natječaj

Poziv na besplatnu prijavu dokumentarnih projekata na ovogodišnji DOK Film Market


vrijeme: 29.10.2020.
prijava: 02.10.2020.

DOK Leipzig, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, poziva zainteresirane hrvatske filmaše da besplatno prijave svoje dokumentarne projekte na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa u sklopu kojeg će do pet odabranih projekata dobiti priliku predstaviti se snimkom. Nakon projekcije autori će sudjelovati na okruglom stolu zajedno sa 10-12 ‘decision makera’ uz moderiranje Brigid O’Shee, voditeljice DOK Industryja.

Prezentacija hrvatskih projekata održat će se online u četvrtak, 29. listopada od 12 do 14 sati, a rok za prijavu je petak, 2. listopada 2020. godine u 16 sati.
 
Dokumentarni projekti koje je moguće prijaviti moraju biti u fazi produkcije ili postprodukcije, po mogućnosti u kasnoj fazi razvoja. Vrlo je bitno da su prijavljeni projekti prikladni i zanimljivi međunarodnom tržištu te da dio prezentacije čine i isječci. Idealno bi bilo da je premijera filma planirana u 2021. ili početkom 2022. godine.

Besplatne prijave moguće su isključivo putem maila Hrvatskog audiovizualnog centra promotion@havc.hr  te moraju uključivati: sinopsis dužine 1 stranice na engleskom jeziku, trailer ili izbor scena te kratki ‘statement’ na engleskom jeziku što se traži za projekt (npr. sredstva za dovršetak, festivalski plasman, povratna informacija vezana uz potencijal…). Nepotpuni projekti, kao i prijave primljene nakon roka, neće se uzeti u razmatranje.
 
Za više informacija možete kontaktirati Odjel za promociju I plasman HAVC-a na promotion@havc.hr ili na 01 6041 088. Detalje o ovogodišnjem DOK Leipzigu pronaći ćete na službenoj stranici festivala.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 22.09.2020)

Tagovi: dok film market