info
 
natječaj

Pulski filmski festival poziva mlade od 18 do 29 godina da kritički valoriziraju filmove 66. Pule

Projekt pod nazivom 'Mladi filmofili' niz godina na Pulskom filmskom festivalu okuplja neafirmirane mlade, buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti i ljubitelje Sedme umjetnosti s ciljem da nadograde iskustvo promišljanja filma. Prijave su otvorene do 17. lipnja 2019.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na studentskoj kiparskoj školi 'Aleksandar Rukavina'

Objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u drugom izdanju KIPARA – kiparske škole 'Aleksandar Rukavina'. Škola je nastala kao potreba za valorizacijom rada i revitalizacijom memorijalne galerije 'Aleksandar Rukavina' u Brtonigli.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontiranje na 28. DHF-u

Izvrsnu priliku za stjecanje uvida u sve segmente organizacije filmskog festivala i stanje suvremene hrvatske filmske produkcije svih rodova, kao i za dobru zabavu na većinski open air događaju nudi volontiranje na 28. DHF-u (14. – 18. lipnja 2019.). Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2019.!
 
novo izdanje

18. Festival jednakih mogućnosti / F=M

18. Festival jednakih mogućnosti, međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom, održava se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 21. do 23. svibnja 2019. Program obuhvaća glazbeno-scenska, sportska i likovna događanja.
 
koncert

Pogonova Jedinstvena vrtna zabava: Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band

Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade poziva na već tradicionalno druženje u dvorištu Jedinstva. U večernjim satima, 1. lipnja, pod festivalskim šatorom Cirkorame pjevat će Zdenka Kovačićek uz pratnju Greenhouse Blues Banda.
 
predavanje, tribina

Susret ugode uz hrvatsko-makedonsku pjesnikinju Ljerku Toth Naumove

Povodom 22. Dana braće Miladinov pod nazivom 'Dvije domovine – Две татковини', u organizaciji MKD 'Braća Miladinovci Osijek' i Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 23. svibnja, s početkom u 16 sati, održat će se Susret ugode uz hrvatsko-makedonsku pjesnikinju Ljerku Toth Naumove. Susret će se održati u prostoru Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.
 
izložba

Umjetnički paviljon: Prva izložba u Hrvatskoj koja tematizira globalni problem hrane

Izložba 'Neka jedu kolače?' bit će otvorena u srijedu navečer u Umjetničkome paviljonu, posvećena je globalnome problemu hrane, ali želi utjecati i na lokalnu zajednicu kako bi osvijestila veliki problem - s jedne strane obilja hrane, a s druge gladi i pothranjenosti - od koje je 2017. u svijetu umrlo 820 milijuna ljudi.
 
projekcija

Velika retrospektiva Johna Hustona u kinu 'Tuškanac'

Od petka, 24. svibnja do subote, 1. lipnja, u kinu 'Tuškanac' održava se velika retrospektiva američkog redatelja Johna Hustona u sklopu koje će biti prikazano čak 17 autorovih ostvarenja!
 
izložba

HDLU: Putujuća Europska izložba 'Treći prostor (sve što nam je zajedničko)'

Putujuća Europska izložbe 'Treći prostor (sve što nam je zajedničko)' - velika skupna izložba radova umjetnika iz svih gradova CreArt mreže što se svake godine održava u tri grada, svoje prvo izdanje doživjet će u Zagrebu gdje će u srijedu biti otvorena u Galeriji Prsten u Domu Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU).
 
projekcija

Premijera filma 'Mačka je uvijek ženska' u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Dokumentarno-animirani film Mačka je uvijek ženska autorica Martine Meštrović i Tanje Vujasović premijerno će se prikazati u četvrtak, 23. svibnja, u 19 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.
 
nagrada

Film Gorana Devića nagrađen na 12. Beldocsu

U okviru kratkometražne selekcije ovogodišnjeg izdanja festivala, najbolji film birao je žiri u sastavu: Aron Sekelj (redatelj), Antigoni Papantoni (koordinatorica industry programa Visions du Réela) i Eroll Bilibani (producent i voditelj DokuLaba na prizrenskom DokuFestu). Jednoglasnom odlukom nagrada je dodijeljena hrvatskom autoru Goranu Deviću za njegov film 'U ime Republike Hrvatske'.
 
nagrada

Muzeju drvene brodogradnje iz Betine nagrada Europa Nostra

Muzej drvene brodogradnje iz Betine na otoku Murteru dobio je nagradu Europske unije za kulturnu baštinu European Heritage Award / Europa Nostra u kategoriji Edukacija, učenje i podizanje svijesti o kulturnoj baštini. Nagradu dodjeljuje Europska komisija, a Muzej iz Betine jedan je od 25 laureata iz 16 zemalja i jedini hrvatski muzej koji se našao na popisu ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade.
 
izložba

'Čovjek iz Železnog', izložba Ivice Plaveca

Dana 24. svibnja u 19 sati u Galeriji Forum otvara se izložba 'Čovjek iz Železnog' arhitekta Ivice Plaveca.
 
izložba

'Zastave', izložba Ane Mušćet u MMSU

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci do 30. lipnja o.g. može se razgledati samostalna izložba Ane Mušćet 'Zastave'. 
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Galerija 'Razvid', POU Zaprešić, poziva umjetnike da sudjeluju u natječaju za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke tehnike i medije. Prijave se primaju do 21. lipnja 2019. godine. 
 
izložba

Izložba Dijane Lukić u Splitu

Samostalna izložba Dijane Lukić '20 SELFIJA Dijane L.' otvara se u petak, 24. svibnja u 19:00 sati, u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Događanja za izlaganje u 2020.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 20. lipnja 2019. godine.
 
festival

Festival alternativnog kazališnog izričaja - FAKI 22

Autonomni kulturni centar već 22. godinu organizira Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI, koji će se ove godine održavati od 21. do 26. svibnja u prostorima Medike, Pierottijeva 11. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
obavijest

Predstavljanje romana 'Proslava' Damira Karakaša

Naklada OceanMore najavljuje promociju romana 'Proslava' Damira Karakaša koja će se održati u srijedu, 22. svibnja, u 20 sati, u dvorani Müller kina 'Europa'.
 
izložba

Karel Richtr: Enchanted Beauty

U četvrtak, 23. svibnja 2019. s početkom u 19 sati, u Galeriji Arheološkog muzeja Zagreb, u sklopu kulturnog programa Four seasons of Czech culture, održat će se otvorenje izložbe fotografija 'Karel Richtr: Enchanted Beauty'.
 
projekcija

Queer MoMenti: 'Moj život s Jamesom Deanom'

Filmski program Queer MoMenti nastavlja se u ponedjeljak i utorak,, 27. i 28. svibnja, u zagrebačkom kinu 'Europa' prikazivanjem tajvanskog dugometražnog igranog filma 'Moj život s Jamesom Deanom' (Ma vie avec James Dean), u režiji Dominica Choisyja.
 
obavijest

Performans i predstavljanje knjige: Ištvan Išt Huzjan

Performans i predstavljanje knjige umjetnika Ištvana Išta Huzjana održat će se u petak, 24. svibnja 2019. u 20 sati, u novigradskoj Galeriji Rigo.   
 
koncert

Koncert čeških skladbi Vatroslava Lisinskog

Hrvatsko-češko društvo poziva na koncert čeških skladbi Vatroslava Lisinskog koji će se održati u srijedu, 22. svibnja u Češkom domu u Zagrebu u 19.30 sati, u sklopu promocije knjige o Folklornoj skupini Jeteliček koja slavi 20. godišnjicu. 
 
natječaj

Natječaj za književnu Nagradu Fric

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosansko-hercegovačkom, srpskom ili crnogorskom jeziku, premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2018.-30.6.2019. godine (izborna godina). Rok za prijavu knjiga je 1. rujna 2019.!
 
predstava

Scena Sisak na kazališnom festivalu u Stuttgartu

Scena Sisak s predstavom 'Na pučini' predstavljat će Hrvatsku na 1. međunarodnom festivalu amaterskog kazališta (AMAFEST) u Stuttgartu, koji traje od 23. do 26. svibnja. Na festivalu nastupaju i kazališne trupe iz SAD-a, Rusije, Nepala, Irana, Izraela, Čilea, Estonije, Mađarske, Češke i Njemačke.
 
obavijest

Crowdfunding kampanja HPD-a Lipa

Članice i članovi Hrvatskoga pjevačkog društva 'Lipa' iz Osijeka, pozvani su biti sudionicima velikog međunarodnog glazbenog projekta Sing Along Concert 'On Tour' Barcelona koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja. Kako bi prikupili ostatak potrebnih sredstava pokrenuli su crowfonding kampanju.
 
najave

Najava: Ljeto u MSU 2019.

Jedinstveni multimedijalni program već šesto ljeto tradicionalno subotama donosi spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu '5 u 1': glazba, film, izložbe, performansi i književna čitanja. Sezonu 8. lipnja otvara grupa KRIES.
 
izložba, djeca, mladi

Otvorenje tradicionalne školske izložbe u Galeriji Emanuela Vidovića

Galerija Emanuela Vidovića ove godine ugostit će tradicionalnu izložbu učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.
 
koncert

2. godišnji koncert Akademskog muškog zbora FER-a

Drugi godišnji koncert Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji će se održati u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 20.00 sati, u ulaznom predvorju Fakulteta elektotehnike i računarstva u Zagrebu.
 
koncert, najave

Zagrebačka filharmonija predstavila novu sezonu: klasičarska tradicija, moderni glazbeni projekti i program za djecu

Najveći hrvatski orkestar, Zagrebačka filharmonija, predstavio je u ponedjeljak u Zagrebu program nove koncertne sezone 2019./2020. pod nazivom 'Jer niste čuli sve!' koji uz klasičarsku tradiciju sadrži nove cikluse i moderne glazbene projekte, ali i program za djecu i mlade. 
 
audicija

Audicija za žensku pjevačku skupinu Kantalice

Kantalice, ženska pjevačka skupina koja na suvremen i osebujan način interpretira tradicijske napjeve Zadarske županije, poziva sve zainteresirane na audiciju. Audicija se održava u srijedu, 22. svibnja 2019. u 18 sati, u Etnološkom odjelu, tj. u Gradskoj straži na Narodnom trgu u Zadru.
 
najave

Sesvetski dani kulture 2019.

Tradicionalan kulturna manifestacija Sesvetski dani kulture održat će se od 23. svibnja – 1. lipnja 2019., u organizaciji Centra za kulturu Narodnog sveučilišta 'Sesvete'.
 
izložba

Izložba Vanje Škrobice: Školski list kroz godine

U Školi likovnih umjetnosti u Splitu, u njezinoj učionici Multimedije (koja djeluje u sklopu Galerije Škola), u utorak 21. svibnja, otvara se izložba naslovnica četrdeset i pet brojeva školskog Art lista.
 
obavijest

Predstavljanje radova s radionice 'Novi hrvatski krpež'

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 17:30 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu održat će se modni performans #ageisjustanumber na kojem će se predstaviti radovi nastali na radionici 'Novi hrvatski krpež'. 
 
izložba

Selma Selman: Evropa Boss Light

Izložba Selme Selman, mlade umjetnice iz Bihaća koja živi i radi u SAD-u i Europi, predstavlja se u galeriji Poola u Puli, od 30. svibnja do 21. lipnja 2019. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 30. svibnja u 20 sati.
 
izložba

Izložba 'Bernardo Bernardi i TVIN' u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU

Otvorenje izložbe 'Bernardo Bernardi i TVIN – od komponibilnog sistema uredskog namještaja do programa humanizacije radnoga mjesta' održat će se u srijedu, 22. svibnja 2019. godine u 18:00 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu.
 
natječaj

Summer School as School 2019 / Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina

Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina, Kosovo, najavljuje ovogodišnju međunarodnu ljetnu školu - Summer School as School 2019, koja će se održavati u Prištini, Kosovo, u periodu između 5. i 21. kolovoza 2019. Prijave se primaju do 15. lipnja 2019.
 
festival

Samobor Jazz Festival 2019.

15. izdanje Samobor Jazz Festivala održat će se od 22. svibnja do 2. lipnja 2019., u organizaciji najstarije Gradske glazbe u Hrvatskoj - Gradske glazbe Samobor, utemeljene 1807. godine. 
 
obavijest

Istarski povijesni biennale, znanstveni skup

Od 23. do 25. svibnja u Zavičajnom muzeju Poreštine održat će se deveti po redu međunarodni znanstveni skup 'Istarski povijesni biennale' s temom 'Emotio, affectus, sensus…: o osjećajima u povijesti na jadranskom prostoru'. 
 
obavijest

Predstavljanje Zbornika posvećenog Mirjani Benjak u Muzeju Lapidarium

Predstavljanje Zbornika 'Ususret dijalogu' posvećenog profesorici Mirjane Benjak, u izdanju Muzeja-Museo Lapidarium, Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, održat će se u Muzeju Lapidarium, Novigrad, u subotu, 25. svibnja 2019. u 20.00 sati.
 
izložba

'Fragmenti sisačkoga djetinjstva - Igračke obitelji Kraker', izložba

Izložba 'Fragmenti sisačkoga djetinjstva - Igračke obitelji Kraker' otvara se u četvrtak, 23. svibnja 2019. u 19 sati, u Gradskom muzeju Sisak. 
 
izložba

Skupna izložba 'Igra boja'

Skupna izložba 'Igra boja' otvara se u srijedu, 22. svibnja u 19.00 sati, u Galeriji Slovenskog doma u Zagrebu, Masarykova 13/I.
 
obavijest

Međunarodni dan obitelji - kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati!'

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u suorganizaciji Knjižnice, Hrvatskoga knjižničarskog društva i Ureda pravobraniteljice za djecu, u utorak 21. svibnja 2019. godine bit će prigodnim programom obilježen Međunarodni dan obitelji. Program počinje u 12 sati.
 
obljetnica, proslava

Predavanje: Putovanje glumca kroz epohe

Povodom 80. godišnjice rođenja Ivice Vidovića, 23. svibnja 2019. u 18 sati, u Hrvatskome državnom arhivu u Zagrebu održat će se predavanje naslovljeno Putovanje glumca kroz epohe. U programu sudjeluju: Gordana Gadžić, Željko Luketić i Filip Vidović.
 
izložba

F12: Free Art Display vol.2 / Karlovac

Prvi izložbeni postav u sklopu projekta 'F12: Free art display vol.2' održat će se u petak, 31.05.2019., u parku pored Male Scene HD u Karlovcu.
 
izložba

Izložba 'Moja domovina' u Galeriji MORH-a

U Galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u utorak, 21. svibnja 2019. u 18 sati, otvara se izložba umjetnika Božidara Bednjanca – Ogija.
 
festival

Prvi Festival Klapskih Majstora u Trogiru

Prvi Festival Klapskih Majstora održat će se na spomen maestru Nikoli Bubli u Trogiru, 24. i 25. svibnja 2019. godine.
 
projekcija

8. Tjedan turskog filma u Zagrebu

Osmi Tjedan turskog filma u Zagrebu održat će od 21. do 26. svibnja u kinu 'Europa'. Tijekom šest dana zagrebačka publika moći će pogledati 10 dugometražnih filmova. Ulaz na sve projekcije je besplatan (nisu potrebne ulaznice, osim za svečano otvorenje)!
 
nagrada

'Srbenka' nagrađena na festivalima u Linzu i Varšavi

Nakon osvojenog posebnog priznanja u dokumentarnoj konkurenciji Crossing Europe Film Festivala u austrijskom Linzu, 'Srbenka' Nebojše Slijepčevića osvojila je još jedno međunarodno priznanje i to na 16. festivalu dokumentarnog filma Millennium Against Gravity, koji je trajao od 10. do 19. svibnja u Varšavi. 
 
projekcija

Premijera dokumentarnog filma 'Kula smrti' u riječkom Art-kinu

U riječkom Art kinu će se u utorak, 21. svibnja, s početkom u 20 sati, održati premijera novog dokumentarnog filma Bernardina Modrića 'Kula smrti'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu