izložba

Ivana Papić: 'Berlin, obećani grad – Izvještaj iz call centra'


vrijeme: 01.10.2020. - 08.10.2020.
mjesto: Galerija MKC, Dom mladih Split, Ulica slobode 28

„Berlin, obećani grad – Izvještaj iz call centra“ je interaktivna zvučna instalacija nastala u sklopu participacijsko-istraživačkog projekta umjetnice Ivane Papić o životu i radu u Berlinu, migracijama, identitetu i pripadnosti. Izložba se održava u Galeriji MKC (Dom mladih Split), od 1. do 8. listopada 2020.

Krečući se kroz devet stanica instalacije odnosno devet adaptiranih uredskih telefona, ujedno i poglavlja priče audio-dokumentarca, posjetitelji će moći poslušati kratke isječke iz 13 intervjua koje je umjetnica obavila s expats, internacionalnim radnicima call centra u Berlinu, na hrvatskom i engleskom jeziku. Prikupljeni narativ montirala je u audio-kolaž i postavila u zatamnjeni ambijent koji audio-vizualno evocira berlinsku podzemnu željeznicu Ubahn.

Kao popratni program izložbe održat će se još jedna Kustoska škola u organizaciji udruge Mavena,  2. i 3. listopada 2020. u Beton kinu. Ovogodišnja tema Kustoske škole je „Kad jednom odeš, uvijek si stranac“ – istraživački projekti ekonomskih i političkih migracija u suvremenom društvu.

Detaljnije:
http://mavena.hr/nmgpraktika-ivana-papic-berlin-obecani-grad-izvjestaj-iz-call-centra/

https://www.facebook.com/events/3496812310385641/


(D.H.F., 28.09.2020)

Tagovi: ivana papić