info
 
koncert

Orgulje sv. Marka - Yasuko Uyama-Bouvard & Michel Bouvard

Sedmi koncert šestog međunarodnog glazbenog ciklusa ciklusa 'Orgulje sv. Marka' održat će profesorica na Konzervatoriju u Toulouseu te profesor orgulja na Nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu: Yasuko Uyama-Bouvard i Michel Bouvard. Koncert je na programu u srijedu, 23. listopada 2019., u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.
 
natječaj

Poziv na međunarodni natječaj za kreativce - OKiZA 2019

Žmergo Udruga u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije poziva umjetnike i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA 2019. (Opatijska kultura i zeleni aktivizam).
 
nagrada

Nagrada za mlade prozne autore pripala Miri Petrović

Dobitnica nagrade "Sedmica i Kritična masa 2019" za mlade autore je Mira Petrović (Split, 1989.) - za priče koje umnogome tematiziraju ekscesno ponašanje mladih likova u prepoznatljivom mediteranskom miljeu.
 
nagrada

Goran Tribuson dobitnik Nagrade 'Gjalski' za 2019.

Dobitnik Nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2019. godinu je Goran Tribuson, za roman 'Otac od bronce', u izdanju Mozaik knjige iz Zagreba. 
 
projekcija

DOKUart u riječkom Art-kinu: Teret odrastanja kroz četiri kratka dokumentarna filma

Iz Bjelovara u Rijeku 22. listopada stižu četiri kratka dokumentarna filma o djeci čiji je teret odrastanja katkad teži negoli bi trebao biti. U Art-kino ih donosi bjelovarski DOKUart, a ulaz na program je slobodan!
 
predavanje, tribina

Zašto se mrzimo?: Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta

Na desetoj tribini ciklusa 'Zašto se mrzimo?', u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust, pod nazivom 'Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta' u utorak, 22. listopada, u 19 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu, fenomen mržnje bit će analiziran u neposrednom susretu sa svjedočanstvima javnosti poznatih osoba koje su se suočile sa zadanim okvirom za mržnju.
 
koncert

Varaždinski komorni orkestar otvara 26. koncertnu sezonu

Varaždinski komorni orkestar najavljuje prvi koncert u novoj, 26. sezoni. Ove nedjelje, 20. listopada, u goste dolaze violinist Sreten Krstić i sopranistica Ivana Lazar, a na programu su djela Brahmsa, Mozarta i Lisinskog. Koncert će se održati u Velikoj dvorani HNK u Varaždinu, s početkom u 19:30 sati.
 
koncert

Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik

U okviru „Desničinih susreta 2019.“, u ponedjeljak, 21. listopada 2019., u 19.30, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, održat će se koncert i recital naslovljen: "Poezija glazbe i glazba poezije: Vladan Desnica, pjesnik i glazbenik".
 
obavijest

Promocija knjige pjesama 'Crta na dlanu', Vande Babić

Predstavljanje knjige pjesama 'Crta na dlanu', autorice Vande Babić, koju su oslikali Jagoda i Dimitrije Popović, održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara, u utorak, 22. listopada, s početkom u 18,15 sati.
 
projekcija

Projekcija filma 'Tko pjeva zlo ne misli' i razgovor s Mirjanom Bohanec Vidović

Centar za kulturu Narodnog sveučilišta 'Sesvete', u sklopu projekta Umjetnost 20. stoljeća, poziva na projekciju filma 'Tko pjeva zlo ne misli' redatelja i scenarista Kreše Golika, u ponedjeljak, 21. listopada, u 19 sati, nakon čega slijedi razgovor s Mirjanom Bohanec Vidović. Ulaz je slobodan!
 
predstava

'Amfitrion' – premijera Kazališta slijepih i slabovidnih 'Novi život'

U petak, 25. listopada, s početkom u 20 sati, na Sceni Vidra Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život' premijerno izvodi predstavu Tita Makcija Plauta 'Amfitrion'.
 
projekcija

Zagrebačka premijera filma 'Enkel' Aleksandra Reljića

Zagrebačka premijera dokumentarnog filma 'Enkel' redatelja Aleksandra Reljića će se održati 22. listopada, u Velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2), s početkom u 20 sati. Film obrađuje temu holokausta kroz prizmu odnosa preživjele logorašice iz Auschwitza Eve Mozes Kor i Hansa Rainera Hössa, unuka zapovjednika tog koncentracijskog logora Rudolfa Hössa.
 
predstava

Operom 'Madama Butterfly' riječki HNK otvara 'Puccini trilogiju'

HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke premijernom izvedbom opere "Madama Butterfly" 21. listopada otvara "Puccini trilogiju", u sklopu koje će se u studenom izvesti još i opere Giacoma Puccinija "Tosca" i "La boheme", najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Rijeci. 
 
festival

Zoom festival 2019. u Rijeci

Okupljajući međunarodno priznate izvedbene umjetnike i kolektive iz Hrvatske te Srednje i Jugoistočne Europe, deseti festival izvedbenih umjetnosti Zoom održat će se u organizaciji Drugog mora od 23. do 29. listopada na više lokacija u Rijeci: u galerijskom prostoru i velikoj dvorani Filodrammatice, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Mjesnom odboru Kozala, prostoru Delta Laba u nekadašnjoj zgradi IVEX-a i u Omladinskom kulturnom centru Palach.
 
radionica, kolonija

Ekstravagantna tijela / Ekstravagantna ljubav u splitskom Domu mladih

Arhitektonski kolektiv Platforma 9.81 i Kontejner-biro suvremene umjetničke prakse organiziraju splitski modul međunarodnog festivala Ekstravagantna tijela / Ekstravagantna ljubav. U splitskom dijelu festivala održat će se tri radionice od ponedjeljka do srijede (21.-23.10.) u prostoru Beton kina u Domu mladih.
 
festival

13. PSSST! Festival nijemog filma u Centru za kulturu Trešnjevka

13. PSSST! Festival nijemog filma počinje uvodnom projekcijom u četvrtak, 24. listopada, u 18 sati, a otvorenje je istog dana u 20 sati. Festival traje do 26. listopada te će se dnevno prikazivati projekcije u 18, 20 i 22 sata. Ulaz na sve projekcije je besplatan!
 
izložba

Izložba 'Zapisi iz ateljea' u Galeriji Događanja

Galerija Događanja najavljuje izložbu „Zapisi iz ateljea“ autora Borne Demela i Alena Matijaševića. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 25. listopada, u 19 sati, a radovi će se moći pogledati do 15. studenoga.
 
predstava

Cabaret 'Joj Hrvati!' premijerno u srijedu u Ludoj kući

Kazalište Luda kuća kao svoju novu premijeru najavljuje u srijedu, 23. listopada, cabaret 'Joj Hrvati!' autora Ivana Đuričića u kojem petero glumaca vodi gledatelje na ludo putovanje u budućnost, evocirajući slavnu hrvatsku prošlost.
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje u programu 'Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta 2020. / 2021.'

Zaklada "Kultura nova" je 14. listopada 2019. godine u okviru Programa podrške 2020 s rokom prijave 13. 11. 2019. na službenim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za sudjelovanje u obrazovnom programu "Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta 2020. / 2021." koji provodi u suradnji s udrugom Marcel Hicter iz Bruxellesa (Belgija).
 
obavijest

Split: Predstavljanje knjige 'Batili su ocean', autorice Smiljane Šunde

Predstavljanje knjige 'Batili su ocean', autorice Smiljane Šunde, održat će se u ponedjeljak, 21. listopada, u Hrvatskom pomorskom muzeju Split, s početkom u 18 sati. 
 
predstava

Zagrebački HNK najavljuje premijeru opere 'Madama Butterfly'

HNK Zagreb najavljuje novu opernu premijeru - 'Madama Butterfly', skladatelja Giacomo Puccinija u režiji Andree Cignija, koja će biti izvedena 25. listopada. Opera će na scenu biti postavljena u koprodukciji s Fondazione Arena di Verona, uglednim organizatorom jednog od najpoznatijih svjetskih ljetnih opernih festivala.
 
izložba

Izložba o krajolicima i spomenicima zadarskog područja krajem 19. i poč. 20. st.

Arheološki muzej Zadar, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za povijesne znanosti u Zadru i Arheološki muzej u Splitu pozivaju na otvorenje izložbe 'Krajolici i spomenici zadarskog područja krajem 19. i početkom 20. st. u istraživanjima prof. dr. Luke Jelića' u petak, 25. listopada 2019., u 12 sati, u crkvi sv. Donata.
 
izložba

Izložba radova studenata Kineske akademije umjetnosti u Hangzhou

Povodom suradnje Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Kineske akademije umjetnosti u Hangzhou (China Academy of Art, CAA), studenti 2. i 3. godine poslijediplomskog studija Kiparstva i Umjetnosti u javnom prostoru izložit će radove nastale na profesionalnoj umjetničkoj radionici 'Biomimetika: Priroda, prostor, umjetnost' te predstaviti Kinesku akademiju umjetnosti i srodne odsjeke.
 
radionica, kolonija

'Prezentacija i prijatelji'

Prezentacija vlastitog rada jedna je od najomraženijih aktivnosti u kojima su filmaši, ali i stvaratelji općenito, 'primorani' sudjelovati. Ili to često tako doživljavamo - kao 'nužno zlo', (ne)priliku za blamažu ili sram. Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti na vlastitu i opću dobrobit, ono je čime će se baviti polaznici predavanja - radionice 'Prezentacija i prijatelji', voditeljice Petre Zlonoge.
 
najave

Uskoro kreće 6. Noć hrvatskog filma i novih medija

Noć hrvatskog filma i novih medija, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom  publikom, uskoro će doživjeti svoje 6. izdanje. Ove godine ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u petak, 25. listopada, u osam hrvatskih gradova i ukupno pet država. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Razgovori s T. G. Masarykom'

Predstavljanje knjige 'Razgovori s T. G. Masarykom' autora Karela Čapeka, u prijevodu Dubravke Dorotić Sesar, održat će se u utorak, 22. listopada, u 18 sati, u Češkom narodnom domu u Zagrebu.
 
koncert

Osijek: Večer jazz glazbe uz ZZ Quartet

Grad Osijek poziva na koncert - ZZ Quartet / Večer jazz glazbe, u sklopu Koncertnog ciklusa Grada, koji će se održati, u utorak, 22. listopada 2019., s početkom u 19:30 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, Županijska 9.
 
festival

13. međunarodni festival improvizacije - Improspekcije2019.

Ovogodišnjim, trinaestim po redu, međunarodnim festivalom Improspekcije produbljuje se proučavanje filozofije somatskog, te testira improvizacija kao strategija društvenog djelovanja i alatka za nošenje s opresijom. Festivalski program će trajati u razdoblju od 26. listopada do 8. studenog 2019.
 
festival, djeca, mladi

Dubrovnik: Na 8. DUFF-u u konkurenciji gotovo sedamdeset filmova

Osmo izdanje Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade Mediterana (DUFF) svečano je otvoreno u četvrtak navečer u dubrovačkom kinu 'Sloboda', a u četiri dana pod sloganom 'Create beyond Measure' prikazat će se 68 kratkometražnih filmova raznih žanrova u osam kategorija.
 
obavijest

U Splitu predstavljene 'Sabrane pjesme' Luka Paljetka

U povodu 75 godina života i 55 godina umjetničkog i književnog rada akademika Luka Paljetka, u četvrtak je u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita svečano predstavljena knjiga 'Sabrane pjesme I.-VI. (1968.-2018.)' u kojoj su obuhvaćene sve pjesme iz njegovih zbirki.
 
izložba

Izložba Mihaela Štebiha u Gradskom muzeju Varaždin

U sklopu Srijede u Muzeju, 23. listopada, u varaždinskoj palači Herzer (GMV) otvara se izložba skulptura u kristalnom staklu i kamenu, umjetnika Mihaela Štebiha, kojom autor obilježava 50 godina svog stvaralaštva. 
 
koncert, najave

Ciklus komornih koncerata 'Glazbena Rijeka'

Ciklus komornih koncerata "Glazbena Rijeka", u organizaciji umjetničke organizacije Cristoforium, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, obuhvatit će četiri koncerta hrvatskih glazbenih sastava, u razdoblju od 25. listopada do 17. siječnja, najavljeno je na konferenciji za novinstvo.
 
natjecanje

Fall for dance Zadar 2019.>>>

 
 
koncert

ZZ Quartet u ponedjeljak nastupa u Zadru

U ponedjeljak, 21. listopada, u HNK Zadar stiže međunarodna jazz atrakcija- ZZ Quartet. Riječ je o četvorici vrhunskih glazbenika u čiji su jazz izričaj ukomponirani mnogi glazbeni žanrovi, moderna klasika, world music i slobodna improvizacija. Početak koncerta je u 20 sati. 
 
koncert

Gudački kvartet Sebastian nastupa u 'Zorin domu' >>>

Gudački kvartet Sebastian održat će koncert u srijedu, 23. listopada 2019., u 20 sati, u karlovačkom Gradskom kazalištu „Zorin dom“.  
 
predstavljanje

Predstavljanje Zbirke glazbenih instrumenata MUO i violine pochette >>>

U sklopu manifestacije “Dani europske baštine 2019.” Muzej za umjetnost i obrt poziva na predstavljanje Zbirke glazbenih instrumenata MUO i violine pochette, uz popratni interaktivni glazbeni program. Vrijeme održavanja: petak, 18. listopada, s početkom u 18 sati.
 
predstavljanje

Predstavljen programski pravac EPK Doba moći

Programski pravac Doba moći projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture pokušat će dati različite odgovore na pitanje što Rijeka može dati Europi danas, kazala je ravnateljica Rijeka 2020 Emina Višnić na predstavljanju ovog programskog pravca u četvrtak u Rijeci.
 
predavanje, tribina

'Odvalimo se poezijom: otimanje zaboravu - čudesni Ivan Martinac'

Nova tribina 'Odvalimo se poezijom: otimanje zaboravu - čudesni Ivan Martinac' održat će se u nedjelju, 20. listopada, u 19 sati, u književnom klubu Booksa u Zagrebu.
 
predstava, djeca, mladi

'Na tragu' - nova lutkarska predstava GK 'Zorin dom'

'Na tragu' je kriminalistička priča koja pliva po dubinama četiriju karlovačkih rijeka, a bit će premijerno izvedena u petak, 18. listopada, u karlovačkom Gradskom kazalištu 'Zorin dom'.
 
obavijest

Predstavljanje pete i šeste knjige 'Povijesti hrvatskog jezika'

Društvo za promicanje hrvatske kulture i znanosti Croatica, Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Matica hrvatska najavljuju predstavljanje pete i šeste knjige 'Povijesti hrvatskog jezika'. Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. listopada 2019., u 12:30 sati, u Dvorani Jure Petričevića u Zagrebu.
 
projekcija

'Dnevnik Diane Budisavljević' otvara novu Kino Zonu u Zadru

Ovogodišnji apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala ovjenčan sa šest Zlatnih arena otvorit će u petak, 18. listopada, u 20 sati, cjelogodišnje nezavisno kino Kino Zonu. Građani će uz filmsku projekciju imati mogućnost moderiranog razgovora s autoricom filma Danom Budisavljević po završetku projekcije.
 
projekcija

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2019.: umjetnost na filmu

Treći nastavak Ciklusa hrvatskog filma u Vojvodini održat će se u nedjelju, 20. listopada, u Art kinu Lifka u Subotici, s početkom u 19 sati. Program je posvećen filmovima o umjetnosti, a gost večeri bit će Silvio Mirošničenko s kojim će se publika moći upoznati i razgovarati nakon projekcije. Ulaz je besplatan, a na programu su tri filma.
 
festival

Dalmatia Film Festival završava u Splitu

Nakon festivalskih događanja u Makarskoj, Sutivanu i Pirovcu, Dalmatia Film Festival završava svoj ovogodišnji program četverodnevnim gostovanjem u Splitu, u dvorani kinoteke Zlatna vrata. Splitska publika ima priliku vidjeti izbor najboljih filmova prikazanih tijekom ljetne sezone Dalmatia Film Festivala, uz brojna nova, još neprikazana ostvarenja.
 
najave

5. Glazbeni memorijal 'Adalbert Marković'

U nedjelju, 20. listopada 2019., u 20 sati, u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Gaj“ organizira koncert pod nazivom 5. Glazbeni memorijal „Adalbert Marković“.
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan animacije u tri hrvatska grada

ASIFA Hrvatske ove godine priređuje 18. Međunarodni dan animacije, manifestaciju koja će u tri grada – Zagrebu, Varaždinu i Šibeniku – publici ponuditi projekcije domaćih filmova i razgovore s njihovim autorima, pitching forum, radionice i izložbu, a prikazat će i zanimljiv izbor japanskih kratkometražnih filmova. Manifestacija traje od 25. do 28. listopada, a zainteresirani filmaši se na ASIFA Pitching Forum mogu prijaviti do ponedjeljka, 21. listopada.
 
performans

'Improvizije' Ane Paška u Maloj sceni 24. listopada

Kazalište Mala scena ugostit će u četvrtak, 24. listopada, glazbeno-poetski performance autorice i izvođačice Ane Paška 'Improvizije', koji objedinjuje poeziju i crtice iz autoričina života s glazbom koju sama izvodi na nekoliko instrumenata.
 
predavanje, tribina

Nota mog života – Zdenka Weber

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na još jednu tribinu “Nota mog života”, koja će se održati u srijedu, 23. listopada 2019., s početkom u 18 sati. Gošća tribine je muzikologinja i diplomatkinja dr. sc. Zdenka Weber. Ulaz je slobodan!
 
koncert

Večer brazilske klasišne glazbe: João Elias Soares, klavir

Veleposlanstvo Savezne Republike Brazil u Zagrebu najavljuje Večer brazilske klasične glazbe u izvedbi brazilskog umjetnika Joãoa Eliasa Soaresa. Koncert će se održati u četvrtak, 31. listopada, u 20 sati, u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Ulaz je slobodan, a broj mjesta ograničen te je potrebna rezervacija.
 
izložba

Izložba o Filmskoj komuni Rožava u Galeriji Nova

U četvrtak, 24. listopada, u 20 sati, u Galeriji Nova u Zagrebu, otvara se izložba 'Oblici slobode', grčke kustosice iLiane Fokianaki i Filmske komune Rožava, kolektiva osnovanog 2015. godine koji djeluje u autonomnoj regiji Rožava.
 
festival

Too Loud Fest 2019

U Zagrebu se 19. i 20. listopada održava Too Loud Fest 2019. Na trećem izdanju festivala, predstavit će se najnovija tehnološka dostignuća u audio/video industriji, uključujući i svjetske premijere, a posjetitelji će moći uživati u najboljem zvuku i slici, slušati omiljenu glazbu na jedinstven način, prisustvovati koncertima te sudjelovati na radionicama i prezentacijama na kojima će doznati najnovije informacije iz sasvim drugačijeg svijeta glazbe.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu