x ostalo

Online baletni klas Baleta HNK Split uživo na Međunarodni dan plesa


vrijeme: 29.04.2020. 12,30 h

Na Međunarodni dan plesa u srijedu, 29. travnja, u 12,30 sati, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split održat će zajednički baletni klas. Unatoč tome što su vrata kazališta još uvijek zatvorena, plesači u svojim domovima svakodnevno održavaju svoju formu a na Međunarodni dan plesa 29. travnja odlučili su održati zajedničke vježbe, baletni klas u virtualnom prostoru, koji će biti uživo prenošen uživo na facebook stranici HNK Split. Vježbe će voditi solist Baleta HNK Split Aaron Kok.
 

Svi kojima ovih dana, kada su baletne sale zatvorene, nedostaju baletne vježbe, svi koji su se nekad u životu imali doticaj s baletnom umjetnošću i željeli bi ponovo početi s vježbanjem, pozvani su da se pridruže javnom online baletnom klasu splitskog Baleta na facebook stranici HNK Split.

 

Aaron Kok rođen je 1995. u Sydneyu, u Australiji. Baletno obrazovanje započeo je na McDonald College Performing Arts u Sydneyu, a nastavlja ga 2012. u Nizozemskoj na Dutch National Ballet Academy. Za vrijeme svog školovanja plesao je razne solističke uloge te se nakon diplome 2015. pridružuje poznatoj nizozemskoj plesnoj akademiji Introdans. Istovremeno radi i na svojm koreografskim projektima. Početkom 2017. dolazi u angažman Baleta HNK Split.

 

Prijenosu baletnog klasa može se pristupiti u srijedu 29. travnja u 12:30 h na facebook stranici HNK Split, na adresi https://www.facebook.com/HNKSplit

 

Facebook event

 

(R.P.B., 28.04.2020)