natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Spot u 2021.


prijava: 03.07.2020.

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020.

Poziv je prvenstveno namijenjen autori/ca/ma i kustosi/ca/ma koji djeluju na području fotografije i srodnih medija. Moguće je prijaviti samostalnu izložbu ili manje skupne izložbe, a u obzir ulaze i prijedlozi za organizaciju radionica i predavanja.

Programski je poziv otvoren autori/ca/ma svih generacija iz Hrvatske i inozemstva.

 Prijava treba sadržati:
– popunjenu prijavnicu (formular preuzmite ovdje);
– kratku biografiju;
– opis rada;
– vizualnu dokumentaciju (slati wetransferom; max. veličina jednog vizuala do 1 MB);
– izjavu je li isti projekt prijavljen na natječaj neke druge galerije u Hrvatskoj.

Prijave se šalju mailom: info@officeforphotography.com ili poštom na adresu: Ured za fotografiju, Čanićeva 6, 10000 Zagreb (s naznakom “Za natječaj 2021.”).

Tlocrt galerije može se preuzeti ovdje, a fotogalerije izložbi održanih prethodnih godina možete pronaći ovdje. Sve dodatne informacije i upite poslati isključivo na gore navedenu e-mail adresu UzF-a.
 
Pristigle prijedloge razmatrat će članice Ureda za fotografiju te Savjet Galerije Spot.
Odabrani prijedlozi kao dio godišnjeg galerijskog programa bit će predloženi za financiranje Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu. Realizacija izložbi i programa kojima će biti odobrena financijska sredstva, bit će ostvarena tijekom 2021. godine u suradnji s kustoskim timom Galerije Spot.
 
Rezultati poziva bit će objavljeni u srpnju na internetskoj stranici Suvremena hrvatska fotografija.

(D.H.F., 10.06.2020)