info
 
projekcija

Umjetničko-edukativni program kratkometražnog filma MSU Short film

Program MSU Short film, u trajanju devedeset minuta, sadržava projekciju kratkometražnih filmova hrvatske kinematografije građe Hrvatskog državnog arhiva, Zagreb filma i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb. U petak, 22. studenog, u 14 sati, u okviru navedenog  programa prikazat će se izbor video radova Ivana Ladislava Galete.
 
predstava

Europski projekt apap - Performing Europe 2020 predstavlja plesni performans 'Entangled Phrases'

Plesni performans 'Entangled Phrases' (Zapetljane fraze), u režiji koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg te izvedbi Anje Müller, Angele Peris Alcantud i Alme Söderberg, održat će se 26. studenog u Velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan!
 
obavijest

Predstavljanje monografije: Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri

Predstavljanje monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri', autora dr. sc. Berislava Valušeka, održat će se u utorak, 26. studenog 2019., u 19 sati, u Muzeju za umjetnosti i obrt u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

ZKM: tribina 'Čitanje kazališta' ususret premijeri 'Mi i Oni'

Ususret novoj premijeri predstave 'Mi i Oni', autorskog projekta Darija Harjačeka, Katarine Pejović, ZKM-ovih glumaca i polaznika Učilišta, u Zagrebačkom kazalištu mladih će se 25. studenog održati tribina 'Čitanje kazališta' voditelja i autora Srđana Sandića. Ulaz je slobodan!
 
nagrada

Borivoj Radaković dobitnik Nagrade Janko Polić Kamov

Dobitnikom Nagrade Janko Polić Kamov 2019., koju Hrvatsko društvo pisaca (HDP) dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, proglašen je u četvrtak u Zagrebu Borivoj Radaković za roman 'Hoćemo li sutra u kino', koji se nametnuo književnom izvrsnošću i inovativnošću.
 
festival

HRFF: Popratni programi od tribina do revije književnosti

 Uz glavni filmski program Human Rights Film Festival, čije se sedamnaesto izdanje održava od 1. do 8. prosinca u Zagrebu, te od 6. do 8. prosinca u Rijeci, tradicionalno donosi bogati program, s nizom događanja na aktualne teme posvećene ljudskim pravima.
 
obavijest

'Žedno uho' 22. studenog organizira svoj završni koncert

Nakon pune 22 godine djelovanja, tijekom kojih su nastali festivali Žedno uho (20 izdanja) te NO Jazz (10 izdanja), a u čijoj su jezgri začeti Terraneo, te SuperUho, Žedno uho prestaje s organiziranjem koncerata i festivala u Zagrebu.
 
izložba

Izložba u EMZ - 'Knjige naših ulica, 100 lica šegrta Hlapića i Knjiga na dlanu'

Izložba pod nazivom "Knjige naših ulica, 100 lica šegrta Hlapića i Knjige na dlanu" otvara se u utorak, 26. studenog 2019., u 19. sati, u Etnografskom muzeju u Zagrebu.  
 
natječaj

OneBeat 2020 - glazbena rezidencija u SAD-u

U tijeku su prijave za OneBeat - međunarodnu glazbenu rezidenciju u SAD-u, koja će se održavati u 2020. godini. Program razmjene namijenjen je talentiranim glazbenicima, u dobi od 19 do 35 godina. Natječaj za prijavu sudjelovanja otvoren je do 20. prosinca 2019. 
 
izložba

Izložba grupe Novem u Austrijskom kulturnom forumu Zagreb

Predstavljanje Izložbe grupe Novem pod nazivom 'Aufbruch' i razgovor s umjetnicima/-cama čiji će radovi biti izloženi, održat će se u utorak, 26. studenog 2019., u 18:00 sati, u Austrijskom kulturnom forumu Zagreb.
 
predavanje, tribina

Večer Sonje Zubović u Jastrebarskom

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom organizira Večer Sonje Zubović u petak, 22. studenog, u 19,30 sati, u Glazbenoj školi Jastrebarsko. 
 
obavijest

Predstavljanje monografije Vinka Uhlika 'Graditi i slikati grad'

U utorak, 26. studenog, u 18 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu održat će se promocija monografije renomiranog arhitekta, urbanista i akademskog slikara Vinka Uhlika naziva „Graditi i slikati grad“.
 
radionica, kolonija

Novo izdanje besplatnih radionica Filmske početnice

Tijekom prosinca Filmska početnica donosi dvije besplatne višednevne radionice za djecu i mlade. Radionica 'Osnove filma' će se održati u prostoru Multimedijalnog instituta – klub MaMa na adresi Preradovićeva ul. 18. Radionica 'Optičkog zvuka' održat će se u prostoru Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34. Prijave su u tijeku!
 
konferencija, znanstveni skup

'Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija' – međunarodna konferencija

Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, hrvatska Agencija za elektroničke medije, Zaklada Friedrich Ebert i Hrvatsko novinarsko društvo organiziraju međunarodnu konferenciju pod nazivom 'Suzbijanje dezinformacija u eri digitalnih medija' koja će se održati u srijedu, 27. studenog, od 9 do 16 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.
 
obljetnica, proslava

Požega obilježava 125. obljetnicu rođenja skladatelja Josipa Andrića

Povodom 125. godišnje rođenja skladatelja Josipa Andrića (1894.-1967.), Gradski muzej Požega i Glazbena škola Požega priređuju izložbu, koncert i predavanje, kako bi ukazali na značaj ovog skladatelja za grad Požegu i hrvatsku kulturu.
 
izložba

Izložba Tomislava Brajnovića u Slavonskom Brodu

U galeriji RUB u Slavonskom Brodu, u petak, 22. studenog, u 19.30 sati, otvara se izložba Tomislava Brajnovića pod nazivom 'Na rubu povijesti'. 
 
izložba

Izložba u GMV - 'Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva'

Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i Gradski muzej Varaždin organiziraju izložbu 'Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva', koja se otvara u srijedu, 27. studenog, u 19 sati, u palači Sermage GMV-a. Izložba ostaje otvorena do 2. 2. 2020. godine.
 
predstava

ZKM: predstave Europskog ansambla - 'Erasmus' i 'Imaginarna Europa'

Predstave Europskog ansambla, iz koprodukcije Zagrebačkog kazališta mladih, Schauspiela Stuttgart i Novog kazališta iz Varšave, 'Erasmus' i 'Imaginarna Europa' bit će izvedene u ZKM-u 28. i 30. studenog.
 
projekcija

Projekcija mađarskog filma 'Moskovski trg' u 'Tuškancu'

Povodom 30. obljetnice demokratskih promjena i prvih slobodnih izbora u Mađarskoj, Mađarski institut u Zagrebu najavljuje projekciju filma 'Moskovski trg' redatelja Ferenca Töröka koja će se održati u ponedjeljak, 25. studenog, u 21 sat, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
koncert

Gordan Tudor i Ivan Batoš u Moskvi izvode glazbu hrvatskih skladatelja

Hrvatski glazbenici Gordan Tudor, saksofon, i Ivan Batoš, klavir, nastupit će 24. studenog 2019. u Muzeju Aleksandra Skrjabina u Moskvi, u sklopu međunarodnog festivala nove glazbe Re:Formers.
 
projekcija

KinoKVART - besplatne kino projekcije u maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava

U sklopu KinoKVART-a u maloj dvorani Kulturnog centra Dubrava četvrtkom, u razdoblju od 21. studenog do 5. prosinca prikazuje se ciklus europskog filma. Ulaz na sve projekcije je besplatan!
 
najave

Opuštena pozornica i Kino cirkus#2 u DZIU Medika

U utorak, 26. studenog, u 19 sati, u DZIU Medika, održava se po drugi put večer pod nazivom 'Opuštena pozornica i Kino cirkus'. Opuštena pozornica je ovaj put zamišljena kao svojevrsni prikaz circusnext platforme na kojoj će se publici predstaviti dvije od tri umjetnice koje su ove godine sa svojim projektima izabrane na regionalnoj predselekciji i time prošle u drugi krug selekcije na nivou cijele Europe.
 
obavijest

Predstavljena aplikacija koja unaprjeđuje model poslovanja u glazbenoj industriji

Hrvatska diskografska udruga predstavila je u srijedu u Zagrebu aplikaciju 'Vrijeme je za digital', koja dionicima glazbene industrije omogućuje trenutačni pristup svim relevantnim podacima u svim segmentima poslovanja odmah nakon njihove obrade.
 
nagrada

Intendantica HNK-a u Zagrebu Dubravka Vrgoč primila visoko talijansko priznanje

Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb Dubravka Vrgoč odlikovana je u srijedu odličjem Reda zvijezda Italije, koje Republika Italija dodjeljuje za izvanredan doprinos promicanju prijateljstva i suradnje, za njezino ustrajno zalaganje za razvoj i širenje kazališne kulturne razmjene dviju zemalja.
 
natječaj

Natječaj za sufinanciranje programa na temu poticanja medijske pismenosti u 2020. godini

Vijeće za elektroničke medije raspisalo je Javni poziv za prikupljanje ponuda za sufinanciranje projekata, manifestacija, seminara, konferencija, radionica, predavanja, pripreme i/ili izrade edukacijskih materijala ili istraživanja čija bi tema bila medijska pismenost, njen razvoj i osvještavanje njene važnosti, kao i s njima povezana područja i projekti. Rok za dostavu ponuda je 19. prosinca 2019.
 
najave

Restauratorsko-konzervatorska radionica DAZD-a

Državni arhiv u Zadru priređuje otvorenje novouređenih prostora restauratorsko-konzervatorske radionice i knjigovežnice. Tom prilikom bit će otvorena i prigodna izložba „Plakati konzervatorsko-restauratorskih radova u sedam državnih arhiva“ koju je priredio Hrvatski državni arhiv. 
 
djeca, mladi

Fotografija i mladi - otvorenje izložbe Moj kvart

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir pozivaju na otvorenje izložbe učeničkih fotografija na temu 'Moj kvart', koja će se 22. studenoga 2019. godine u 13 sati otvoriti u Muzeju grada Zagreba.
 
predstavljanje

Promocija slikovnice 'Filozofija - ma što je pak to?'>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje zajedničke knjige Nade Galant i Ivana Kutnjaka>>>

 
 
festival

11. Zagreb Jazz Festival

U okviru 11. Zagreb Jazz Festivala, u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije, u petak će nastupiti Vijay Iyer koji je prošle godine proglašen najboljim jazz pijanistom na svijetu. U nedjelju, 24. studenog, slijedi koncert Aarona Diehla, a dan kasnije, 25. ovoga mjeseca, će nastupiti Omer Avital i njegov kvintet Qantar.
 
predstava

Predstava 'Balkanski seks i grad, čipka i čokolada 2' na Sceni Vidra

'Balkanski seks i grad, čipka i čokolada 2' autora Stanka Holcera  igra u nedjelju, 24. studenoga, od 20 sati, u Sceni Vidra (Draškovićeva 80). U mjesecu studenom ova komedija osim u Zagrebu igra u Vinkovcima, Umagu, Bjelovaru, te u Vodicama.
 
okrugli stol

Zadar: Okrugli stol uz izložbu 'Kostimografije iz predstave Alisa i Bijeli zec'

U četvrtak, 21. studenog, u 17 sati, u Edukativnoj dvorani Kneževe palače će se održati okrugli stol na temu 'Alisa u  književnosti, filmu i kazalištu'. Namijenjen je učenicima i studentima, profesorima, te svim zainteresiranima za likovnu i kazališnu umjetnost i široj javnosti.
 
festival

14. Dani Mladena Kerstnera u Ludbregu

Četrnaestu godinu zaredom u Ludbregu će se održati popularni festival kajkavske komedije 'Dani Mladena Kerstnera'. U razdoblju od 21. do 24. studenoga bit će izvedeno 19 humorističnih amaterskih kazališnih predstava. Predstave svakog dana počinju u 18 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Ivana Ćosića Bukvina u Državnom arhivu u Osijeku

Predstavljanje knjige Ivana Ćosića Bukvina 'Konj i njegov gospodar (husari, konjogojci, baštinici)' održat će se u četvrtak, 21. studenoga, u 19 sati, u Državnom arhivu u Osijeku.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodni simpozij o velikanu hrvatskog kazališta - Georgiju Paru

Međunarodni simpozij o kazališnom redatelju Georgiju Paru pod nazivom 'Theatralia disjecta- kazališni svijet Georgija Para'  održat će se od 22. do 24. studenoga u prostoru Hrvatskog centra ITI, Basaričekova 24 u Zagrebu.
 
djeca, mladi

400. izvedba 'Priče o vodi' u Maloj sceni

Kazalište Mala scena svečanom će izvedbom u subotu, 23. studenog, u 11,30 sati obilježiti 400. izvedbu predstave 'Priča o vodi' Jelene Vukmirice Makovičić i Marka Makovičića.
 
nagrada

Nagrada Ful kulturno dodijeljena KUBS 'Baštinica' iz Otočca

U konkurenciji od dvadeset i jedne prijave te pet finalista, nagrada Ful kulturno dodijeljena je Kulturnoj udruzi za baštinu i stvaralaštvo 'Baštinica' iz Otočca za projekt 'Glagoljačići'.
 
najave

Prirodna i kulturna baština Hrvatske - jesenski ciklus

Program 'Kulturna i prirodna baština Hrvatske' Knjižnice S. S. Kranjčevića kroz dva godišnja ciklusa događanja – proljetni i jesenski – predstavlja i promiče raznolikost, posebnost i bogatstvo hrvatske baštine. Jesenski ciklus će se odvijati od 22. do 27. studenog, a ulaz na sva događanja je slobodan!
 
predstava

Romantična komedija 'Lepurica' premijerno u HNK Split

Dramski ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split na velikoj sceni splitskog teatra 22. studenog, s početkom u 20 sati, premijerno će izvesti romantičnu komediju 'Lepurica' Ane Prolić, adaptaciju 'Pigmaliona' Georgea Bernarda Shawa.
 
izložba

Izložba Ivone Jurić Kljajo u Varaždinu

Otvorenje izložbe slika zagrebačke umjetnice Ivone Jurić Kljajo održat će se u galeriji Zlati ajngel u Varaždinu, u petak, 22. studenog, u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 8. prosinca 2019.
 
natječaj

Natječaji za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna umjetnička udruga HULU Split (Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je dva javna natječaja za prijem u redovno članstvo: umjetničke sekcije (slikarska, kiparska i multimedijalna) i sekcije Kustoski tim.
 
izložba

Dvije samostalne izložbene prezentacije u galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu, u subotu, 23. studenog, u 19 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije. Predstavit će se sljedeći autori i projekti: Petar Dugandžić / Rainbow23: 'Krletka / Izgubljeni Miraz 6' (video, performance) i Radoslav Putnik: 'Prostor nemira', samostalna izložba.
 
predavanje, tribina

Književni petak: 'Igre oko nas'

Na tribini Književnog petka koja će se održati u petak, 22. studenog, u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, tema će biti 'Igre oko nas'. Urednik i voditelj Književnog petka je Hrvoje Pukšec.
 
djeca, mladi

Premijera 'Legende O Svetom Nikoli' u Dječjem kazalištu Dubrava

U petak, 22. studenog, u Dječjem kazalištu Dubrava, održat će se svečana premijera predstave Hrvoja Horvata 'Legenda O Svetom Nikoli'.
 
smotra, revija

51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva održava se u Splitu

Program 51. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva održat će se od 22. do 24. studenog 2019. godine u splitskoj kinoteci Zlatna vrata.
 
predstava

Šenoini 'Kameni svatovi' premijerno 28. studenoga u 'Žar ptici'

Nova premijera zagrebačkog Gradskog kazališta 'Žar ptica' bit će u četvrtak, 28. studenog, praizvedba povjestice 'Kameni svatovi' Augusta Šenoe, prema dramatizaciji i u režiji Frane Marije Vranković koja legendu o posljedicama čina osobe zarobljene vlastitim predrasudama postavlja kao teatar u teatru.
 
natječaj

Zagrebački HNK pokreće natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokreće natječaj za otkup suvremenog dramskog teksta, čime želi omogućiti bolju vidljivost novijih domaćih dramskih tekstova kakvi su se proteklih godina pokazali kao odličan odabir za gledanost predstava na najvećoj nacionalnoj kazališnoj pozornici.
 
radionica, kolonija

Mala škola Rock&Off novinarstva

Kao novi projekt, a ujedno prvi edukacijskog tipa, organizatori Rock&Offa će održati Malu školu Rock&Off novinarstva. Riječ je o tromjesečnom tipu edukacije koji će se provoditi u ciklusima. Edukacija traje od prosinca 2019. godine do veljače, 2020. godine.
 
koncert

Slavljenički koncert Zagrebačkog kvarteta u 'Lisinskom'

Zagrebački kvartet slavi stotu obljetnicu velikim koncertom koji će održati 30. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
 
izložba

Monografska izložba - Juraj Dobrović

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, od 28. studenog 2019. (otvorenje u 19 sati) do 23. veljače 2020. predstavlja izložbu ''Juraj Dobrović'' na kojoj će biti prikazana ukupno pedeset i jedna antologijska umjetnina iz donacije Jurja Dobrovića.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu