nagrada

Još dvije nagrade za film Astralis – InstitucijaNicole Holland, glasnogovornica NYIFF festivala, danas je službeno potvrdila da je film 'Astralis – Institucija', redatelja Igora Neljaka, osvojio dvije nove nagrade u Los Angelesu. Radi se o nagradama za najbolji glazbeni dokumentarac i nagradi publike za najbolji međunarodni dokumentarac.

Prvi hrvatski film o elektronskog glazbi na putu do ostvarenja američkog sna najprije je uvršten u službeni odabir festivala Doc Miami. Zatim je u Washingtonu nominiran za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glazbu.

Prvu pobjedu u međunarodnoj konkurenciji odnio je u New Yorku, a odmah je uvršten i u službenu konkurenciju NYIFF festivala u Los Angelesu. Nakon višemjesečne debate, stručni žiri i glasovi publike kalifornijskog festivala poklapaju se u jednom; 'Astralis – Institucija' je najbolji glazbeni dokumentarni film.


'Nagrada publike svakako mi je najdraža, jer zadovoljiti ljude totalno različitih ukusa i svjetonazora zaista je teško, a kada vam to uspije onda znate da ste napravili dobar posao.', komentira Igor Neljak. 'Osvojili smo tri nagrade u Americi, od toga dvije u svjetskoj prijestolnici kinematografije - Los Angelesu, to samo po sebi govori sve!', osmjehuje Damir Ludvig, producent filma.

'Film je zabavnog karaktera i do suza nasmijao je publiku u Los Angelesu, ljude koji nemaju dodirne točke sa  hrvatskom klupskom scenom. Možete misliti kako će djelovati našu publiku!', tvrdi Goran Vlajić, jedan od osnivača Astralis partyja.

Premijerne predstave filma 8. i 9. travnja u kinu Europa, kulminirat će velikim Astralis partyjem 9. travnja u klubu The Best, prostoru u kojem ovaj film i snimljen. Na partyju će nastupati svi protagonisti filma uključujući Astral Projection i DJ Yaniva iz Izraela.

(I.P., 08.03.2011)

Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu