izložba

Izložba Fabiana Anselma Orascha u MSU galeriji


vrijeme: 02.10.2020. - 25.10.2020.
mjesto: Zagreb, MSU galerija

Izložba berlinskog vizualnog umjetnika Fabiana Anselma Orascha naziva 'Future archaeology – povratak s Mjeseca' predstavlja se u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU galerija) od 2. do 25. listopada 2020.
Izložba u središnjem fokusu ima umjetnikovo preispitivanje perceptivnih pomaka s kojima se neprestano susreće u okolini koja ga okružuje.

'U vremenima „novog normalnog“, kada su se gotovo sve naše aktivnosti i sadržaji preselili u nama neku nevidljivu sferu, održavajući se na nekom digitalnom oblaku, virtualno, online i „beskontaktno“, njemački umjetnik Fabian Anselm Orasch doputovat će iz Berilna u Zagreb s jednom potpuno drugačijom misijom. Orasch će pak danima biti fizički prisutan u jednom sasvim „nevirtualnom“ i opipljivom prostoru MSU galerije Muzeja suvremene umjetnosti, prostoru kojega će pritom dijelom transformirati u - mjesečevu koru. Referirajući se, između ostalog, na atmosferu i nevidljivu strukturu Zagreba, zajedno sa svojim suradnicima te uz upotrebu raznih materijala poput gipsa, šljunka i žice, Fabian Anselm Orasch stvarat će tako in situ nove radove, umjetničke instalacije kojim će nas još jednom podsjetiti na upornost kojom objekti zadržavaju osobine svoje materijalne prirode, kao i na neposredni fizički i psihološki prostor koji slijedom toga prisvajaju.
 
Orasch će u Zagrebu pokazati nove kiparske radove, instalacije i objekte. Izložba se temelji na dvije polazišne točke, umjetnikovom skulpturalnom interesu za bit i prirodu stvari i njihovo prostorno-atmosfersko supostojanje, te na umjetničkoj rezidenciji koju je tijekom srpnja 2019. godine proveo u Zagrebu, a čiji će rezultati pronaći skulpturalni odjek u izložbenom prostoru.' (...)

Kustosica: Nataša Ivančević, muzejska savjetnica.

Opširnije

(D.H.F., 23.09.2020)