" />
najave

'White Lies 'nastupaju na 15. INmusic festivalu


vrijeme: 21.06.2021. - 23.06.2021.
mjesto: Zagreb; Jarun

Londonska post-punk trojka 'White Lies', koja je lani objavila od publike i kritike hvaljen peti album 'Five', pridružuju se programu 15. INmusic festivala, objavio je organizator u ponedjeljak.

"White Lies su kroz pet odličnih studijskih izdanja u svega deset godina stvorili zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil, kao i naklonost publike diljem svijeta svojim klupskim nastupima ali i festivalskim gostovanjima na Glastonburyju, Coachelli, Isle of Whiteu, Rock Werchteru i mnogim drugim", istaknuo je organizator u priopćenju.

 

Podsjeća da su White Lies 2007. godine oformili Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pjesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda, Fear of Flying.

 

"Album prvijenac To Lose My Life, u siječnju 2009. godine odmah zasjeda na prvo mjesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obilježiti eksplozivan početak karijere - 'To Lose My Life' i 'Farewell to the Fairground", rečeno je.


Dodaje se da početkom 2011. White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje Ritual, u 2013.  uslijedio je Big TV te Friends u 2016. godini.

 

Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja White Lies svoj peti studijski album Five izdaju početkom 2019. godine uz odličan prijem publike i kritike.

 

"Prepoznatljiv vokal Harry McVeigha, koji mnogi uspoređuju s Ianom Curtisom, i posljedične usporedbe White Liesa sa Joy Divisionom, Interpolom i Editorsima, za White Lies trojac nisu uvijek adekvatne – momci će češće istaknuti Talking Headse, The Secret Machines i The Cars kao svoje najveće glazbene utjecaje", stoji u priopćenju.

 

White Lies se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killersa, Becka, Deftonesa, Nick Mason's Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian i Gogol Bordello u sklopu odgođenog jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala.  (Hina)

(R.P.B., 29.06.2020)

Tagovi: inmusic, festival