obavijest

Deset razlika u svakodnevici Hrvata i Talijana


vrijeme: 26.09.2020.

U subotu, 26. rujna, na internetskim stranicama Talijanskog instituta za kulturu i Europske komisije bit će dostupan kratki video o 10 razlika talijanske i hrvatske svakodnevice, autorice Francesce Sanmartino.

Talijanski institut za kulturu u suradnji s Europskom komisijom obilježava 26.rujna Europski dan jezika, naglašavajući temeljno geslo Europske unije „Ujedinjeni u raznolikosti“. Europska unija broji 800 milijuna Europljana u 47 država članica koji se koriste s 24 službena jezika.
 
Ta različitost nalaže poznavanje jezika kao neophodnog alata za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja, ističući kako je upravo ta različitost stvarna kulturna baština europskog kontinenta.
 
Europski dan jezika obilježava se još od 2001.godine na inicijativu Vijeća Europe u suradnji s Europskom komisijom i brojnim kulturnim institutima diljem Europske unije.
 
Upravo je tu važnost promoviranja različitosti i poticanja na učenje što više jezika u svakoj životnoj dobi prepoznao Talijanski institut za kulturu u Zagrebu koji je za obilježavanje ovog bitnog datuma odabrao zabavnu i kreativnu poslasticu.

(R.P.B., 25.09.2020)