izložba

Međunarodna izložba 'Izvan margina' u galeriji MORH-a


vrijeme: 04.09.2020. - 26.09.2020.
mjesto: Zagreb

U galeriji 'Zvonimir' se u petak, 4. rujna otvara grupna međunarodna izložba vizualnih umjetnosti pod nazivom 'Izvan margina', a moći će se razgledati do 26. rujna 2020.

Izložba se otvara u sklopu 11. Organa Vida, međunarodnog festivala fotografije, a u okviru projekta “From St. Germain to EU – 100 years of a border“ uz potporu europskog fonda Europa za građane.
 
Kustosice izložbe su Barbara Gregov, Luja Šimunović i Lea Vene, a na izložbi će se radovima predstaviti umjetnici Verena Blok, Stefanie Zofia Schulz te Marvin Bonheur.
Fokusirajući se na tinejdžersku i općenito populaciju mladih, umjetnice tematiziraju različite aspekte europskih migracijskih politika – od specifičnih iskustava radnih migracija, traženja azila i života u migrantskim naseljima do širih pitanja migrantskog rada, diskriminacije i rasizma. Izložbom se također nastoji preispitati dominantan dokumentarni pristup tematici – odabrani je projekti obrađuju kroz insceniranu fotografiju, uličnu, “snapshot” fotografiju te medij filma.
 

(R.P.B., 04.09.2020)