" />
projekcija

Dokumentarac 'Polazište za čekanje' u susjedstvu Drenova EPK


vrijeme: 14.08.2020. 21 h
mjesto: Rijeka

U petak, 14. kolovoza, u 21 sat, u susjedstvu Drenova, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a, Rijeka) održat će se projekcija dokumentarnog filma 'Polazište za čekanje', redateljice Maše Drndić. Projekcija se održava u sklopu programa Dnevni boravak pod zvijezdama i Žiroskop, a u suradnji s Filmaktivom. Ulaz je slobodan!

Protagonist filma je autobusna stanica Žabica, slijepo crijevo Rijeke, kolodvor koji je premalen za potrebe razvijenog grada, njegovo vječito privremeno rješenje. Lica radnika, putnika i prolaznika vode nas kroz ovaj dnevni boravak grada, maketu funkcionirajućeg kaosa, jednu posve neobičnu zajednicu koja na autentičan način krpa rupe dotrajalog sistema, sizifovski kotrljajući se kroz dan… U filmu se pojavljuju Riječani i gosti Rijeke, putnici namjernici i stalni posjetitelji autobusnog kolodvora, radnici i prolaznici.

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

 

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

 
 

(R.P.B., 13.08.2020)