" />
festival

Spring Forward festival – the show must go on-line


vrijeme: 24.04.2020. - 26.04.2020.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku i međunarodna plesna mreža Aerowaves zovu sve plesne profesionalce – plesne umjetnike, producente, programatore, novinare koji prate plesnu scenu i publiku koju zanima suvremeni ples, na 3 dana online Spring Forward festivala, od 24. do 26. travnja.

Prijave su otvorene, a svoje mjesto u prvom redu moguće je osigurati registracijom na linku bit.ly/2yP4N2i

 

Dok se zbog trenutne situacije s pandemijom intenzivno radi na mogućem preseljenju festivala na novi termin u listopadu, Međunarodna plesna mreža Aerowaves, Springback Magazine i Hrvatski kulturni dom na Sušaku zajednički su odlučili da se u prethodno planiranim terminima od 24. do 26. travnja ipak održi festival, ali u online formatu, pod naslovom Spring Forward – Show must go on – line.

 

Na taj će način biti moguće prikazati sve 22 planirane predstave, uz javljanja iz Rijeke i Opatije s autentičnih lokacija na kojima su predstave trebale biti održane, a moći će se pogledati u svojem punom trajanju. Uz to, moći će se pratiti i online razgovore s autorima te Q&A sekcije, a festival će zatvoriti druženje uz ples s Dubioza kolektivom.

 

Plesna mreža Aerowaves najveća je takva kazališna mreža u Europi i postoji od 1996., a inicirao ju je John Ashford, dugogodišnji ravnatelj najznačajnijeg plesnog kazališta u Londonu – The Place.

 

Zahvaljujući sredstvima EU fonda Kreativne Europe, pred točno 10 godina pokrenut je i festival Spring Forward. On je nomadskog karaktera i svake se godine seli u neki drugi grad Europe. Na njemu se prikazuje 20 najboljih plesnih predstava (Twenty20) mladih perspektivnih autora, izabranih na osnovu selekcije iz 600-tinjak prijavljenih radova. Osim odabranih predstava, svake godine festival prezentira i jedan rad iz neke od azijskih zemalja partnera, a za 10. izdanje Spring Forward festivala kao posebna poslastica tu je dodatno i Silvia Gribaudi s predstavom Graces. Silvia Gribaudi nastupila je na prvom ikada održanom izdanju Spring Forwarda, nakon čega je ostvarila zapažen uspjeh u cijelome svijetu.
 

 

 

(R.P.B., 14.04.2020)