izložba

Izložba plakata Borisa Bućana u Krakowu


vrijeme: 02.07.2020. - 16.08.2020.
mjesto: Krakow

U okviru bilateralne suradnje dviju zemalja te u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i Međunarodnog kulturnog centra u Krakowu izložba Borisa Bućana bit će svečano otvorena u četvrtak, 2. srpnja 2020. godine, u okviru turneje kojom se ovaj međunarodno priznati umjetnik predstavlja poljskoj javnosti.

Izložba plakata umjetnika Borisa Bućana, jednog od najistaknutijih hrvatskih grafičkih oblikovatelja, nakon uspješnog predstavljanja u Galeriji Miejska Arsenał u Poznanju gostuje i u Krakowu gdje će se poljskoj javnosti prezentirati plakati koji prekoračuju granicu oglasnog medija te inventivnim likovnim, kolorističkim i kompozicijskim rješenjima stvaraju autentičan autorov potpis koji je odavno postao prepoznatljiv i priznat i izvan granica Lijepe naše.

U Međunarodnom kulturnom centru u Krakowu izložba će biti otvorena do 16. kolovoza 2020. godine.

Izložbu Borisa Bućana financijski je podržalo Ministarstvo kulture, a dio je kulturnog i umjetničkog programa u zajedničkoj organizaciji Ministarstva kulture i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kojim se Hrvatska predstavlja tijekom predsjedanja Vijećem EU.
 
Opširnije(D.H.F., 01.07.2020)

Tagovi: boris bućan