Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK). " />
susret

Odgođeni 31. pjesnički susreti u Drenovcima - novi termin 25. rujna


vrijeme: 25.09.2020.
mjesto: Drenovci

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

"Pjesnički susreti" u Drenovcima jedna su od najstarijih hrvatskih pjesničkih manifestacija na kojoj sudjeluju hrvatski pjesnici iz Hrvatske i susjednih zemalja, pjesnici iz inozemstva te mladi pjesnici s područja Slavonije, Baranje i Srijema čije se pjesništvo potiče i nagrađuje.

 

"Susrete" je pokrenuo slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak Društva hrvatskih književnika 1986. u Vinkovcima, gdje je tada živio pokretač Susreta i utemeljitelj Ogranka Vladimir Rem.

 

Nakon rata, godine 1994. Susreti prelaze u Drenovce a kao organizatori se uključuju Udruga "Duhovno hrašće" iz Drenovaca i Knjižnica Drenovci.

 

Određen je novi termin, 25. rujna, a Pjesnički susreti će se organizacijski i programski povezati s programom Međunarodni mostovi književnosti i umjetnosti koji će se održati u Đakovu 24. rujna. (Hina)
 

(R.P.B., 10.07.2020)