" />
predstava

Premijera plesne multimedijalne predstave 'Vidljivo vrijeme'


vrijeme: 14.03.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac premijerno predstavlja novu plesnu predstavu 'Vidljivo vrijeme' u Zagrebačkom plesnom centru u subotu, 14. ožujka, s početkom u 20 sati.

Multidisciplinarna plesna predstava 'Vidljivo vrijeme' istražuje međudjelovanje vremena i prostora u odnosu na segmente (jednog) životnog ciklusa. Isprepletanjem glazbe, pokreta, video materijala i zvukova, istovremeno se isprepleću misli, sjećanja i trenutci, stvarajući obrise u izvedbenom prostoru.
 
Autor, koreograf: Melita Spahić Bezjak

Izvedba:
Plesači: Maja Kovač i Melita  Spahić Bezjak
Video i vizuali: Majda Džanić Bogojević
Koncept i razvoj kreativnog materijala:  Melita, Maja i Majda
 
Glazba: Leela
Glazbena izvedba: Sven Buić,  Damir Kafka Prica, Dani Bošnjak
Dizajn rasvjete: Robert Pavlić
Scenografija:  Majda Džanić, Jeffrey Jamse
Izrada penduluma: Marina Trpčić
Tehnička podrška: Ivica Čepuran, Vladimir Furač  i HGSS Karlovac
 
Misao vodilja novog  rada nastavak je prijašnjih kreativnih procesa, istraživanja i propitkivanja u kojima povezujemo energije tijela, objekata, prirode s medijima plesa, glazbe i videa.

Tako suradnička multimedijalna predstava Vidljivo vrijeme  otvara jedno novo polje igre u kojem se poigravamo idejom mogućnosti premotavanja  vremena unatrag. 

Tijela plesača, energije muzičara, vizualna rješenja i video interakcije u potrazi su za  kreativnim stavcima, trenutcima (ne)vidljivih tragova.
 
Produkcija: Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac
Suradnja: Zagrebački plesni centar, HGSS Karlovac
Pokroviteljstvo i podrška: Ministarstvo kulture RH
 
 
- poslije izvedbe u sklopu Plesoskopa razgovaramo o predstavi
Autorica i voditeljica: Ivana Slunjski
Plesoskop je zamišljen kao niz susreta s publikom u nastojanju da se osnaži dijalog gledatelja i plesnih umjetnika te ponudi okvir za intenzivnije promišljanje plesa s obzirom na njegov transformativni i emancipacijski potencijal. Plesoskop obuhvaća razgovore o predstavama, tematske rasprave, predstavljanje autora i konteksta drugih europskih scena te predstavljanje važnije recentne plesne literature.

 

(R.P.B., 10.03.2020)