radionica, kolonija

Online radionica mimskih tehnika s Alenom Čelićem


vrijeme: 12.05.2020. - 05.06.2020.
prijava: 09.05.2020.

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 najavljuje jednomjesečnu radionicu mimskih tehnika s Alenom Čelićem koja će se odvijati online.

Cilj ove radionice je izučavanje osnovnih mimskih tehnika po metodi J. Lecoqa, francuskog kazališnog pedagoga i inovatora na području mime koji je poznat po svojoj metodi fizičkog teatra i pokreta promoviranoj na Međunarodnoj kazališnoj školi u Parizu.

Osnovne mimske tehnike obuhvaćaju:

- mimsku tehniku manipulacije uz diferenciranje globalne i lokalne artikulacije
- 'grand movement' – korelacija unutarnjeg i vanjskog scenskog stava
- 'contre-tension' – dioba tijela radi kompleksnije igre s (imaginarnim) partnerom u geodramatskom prostoru
- dinamiku pokreta u tehničkim vježbama i tematskim improvizacijama
- 'neutralna maska' i transformacije (životinje, elementi, materijali)
- improvizacije – motiv igre i dramska gradacija fizičkom radnjom
- tehniku mimske etide.

Uz određeno zagrijavanje i vježbe koncentracije za bolju orijentaciju i tjelesnu koordinaciju, sudionici će steći uvid u klaunski teatar i tehniku igre s maskom.
Radionica je otvorena za sve, a prednost u prijavama imaju izvedbeni umjetnici - cirkuski, plesni, glumački itd.  Radionica će se odvijati od 12. svibnja do 5. lipnja 2020. godine. Svaki tjedan održat će se dva sata u trajanju od sat i pol, utorkom i četvrtkom. Točni termini sati dogovorit će se s polaznicima. Broj polaznika je ograničen.

Cijena jednomjesečne radionice je 250 kn. Za polaznike edukacijskih modela u HALI 100 cijena je 200 kn.

Prijave su otvorene do 9. svibnja 2020. u 16:00. Registracija za radionicu je putem obrasca: https://forms.gle/qxQTzctsRJqLYHwYA

Alen Čelić je glumac, mimičar, dramski pedagog i glazbenik-kantautor benda "New Gondoliers". Dugogodišnji je docent za scenski pokret na Umjetničkim akademijama u Splitu i Osijeku, suradnik za scenski pokret HNK Osijek, HNK Split i Kazališta Marin Držić u Dubrovniku. Završio je renomiranu školu "Physical Theatre Folkwang Hochschule" u Essenu koja je usko vezana uz Pinu Bausch.

https://www.facebook.com/events/241585057051969/
https://www.facebook.com/ROOM100SOBA100/

(D.H.F., 06.05.2020)