rezultate natječaja za dizajn predmeta namijenjenih konzumaciji zagrebačke vode, prva nagrada nije dodijeljena, a dvije jednakovrijedne druge pripale su Bruni Gloković i Tanji Virag, mentor im je bila Andrea Hercog, te Ivi Ćurković Spajić i Karli Glavaš.
 
natječaj

Natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade

Odbor za socijalna pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe raspisao je natječaj za dizajn novog trofeja Europske nagrade. Natječaj je namijenjen studentima umjetnosti, dizajna i arhitekture iz zemalja članica Vijeća Europe, priopćila je Služba za medije Hrvatskog sabora. 
 
izložba

Dušan Bekar: Dizajner iz sjene

U utorak, 18. prosinca 2018. u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba Dušana Bekara 'Dizajner iz sjene'.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu