" />
natječaj

7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce' (Produžen rok!)


prijava: 31.04.2020.
mjesto: Ozalj; Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju raspisuju 7. Međunarodni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču 'Moje drago serce', priopćili su organizatori. (Natječaj je produžen do 31. travnja 2020.!)

Nagrada za najbolju kratku ljubavnu priču, koja nosi naziv "Stjepko Težak", potaknuta je pismom grofa Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a dodjeljuje se sedmi put pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Karlovačke županije.

 

Organizator natječaja napominje da priče trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj i njegovu kulturnopovijesnu baštinu, napisane na hrvatskom jeziku, a mogu ih poslati autori iz Hrvatske i inozemstva. Ne smiju biti duže od pet kartica teksta (9000 znakova s prazninama), ne smiju biti već objavljene, treba ih slati u .doc zapisu na CD-u u jednom primjerku te u četiri istovjetna ispisa.

 

Imena i prezimena najuspješnijih autora otkrivaju se nakon procesa vrednovanja priča, ističe organizator i dodaje kako priče trebaju biti potpisane zaporkom, a rješenje zaporke treba priložiti CD-u i ispisima u zasebnoj zatvorenoj kuverti.

 

U rješenju zaporke autor priče treba navesti: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. CD, ispise i kuvertu s rješenjem zaporke treba poslati sve zajedno.

 

Navedeni podatci koristit će se isključivo u svrhu proglašenja dobitnika nagrada i kontaktiranja autora. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, a priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

 

Prijavom na natječaj "Moje drago serce" autori pristaju da Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj njihove priče objavi u tiskanom ili elektroničkom obliku.

 

Nagrada za najbolje priče nosi naziv "Stjepko Težak" u spomen na znamenitog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju. Dodjeljuju se tri novčane nagrade: 5000 kn za prvu nagradu, 3000 kn za drugu nagradu i 1500 kn za treću nagradu.

 

Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima. Proglašenje najuspješnijih autora održat će se krajem travnja 2020. u sklopu programa obilježavanja Dana grada Ozlja.

 

Nagrade za najbolje priče dodijelit će se u svibnju 2020.

 

Priče se šalju do 31. ožujka 2020. godine na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj, Kolodvorska 1/A, 47280 Ozalj, Republika Hrvatska.

 

Pristigle priče vrednovat će stručno povjerenstvo u kojemu su književnica Julijana Matanović, Dubravka Težak s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu i Jasmin Imamović, književnik i gradonačelnik Tuzle (Bosna i Hercegovina).

 

Za sva pojašnjenja i upite natjecatelji mogu kontaktirati Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ivana Belostenca Ozalj na broj telefona 047/732-167 ili e-mail adresu knib@ka.t-com.hr (Hina)
 

(R.P.B., 02.03.2020)