obavijest

HPM poziva na virtualno traženje 7 hrvatskih velikana


vrijeme: 11.05.2020. - 18.05.2020.

Ususret obilježavanju Međunarodnog dana muzeja 2020. Hrvatski povijesni muzej poziva virtualne posjetitelje da se putem facebooka uključe u virtualni muzejski svijet te krenu u potragu za sedam hrvatskih velikana... Izazov počinje u ponedjeljak, 11. svibnja.

'Od 11. do 17. svibnja 2020. na Facebook stranici muzeja objavljivat ćemo po jednu objavu dnevno – svaki dan točno u 12 h. Ta objava upućivat će Vas, naše virtualne posjetitelje na raznovrsne izložbe na našim mrežnim stranicama, na kojima se unutar postava krije po jedan hrvatski velikan. Važno je napomenuti da je za maštovite i duhovite ilustracije hrvatskih velikana zaslužan Milan Trenc, svima poznat kao pisac i ilustrator dječje knjige „Noć u muzeju“ po kojoj je snimljen istoimeni holivudski blockbuster.

Vaš zadatak je detektivski – trebate pregledati galeriju likovnog postava izložbe koju smo taj dan podijelili na Facebook stranici Muzeja i što prije pronaći hrvatskog velikana koji se 'šeta' po izložbi. Nakon što ga pronađete trebate u Facebook inbox Muzeja poslati njegovo ime.

Nakon 7 dana, na Međunarodni dan muzeja (18. svibnja 2020.), onaj posjetitelj koji je najbrže poslao imena svih 7 velikana u Facebook inbox Muzeja, bit će proglašen za pobjednika te će od Muzeja dobiti poklon paket iznenađenja.'

•  Facebook stranica Hrvatskog povijesnog muzeja
www.facebook.com/HISMUS.zagreb/


(D.H.F., 08.05.2020)