" />
najave

Dani hrvatske drame na filmu


vrijeme: 12.02.2020. 20 h
mjesto: Zagreb; Botaničar, Trg Marka Marulića 6

Portal Drame.hr organizira manifestaciju Dani hrvatske drame na filmu, koja će se održati 12. veljače, u 20 sati, u 'Botaničaru', a završava proglašenjem pobjednika natječaja za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, koji je portal Drame.hr prvi put objavio 2017. godine.

Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste na našem portalu, odlučili smo da taj natječaj postaje tradicionalan kako bi dramatičarima pružili priliku da svoje dramske tekstove prilagode filmskom mediju i kako bi potaknuli suradnju dramskih pisaca i redatelja.

 

Ove godine natječaj je organiziran po treći put.

 

Na “Danima hrvatske drame na filmu” proglasit ćemo tako pobjednika natječaja te otvoriti diskusiju na temu dramskog stvaralaštva i prebacivanja dramske forme u formu filmskog scenarija.

 

U razgovoru će sudjelovati članovi uredništva portala Drame.hr Maja Sviben, Lana Šarić i Ivor Martinić.

 

Dani drame na filmu i natječaj za adaptaciju drame u filmski scenarij sufinanciran je iz sredstava DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti i sredstava Grada Zagreba.

 

Organizatori: Portal Drame.hr, metar60 


Facebook event


 

(R.P.B., 07.02.2020)