" />
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za izvedbu skladbe za violinu za 2020. godinu


prijava: 15.11.2020.

Fond Stjepan Šulek objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2020. godinu za izvedbu skladbe za violinu. Rok za prijavu je 15. studenoga 2020.

Nagrada Stjepan Šulek nosi ime hrvatskog skladatelja, dirigenta, violinista i glazbenog pedagoga, Stjepana Šuleka, uistinu svestranog glazbenika koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi dvadesetog stoljeća.

Nagradu dodjeljuje Fond Stjepan Šulek od 1993. godine ispunjajući želju samog Maestra, da se na prikladan način pomažu mladi skladatelji i violinisti. Tako se Nagrada podjeljuje svake godine naizmjenično jednom skladatelju/skladateljici odnosno violinistu/violinistici. Simbolički povezana s dvije značajne i Šulekovu srcu, zacijelo najviše prirasle umjetničke djelatnosti, nagrada je priznanje mladima za umjetnička postignuća, ali je i poticaj da ustraju na putu za koji su se opredijelili.

Ove godine Fond objavljuje natječaj za dodjelu Nagrade za izvedbu skladbe za violinu. Tako će se još jedan mladi violinist ili violinistica pridružiti dobitnicima iz prethodnih godina: Mariji Ćepulić, Lauri Vadjon, Mojci Ramušćak – Stetencu, Mirjam Pustički Kunjko, Ivi Dropuliću, Ivanu Novincu, Marcu Grazianiju, Marinu Marasu, Martinu Draušniku, Tvrtku Emanuelu Galiću, Đani Kahriman, Katarini Kutnar i Martinu Krpanu. Ovaj niz istaknutih  umjetnika violine svjedoči o snazi i životnosti zagrebačka violinističke škole legendarnog učitelja Vaclava Humla, čiji je đak bio i sam Stjepan Šulek.

Tekst natječaja


(D.H.F., 22.09.2020)