natječaj

Pulski filmski festival poziva mlade od 18 do 29 godina da kritički valoriziraju filmove 66. Pule

Projekt pod nazivom 'Mladi filmofili' niz godina na Pulskom filmskom festivalu okuplja neafirmirane mlade, buduće profesionalce iz područja audiovizualnih djelatnosti i ljubitelje Sedme umjetnosti s ciljem da nadograde iskustvo promišljanja filma. Prijave su otvorene do 17. lipnja 2019.!
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na studentskoj kiparskoj školi 'Aleksandar Rukavina'

Objavljen je Javni poziv za sudjelovanje u drugom izdanju KIPARA – kiparske škole 'Aleksandar Rukavina'. Škola je nastala kao potreba za valorizacijom rada i revitalizacijom memorijalne galerije 'Aleksandar Rukavina' u Brtonigli.
 
natječaj

Otvorene prijave za volontiranje na 28. DHF-u

Izvrsnu priliku za stjecanje uvida u sve segmente organizacije filmskog festivala i stanje suvremene hrvatske filmske produkcije svih rodova, kao i za dobru zabavu na većinski open air događaju nudi volontiranje na 28. DHF-u (14. – 18. lipnja 2019.). Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Galerija 'Razvid', POU Zaprešić, poziva umjetnike da sudjeluju u natječaju za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke tehnike i medije. Prijave se primaju do 21. lipnja 2019. godine. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Događanja za izlaganje u 2020.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 20. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Natječaj za književnu Nagradu Fric

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosansko-hercegovačkom, srpskom ili crnogorskom jeziku, premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2018.-30.6.2019. godine (izborna godina). Rok za prijavu knjiga je 1. rujna 2019.!
 
natječaj

Summer School as School 2019 / Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina

Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina, Kosovo, najavljuje ovogodišnju međunarodnu ljetnu školu - Summer School as School 2019, koja će se održavati u Prištini, Kosovo, u periodu između 5. i 21. kolovoza 2019. Prijave se primaju do 15. lipnja 2019.
 
natječaj

Javni poziv za sudjelovanje na Ljetnoj školi stručnog usavršavanja za razvoj publike

Zaklada 'Kultura nova' je 16. svibnja 2019. objavila Javni poziv za sudjelovanje na Ljetnoj školi stručnog usavršavanja za razvoj publike (Lisabon, Portugal, 23. 9. 2019. – 27. 9. 2019.) u programskom području Podrška za profesionalno usavršavanje za upravljanje u kulturi u okviru Programa podrške 2019, s rokom prijave 14. 6. 2019. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Ksaver Šandor Gjalski'

Kulturna manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskoga - Zabok i Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuju natječaj za dodjelu književne nagrade 'Ksaver Šandor Gjalski' za 2019. godinu, objavilo je Društvo hrvatskih književnika.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Prica, POU Samobor, u 2020.

Pozivaju se umjetnici da sudjeluju u natječaju za izlaganje u Galeriji Prica, POU Samobor, u 2020. godini. Prijave se primaju do 14. srpnja 2019. godine.
 
natječaj

/'fu:bar/ festival glitch umjetnosti 2019. / Poziv

Objavljeni su pozivi na sudjelovanje u izvedbenom i izložbenom programu festivala glitch umjetnosti -  /'fu:bar/ 2019. Poziv za glitch art edukacije i izvedbe traje do 30.6.2019., dok je Poziv za glitch umjetnost i tekstove otvoren do 31.7.2019.
 
natječaj

Natječaj za nagradu 'Fran Galović' 2019.

Društvo hrvatskih književnika, Podravsko-prigorski ogranak i Grad Koprivnica raspisuju natječaj za Nagradu 'Fran Galović' 2019. Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2019.!
 
natječaj

'Nove prakse - sudioničko upravljanje zgradom Scheier' / poziv

Udruga Platforma za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta 'Nove prakse - sudioničko upravljanje zgradom Scheier' (sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda) poziva udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe, pojedince i pojedinke da se najkasnije do 15. lipnja 2019. godine prijave za korištenje besplatnih termina i podršku javnim programima u zgradi Scheier u 2019. godini.
 
natjecanje, natječaj

52. Virtuosi per musica di pianoforte / prijave

52. godišnje međunarodno pijanističko natjecanje Virtuosi per musica di pianoforte održat će se od 20. do 22. studenoga 2019. u češkom gradu Ústí nad Labem. Natjecanje je namijenjeno mladim pijanistima (do 16 godina), a prijave su moguće do 20. rujna 2019.
 
natječaj

Natječaj za program 13. Vox Feminae Festivala i DKC Šesnaestica

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za suradnju u okviru nadolazećeg 13. Vox Feminae Festivala te društveno kulturnog centra Šesnaestica.
 
natječaj

Natječaj Galerije Modulor za izlaganje u 2020.

Centar za kulturu Trešnjevka / Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn) raspisuje natječaj za izlaganje samostalnih izložaba, kustoskih koncepcija i problemskih izložaba vezanih za arhitekturu i dizajn te fotografiju u 2020. godini. Natječaj je otvoren do 14. lipnja 2019.
 
natječaj

Raspisani Javni pozivi HAVC-a za 2019. godinu

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je godišnji Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2019. godini u kategorijama: proizvodnje, manjinskih koprodukcija te razvoja scenarija i projekata.
 
natječaj

Međunarodni koprodukcijski fond Goethe-Instituta

Međunarodne koprodukcije primjer su partnerske i dijaloške suradnje. Goethe-Institut u suradnji s koprodukcijskim fondom osnovanim ljeta 2016. godine želi potaknuti nove suradničke radne procese i inovativne produkcije u međunarodnoj kulturnoj razmjeni, kako bi podržali nastanak novih mreža i oblika rada u globalnim odnosima te ujedno istražili nove vidove interkulturalne suradnje.
 
natječaj

Natječaj Galerije Oblok za izlaganje u 2020.

Galerija Oblok (Knjižnica Sesvete) otvorila je natječaj za izlaganje u 2020. godini. Prijave se primaju do 20. lipnja 2019. 
 
natječaj

GRISIAyouth 2019. u Rovinju - Poziv

Udruga Faro11 poziva mlade novomedijske umjetnike/ce da se prijave za izlaganje na četvrtom izdanju novomedijske izložbe GRISIAyouth u Rovinju, 11. kolovoza.
 
natječaj

Raspisan natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu

Nastojeći promicati vrjednote stvaranja i obrane hrvatske države te potaknuti književno stvaralaštvo na tu temu, predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru raspisuje peti natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2019.!
 
natječaj

Poziv za prijavu izlaganja na književno-znanstvenom skupu Dani Marije Jurić Zagorke 2019.

Centar za ženske studije Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu, objavljuje poziv za prijavu izlaganja na znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem: Emocija, manipulacija, legitimacija koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 22. i 23. studenog u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije/Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke. Rok za prijavu radova je 1. rujna 2019.!
 
natječaj

Natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada

Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada za 2019. godinu.  
 
natječaj

#EuropeanFilmChallenge: S 10 europskih filmova do Mostre

Hrvatski filmofili do 15. srpnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Veneciju te okusiti atmosferu 76. izdanja najstarijeg svjetskog filmskog festivala!
 
natječaj

'Društveno odgovorna kultura i umjetnost' - prijave za edukaciju

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u suradnji s Fondom za druge i Dominom, objavljuje poziv za sudjelovanje u prvom modulu kontinuiranog edukacijskog programa 'Društveno odgovorna kultura i umjetnost'. Rok za prijavu je nedjelja, 19. svibnja, u 23,59 sati, a rezultati će biti objavljeni tijekom ponedjeljka, 20. svibnja.
 
natječaj

Prijavi se na osmi DUff

DUff - festival filma djece i mladih zemalja Mediterana službeno je otvorio prijave za svoje osmo izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada u Dubrovniku. Rok za prijavu radova je 15. srpnja!
 
natječaj

Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja - poziv

U okviru međusektorskog potprograma Programa Kreativna Europa Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je poziv na podnošenje prijedloga EACEA 06/2019 namijenjen projektima pod krovnom temom 'Digitalno povezivanje kultura i audiovizualnih sadržaja'. Rok za prijavu je 20. lipnja, do 12 sati!
 
natječaj

Natječaj za 17. Međunarodni salon stripa u Beogradu

Natječaj za 17. Međunarodni salon stripa koji će se održati u Beogradu u rujnu ove godine otvoren je do 15. kolovoza 2019.
 
natječaj

Prijave za '2. Samoborski Salon'

Udruga likovnih umjetnika Samobora i Galerija Prica, POU Samobor, pozivaju umjetnike sa područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se prijave za sudjelovanje na izložbi '2. Samoborski Salon'. Prijave se primaju zaključno do 20.05.2019.
 
natječaj

6. STIFF festival - natječaj

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva producente i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-Kinu u Rijeci. Rok za slanje prijava je 15. svibnja!
 
natječaj

Otvoren javni natječaj za vizualni identitet Mjeseca hrvatske knjige 2019.

Otvoren je javni natječaj za vizualno rješenje plakata, korica programske knjižice, pozivnice, bookmarkera i vizuala za mrežne stranice manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019., a rok za slanje radova je 7. lipnja!
 
natječaj

Umjetnički pojmovnik javnog prostora u Slavonskom Brodu - natječaj

Otvoreni likovni pogon i Muzej Brodskog Posavlja pozivaju mlade umjetnike i umjetnice do 33. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru na kojem će zajedno s građanima/kama Slavonskog Broda osmisliti privremene umjetničke intervencije na teme koje su relevantne za život u tom gradu. Sastavni dio prijave je prijedlog intervencije. Rok za prijavu je 7. lipnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj – PDF izdanja mladih skladatelja

Hrvatsko društvo skladatelja i izdavačka kuća Cantus d.o.o. pokreću projekt izdavanja skladbi skladatelja suvremene klasične glazbe mlađe generacije u digitalnom – PDF obliku.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2020.

Pučko otvoreno učilište Labin - Gradska galerija Labin raspisuje Natječaj za izlaganje u Gradskoj galeriji Labin u 2020. godini. Prijave na natječaj primaju se do 6. lipnja 2019.
 
natječaj

Animafest Zagreb 2019. - poziv za volontere

Otvorene su prijave za volontiranje na ovogodišnjem izdanju festivala Animafest Zagreb koji će se održavati od 3. do 8. lipnja. Prijave za volontere otvorene su do nedjelje, 12. svibnja!
 
natječaj

'Filmska runda' otvara prijavu za volontere

Svi zaljubljenici u film mogu pomoći u organizaciji četvrte po redu 'Filmske runde', revije hrvatskog kratkometražnog filma, koja će se u produkciji umjetničke organizacije Teatar to go održati od 31. svibnja do 1. lipnja u Osijeku. Prijave su otvorene do 20. svibnja 2019.!
 
natječaj

Galerija VN - Natječaj za izlaganje u 2020. godini

Galerija VN, Zagreb, poziva umjetnike i kustose da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Rok za prijave je 17. lipnja 2019.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu 'Nagrade Vicko Andrić' za 2018. godinu

'Nagrada Vicko Andrić' dodjeljuje se za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Republici Hrvatskoj. Prijedlozi za dodjelu 'Nagrade Vicko Andrić' za 2018. godinu primaju se do 30. svibnja 2019. 
 
natječaj, djeca, mladi

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za nagradni literarni natječaj 'KK Pero' i 'KK Perce'

Literarni natječaj poezije i kratke proze 'KK Pero' i 'KK Perce', u organizaciji neprofitne udruge Književni Klub organizira se po prvi put s ciljem poticanja mladih, osnovnoškolaca i srednjoškolaca, na kreativno izražavanje u obliku literarne umjetnosti. Rok za prijave na natječaj je 5. lipnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za multimedijalnu izložbu 'Vodič kroz galaksiju' u sklopu ReArt festivala 2019.

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu ReArt festivala od 14. do 16. lipnja 2019. godine u galeriji Kazamat, Osijek. Rok za prijavu: do 20. svibanj 2019.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2020.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. 
 
natječaj

Natječaj časopisa The Split Mind

The Split Mind, časopis za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu, objavljuje natječaj za kratku prozu, poeziju, prijevode, eseje i kritike za sljedeći, 17. broj. Također je otvoren i natječaj za naslovnicu i likovne radove. Rok za prijave je 2. lipnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za ilustracije 'Knjige naših ulica'

Udruga Lastin rep u partnerstvu s Etnografskim muzejom, Knjižnicama Grada Zagreba, udrugom Pozor te Hrvatskim čitateljskim društvom pokrenula je u prosincu prošle godine projekt 'Knjige naših ulica' u zagrebačkom naselju Botinec. U sklopu projekta raspisan je istoimeni natječaj za ilustracije namijenjen likovnim umjetnicima/-cama. 
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji 'Idealni grad' u 2020.

Objavljen je poziv za izlaganje u 2020. godini u Galeriji 'Idealni grad' Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju likovni umjetnici i stručnjaci s područja likovnih umjetnosti. Prijave se primaju do 7. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Otvoren Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu u 2019. godini

S ciljem očuvanja stečevina i ublažavanja negativnih posljedica Domovinskog rata kroz poticanje stvaranja umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. godini. Poziv je otvoren do 16. svibnja!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Megaron, the Athens Concert Hall – Grčka

Organizacija 'Megaron – the Athens Concert Hall' traži partnere (profila koncertnih dvorana, opernih kuća, konzervatorija, kazališta i sl.) za prijavu na poziv za manje projekte suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprogram Kultura.
 
natjecanje, natječaj

WPTA International Piano Competition (WPTA IPC)

Prijave za međunarodno pijanističko natjecanje WPTA IPC 2019 primaju se do utorka - 30. travnja 2019. 
 
natječaj, audicija

Pjevački studio Mozartine poziva na audiciju za zbor dječaka

Audicija za zbor dječaka BoysVoice će se održati u ponedjeljak, 6. svibnja, u prostoru Pjevačkog studija Mozartine, Gundulićeva 37, 3. kat, s početkom u 19,30 sati. Prijave su u tijeku!
 
natječaj

Otvoren natječaj circusnext PlaTFoRMe

circusnext PLaTFoRMa, posvećena razvoju i promociji suvremenog cirkusa u Europi, otvorila je natječaj za dodjeljivanje sredstava za produkciju predstava neafirmiranih suvremenih cirkuskih autora u ediciji 2019./2021. Rok za prijave projekata je 7. lipnja 2019., u 12 sati!
 
natječaj

Nesvrstani Boutique Art Fair - natječaj za volontere

Lauba je objavila natječaj za volontere za sudjelovanje u 2. izdanju umjetničkog sajma Nesvrstani. Prijave su otvorene do 13. svibnja 2019. Period volontiranja traje od 17. do 28. svibnja te je moguće odabrati termine volontiranja.
 
natječaj

FEKP19 - natječaj za kratku priču za mlade autore

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, Gradska knjižnica Rijeka i Festival europske kratke priče (FEKP) pokreću novu kategoriju natječaja za kratku priču – FEKP19 za mlade autore i autorice. FEKP19 je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola do 19 godina starosti, koji će svoje priče pripremiti u suradnji sa svojim učiteljima, profesorima i mentorima.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagrade HMD-a za 2018.

Hrvatsko muzejsko društvo svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja za ostvarenja u muzejskoj struci te nagradu za životno djelo. Upravo je otvoren Javni natječaj za podnošenje prijedloga za ostvarenja u 2018. godini.
 
natječaj

Raspisan natječaj za Književnu nagradu Drago Gervais

Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisao je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2019., koju Grad Rijeka dodjeljuje za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Rok za predaju radova je 31. svibnja 2019.!
 
natječaj

Objavljen prvi i-Portunus poziv za potporu kratkoročne međunarodne mobilnosti!

Poziv je objavljen 17. travnja, a namijenjen je profesionalcima i umjetnicima u vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Rok za prijavu je 15. svibnja 2019.
 
natječaj

Potpora projektima književnih prijevoda 2019. - natječaj potprograma Kultura

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda, u natječajnoj kategoriji dvogodišnjih projekata. Rok za prijavu je 4. lipnja 2019., do 12 sati.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2019.'

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica (Nakladnička djelatnost) objavljuje natječaj za dodjelu književne nagrade 'Albatros 2019.'. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Objavljen poziv 'Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.'

Ministarstvo kulture objavilo je dana 15. travnja 2019. godine otvoreni (privremeni) poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.'.  
 
natječaj

DHK raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti

Društvo hrvatskih književnika (DHK) raspisuje natječaj za poticanje kulturnih aktivnosti na području književnosti, prevodilaštva i ilustracije iz Fonda za kulturu, prikupljenog od naknada za javnu posudbu za 2013. godinu, priopćilo je u ponedjeljak DHK.
 
natječaj, festival

Betina Film Festival od 4. do 8. rujna

Festival međunarodnog i hrvatskog kratkog filma, Betina Film Festival (BAFF), održat će se od 4. do 8. rujna u Betini, u Šibensko-kninskoj županiji. Filmaši i filmašice svoje filmske uratke mogu prijaviti do 15. svibnja.
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog i prevoditeljskog stvaralaštva za 2018.

Ministarstvo kulture RH, u svrhu poticanja i promicanja hrvatskog književnog i prevoditeljskog stvaralaštva, objavljuje Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2018. godini. Prijave se primaju do 12. svibnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za 53. tribinu 'Darko Lukić' (produžen do 8. svibnja)

Prijave za nastup na 53. tribini 'Darko Lukić' sezona 2019/2020. predaju se do 8. svibnja 2019. Prijaviti se mogu solisti i komorni ansambli, državljani Republike Hrvatske, koji su u roku za predaju prijava mlađi od 30 godina (muški solo pjevači mlađi od 32 godine). 
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagradu i Diplomu 'Milka Trnina' za 2018.

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika otvara Natječaj za Nagradu i Diplomu 'Milka Trnina' koja se dodjeljuje za najbolje glazbeno postignuće u protekloj kalendarskoj godini.
 
 
natječaj

Poziv na Malu školu autorskog filma u Splitu

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela, kroz edukativno-umjetnički program 'Mala škola autorskog filma'. Rok za prijavu je 1. svibnja 2019., do 16 sati.
 
natječaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb već treću godinu za redom organizira 'Zagrebački ljetni likovni salon', koji će se ove godine održati u srpnju 2019. u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne' i bit će posvećen književnosti za djecu i mlade. 
 
natječaj

Javna agencija za knjigu Republike Slovenije - poziv

Javna agencija za knjigu Republike Slovenije raspisala je natječaj na koji se mogu prijaviti strani izdavači, urednici, novinari te organizatori književnih festivala, a kojima će biti stipendiran boravak u Sloveniji u razdoblju od 21. do 24. kolovoza 2019. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

POU Matija Antun Relković - poziv na izlaganje

POU Matija Antun Relković Nova Gradiška poziva zainteresirane umjetnike ili grupe umjetnika da se prijave na Poziv za izlaganje za samostalnu izložbu u prostorima POU Matija Antun Relković u okviru godišnjih izložbi predviđenih za 2020. godinu. Rok za prijavu je 1. lipnja 2019.
 
natječaj

Poziv na prijedlog kandidata za dodjelu nagrade 'Marijan Rotar'

Javna ustanova Pula Film Festival, dana 10. travnja 2019. godine, sukladno Članku 44. Statuta Pulskog filmskog festivala, stavka 6., poziva zainteresiranu javnost da dostavi prijedlog kandidata za dodjelu nagrade 'Marijan Rotar' na 66. Pulskom filmskom festivalu. Prijedlozi se primaju do 2. svibnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019.

Ministarstvo kulture RH raspisalo je Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2019. godini. Cilj je potpora vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Prijave se primaju do 10. svibnja 2019. 
 
natječaj

Poziv za prijavu literarnih radova za studentski časopis Words-Worth

Udruga studenata anglistike SLANG iz Rijeke poziva studente i srednjoškolce da pošalju literarne radove (poezija, pripovijetke, eseji, kraće drame, kritike) za časopis Words-Worth. Radovi trebaju biti napisani na engleskom jeziku, a tema je otvorena. 
 
natječaj

2. Ful kulturno natječaj – otvorene prijave

Cilj natječaja 'Ful kulturno' je promovirati niskobudžetna kulturna događanja – promocije pisane riječi u svrhu pojačavanja njihovih aktivnosti brendiranja. Prijaviti se mogu promocije i predstavljanja, događanja i festivali. Natječaj je otvoren do 1. rujna 2019.
 
natječaj

Natječaj za produkciju novog rada i izlaganje u Galeriji Miroslav Kraljević

Galerija Miroslav Kraljević poziva vizualne, novomedijske i performativne umjetnike/-ce i istraživače/-ice iz drugih područja na sudjelovanje u natječaju za produkciju novoga rada u području suvremene umjetnosti. Rok za prijavu je 8. svibanj 2019. 
 
natječaj

Tandem Ukraine - poziv

Program Tandem Ukraine poziva na suradnju kulturne djelatnike, menadžere te predstavnike inicijativa i organizacija zainteresirane za projekt prekograničnog partnerstva između Ukrajine i susjednih zemalja/regija.  
 
natjecanje, natječaj

Europsko natjecanje mladih glazbenika u Luxembourgu

Europsko natjecanje za obou, fagot, rog, klavir solo i komornu glazbu (udaraljkaški trio), održat će se u Luxembourgu, u nedjelju 10. studenoga 2019., u organizaciji glazbene škole 'Union Grand-Duc Adolphe' (UGDA).  
 
natječaj

10. BBB Short Film Festival – natječaj

Deseto izdanje BBB Short Film Festivala održat će se u Ateni (Grčka) u listopadu 2019. Pozivaju se umjetnici do 35 godina starosti da pošalju film kojim će odgovoriti na ovogodišnju temu festivala –'e-motions'. Prijave su moguće do 1. lipnja 2019.!
 
natječaj

Nagradni natječaj: Reciklažom do umjetnosti

Ponikve eko otok Krk d.o.o. raspisuje Nagradni natječaj na temu Reciklažom do umjetnosti, s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog okoliša, ali i očuvanja Zemlje čistom. Natječaj traje do 1. svibnja 2019. godine. 
 
natječaj

Pošalji svoj GIF za FUSE festival!

F12 platforma u okviru nadolazećeg filmskog festivala FUSE - FIlm Under Severe Experiment organizira 'GIF izložbu' te poziva zainteresirane autore i kreativce da do 5. svibnja 2019. pošalju svoje GIF animacije.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Summer Sessions - poziv

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike i dizajnere do 35 godina starosti koji se bave umjetnošću i tehnologijom da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu. Rok prijave je 3. svibnja 2019. 
 
natječaj

Raspisan natječaj za kraće književno djelo o Domovinskom ratu

Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru objavio je natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2019.!
 
natječaj

Likovni natječaj za osnovnoškolce - 'Iskoni bje slovo'

Treći likovni natječaj OŠ Zadarski otoci iz Zadra, na temu glagoljice, namijenjen je učenicima od 1. do 8. razreda. Cilj je natječaja - osvijestiti važnost glagoljice, njezino povijesno značenje.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Dom kulture 'Studentski grad' – Srbija

Dom kulture 'Studentski grad' traži partnere za prijavu na poziv za manje projekte europske suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprogram Kultura. Dom kulture 'Studentski grad' razvija i provodi programe kulturnih sadržaja namijenjene studentima i mladima u području književnosti, kazališta, glazbe, likovnih umjetnosti, filma, a podupire i studentske inicijative u polju humanističkih i prirodnih znanosti te nakladništva.
 
natječaj

Pišem ti pismo… natječaj za naj pismo: Maestro, muzika!

'Pišem ti pismo…' natječaj je Gradske knjižnice Velika Gorica koji se, u suradnji s Hrvatskom poštom, raspisuje svake godine u travnju. Natječaj se raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama – koji se obilježava 11. svibnja – s ciljem razvijanja pismenosti, ali i podsjećanja na pomalo zaboravljenu, starinsku vještinu pisanja pisama.
 
natječaj

Raspisan nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić'

Književni krug Karlovac raspisao je nagradni natječaj za kratku priču 'Zlatko Tomičić' 2019., priopćilo je u ponedjeljak Društvo hrvatskih književnika. Ovogodišnji, jubilarni dvadeseti natječaj traje do 1. lipnja 2019.!
 
natječaj

Otvorene prijave za autore i autorice hrvatskog kratkog filma na Betina Film Festival

Betina Film Festival (BAFF) petodnevni je filmski festival hrvatskog i međunarodnog filma koji se održava drugu godinu zaredom, od 4. do 8. rujna u primorskom mjestu Betina, u Šibensko-kninskoj županiji. Filmaši i filmašice svoje filmske uratke mogu prijaviti do završnog roka, odnosno 15. svibnja ove godine!
 
natječaj

MVEP: Poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisalo je 'Javni poziv za predlaganje projekata kulturne promidžbe, javne diplomacije i međunarodne prepoznatljivosti Republike Hrvatske koji će se provoditi u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u svijetu'. Rok za dostavu prijava je do 29. travnja 2019.!
 
natječaj

Poziv na natječaj za organizacije civilnog društva

U suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj objavljuje prvi natječaj za organizacije civilnog društva. Prijave se primaju do 30. travnja 2019.!
 
natječaj

7 Most Endangered programme 2020 - nominacije ugroženih spomenika i lokaliteta

Program Europe Nostre '7 Most Endangered' ukazuje na ugrožene spomenike i lokalitete u Europi te potiče javne i privatne partnere na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini u omogućavanju njihove održive budućnosti. 
 
natječaj

Kino Urania i ove godine bira člana žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju gledatelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina koji su oduvijek sanjali, ne samo o odlasku na prestižan filmski festival, nego su na festivalu željeli i osobno sudjelovati, da pošalju svoje prijave na engleskom jeziku najkasnije do 18. travnja 2019.!
 
natječaj

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2018. godini, a za koje nisu primili autorsku naknadu. Rok za podnošenje prijava je 16. travnja 2019. 
 
natječaj

26th Biennial of Design, BIO 26: Designaton – Poziv

Muzej arhitekture i dizajna (Muzej za arhitekturo in oblikovanje) iz Ljubljane objavljuje otvoreni poziv za sudjelovanje na 26. Bijenalu dizajna pod nazivom BIO 26 – Zajedničko znanje (26th Biennial of Design, BIO 26 – Common Knowledge). 
 
natječaj

Otvoren natječaj za 13. Vukovar film festival

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 13. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 4. do 7. srpnja. Rok za prijavu filmova na natječaj je 10. svibnja 2019!
 
natječaj

Poziv za prijavu filmova na 28. Dane hrvatskog filma

Pozivaju se producenti i filmski autori da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije. Prijave filmova za natjecateljski program 28. Dana hrvatskog filma otvorene su do 15. travnja 2019.!
 
natječaj

Objavljen Javni poziv za prijavu filmova na 66. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja 2019. Javni poziv otvoren je do 24. travnja, u ponoć, za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.
 
natječaj, rezidencijalni program

Reach Scotland Residency 2019 - 2020

Edinburgh Sculpture Workshop (ESW) organizira rezidencijalni program namijenjen vizualnim umjetnicima. Prijave su moguće do kraja ožujka. 
 
natječaj

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku. Natječaj je otvoren do 5. srpnja 2019.!
 
natječaj

Otvoreni poziv za privremenu umjetničku intervenciju - Radničko

Pučko otvoreno učilište Zagreb (POUZ) raspisuje javni poziv za privremenu umjetničku intervenciju na prostoru kuće Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, nekadašnjeg Radničkog sveučilišta, danas zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske.
 
natječaj

INmusic breakthrough 2019. - Zasviraj na glavnoj pozornici INmusic festivala #14

Otvoren je natječaj INmusic breakthrough 2019. koji bendovima pruža priliku zasvirati na glavnoj pozornici najvećega hrvatskog open-air festivala. Pobjednike će odabrati stručni žiri sastavljen od glavnih urednika partnerskih glazbenih portala INmusic festivala, ali i sama publika. Svoj bend možete prijaviti do 5. travnja 2019., u ponoć!
 
natječaj

Otvorene prijave za 21. Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Profesori, odgajatelji, studenti, klubovi, udruge i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s filmskim profesionalcima, mogu se prijaviti do 15. lipnja 2019. godine.
 
natječaj

Otvoren natječaj za ovogodišnji Liburnia Film Festival

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova da se prijave na natječaj za sudjelovanje na 17. Liburnia Film Festivalu, festivalu hrvatskog dokumentarnog filma, koji će se održati od 26. do 30. kolovoza u Opatiji. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
 
natječaj

Parallel 2019. - međunarodni natječaj

Natječaj za sudjelovanje u programu europske platforme za fotografiju PARALLEL 2019. otvoren je do 31. ožujka 2019. Poziv ima za cilj odabrati 30 novih umjetnika/-ica i 6 novih kustosa/-ica koji djeluju u mediju fotografije kako bi sudjelovali u trećem ciklusu platforme Parallel, između rujna 2019. i studenog 2020.
 
natječaj

Natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje, a HDLU provodi Javni, otvoreni, u jednom dijelu pozivni, anonimni likovni natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
 
Preuzmite postojeći katalog u CSV formatu.   PREUZMI


   Ispiši stranicu

 http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu