" />
x ostalo

Koprivnička Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' posudila 3D printer za printanje zaštitnih vizira za liječnike


vrijeme: 26.03.2020.

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' je zatvorila svoja vrata za korisnike, ali nije pasivni promatrač društvenih zbivanja već prati događanja i osmišljava usluge temeljene na novim tehnologijama kako bi nastavila pružati barem dio usluga i na taj način zadovoljila neke od potreba svojih korisnika.

Ovaj put Knjižnica je otišla i korak dalje i aktivno se uključila u akciju Hrvatskog studentskog zbora posudivši 3D printer Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu kako bi ga njihovi studenti koristili u printanju zaštitnih vizira za liječnike.


Na ovaj način 3D printer, koja se inače koristi za edukaciju, će se koristiti za proizvodnju pomagala za zaštitu liječnika od koronavirusa na što smo izuzetno ponosni jer na skroman način možemo dati svoj obol u sprečavanju njegovog širenja.


Ovim putem pozivaju se svi oni koji su u mogućnosti da Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu doniraju materijal potreban za printanje vizira!


Prilog o ovoj akciji pogledajte na Dnevnik.hr: https://zimo.dnevnik.hr/clanak/studenti-pomocu-3d-printera-vode-borbu-protiv-koronavirusa---599100.html


(R.P.B., 26.03.2020)