" />
obavijest

Online sadržaji Zavičajnog muzeja Ogulin


vrijeme: 21.04.2020.

Na svoj 2. rođendan samostalnog rada i djelovanja, 1. travnja 2020. godine, Zavičajni muzej Ogulin pokrenuo je novu web rubriku naziva 'Muzejska priča mjeseca' za prezentaciju segmenata bogate baštine ogulinskog kraja te muzejskog fundusa.

 

Zavičajni muzej Ogulin djeluje od 1967. godine, a smješten je u Starom gradu Ogulinu. Nakon dugogodišnjeg djelovanja kao podružnica Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, od 1. travnja 2018. godine postaje samostalna ustanova sa 9 zbirki stalnog postava i bogatim muzejskim fundusom vezanim uz kulturno-povijesna i prirodna bogatstva ogulinskog kraja.

 

Svakog prvog dana u mjesecu objavljivat će se male muzejske priče vezane uz značajne povijesne događaje, osobe i druge teme iz ogulinskog kraja, pisat će se priče o zanimljivim muzejskim predmetima ili skupinama predmeta te na taj način prezentirati ne samo rad Muzeja već i sve ono što on čuva, istražuje i obrađuje.

 

Usto, Muzej svakog utorka objavljuje zanimljive crtice u Facebook i web rubrici "Utorkom iz muzejskog arhiva".

 

Obzirom da mjere prevencije širenja virusa COVID-19 već neko vrijem nalažu rad iza zaključanih vrata, Muzej je omogućio dostupnost audiovodiča kroz svoj stalni muzejski postav, kako bi svima zainteresiranima barem zvukom odškrinuo svoja vrata u ovim neobičnim vremenima, u nadi da će potaknuti zanimanje i skori dolazak posjetiteja u ogulinski Muzej, gdje će ispričane priče moći i doživjeti.

 

Poveznica za audiovodič je: http://audiovodic.zavicajni-muzej-ogulin.hr/

 

 

(R.P.B., 21.04.2020)