" />
predstava

Premijera predstave 'Ivica i Marica' Teatra Naranča u Puli


vrijeme: 15.02.2020. 18 h
mjesto: Pula; Zajednica Talijana, Carrarina ulica 1

U pulskoj Zajednici Talijana će se u subotu, 15. veljače, s početkom u 18 sati, održati premijera predstave 'Ivica i Marica', nastale u produkciji Teatra Naranča.

I danas aktualna, možda čak i više nego u doba kada je nastala, ova bajka tematizira i upozorava kako može biti opasno vjerovati nepoznatim ljudima, koji nam na očigled mogu izgledati dobroćudno i dobronamjerno, o tome kako pohlepa nije spas, o tome kako vanjština može prevariti...

 

Bajka o Ivici i Marici (izvorno „Hansel und Gretel“) prvi je puta objavljena 1812. u zbirci sabranih narodnih priča „Bajke braće Grimm“. Priča govori o siromašnoj obitelji koja živi u skromnoj kućici pored šume. Ivica i Marica djeca su drvosječe koji ima sve manje posla i zbog toga više ne može prehraniti vlastitu obitelj.

 

Njegova žena, maćeha Ivice i Marice, nagovori drvosječu da djecu ostave u šumi kako bi preživjeli te najgore dane. Međutim, dosjetljivi Ivica, cijelim je putem kroz šumu bacao mrvice kruha kako bi slijedećeg jutra mogli naći put do doma. Jedino, nije razmišljao o tome kako ptičice u šumi vole jesti mrvice kruha. Lutajući tako po šumi, izgubljeni, Ivica i Marica nailaze na prekrasnu kućicu  napravljena od temelja do krova sva od slatkiša. Malog Ivicu zarobi, a Maricu tjera da radi razne kućanske poslove. Svakog dana, zla vještica tjera Ivicu da jede kako bi postao velik i debeo, i kako bi bio još ukusnija večera. Ipak, na kraju, hrabra Marica se odvaži i skupi snage te gurne staru vješticu u vatru.

 

Glume: Elizabeta Košeto / Lucija Vesna Soldo / Debora Sanković, Erik Vido, Luka Juričić i Gordana Šimić.

 

Adaptacija i režija: Luka Juričić

Glazba: Ivo Josipović

Kostimografija: Neven Mihić, Valentina Ferlin Živić

Scenografija: Lena Modrušan

 

Trajanje predstave: 40 minuta

Termini: 15.2. u 18:00 sati (premijera), 16.2. u 11:00 sati, 23.2. u 18:00 sati

 

(R.P.B., 13.02.2020)