najave

Objavljen program događaja 'MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja'


vrijeme: 17.01.2020. 12 h
prijava: 16.01.2020.
mjesto: Zagreb; Kuća Europe, A. Cesarca 4

DKE – Ured MEDIA Hrvatske organizira događanje pod nazivom 'MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja'. Riječ je o prvom u nizu događanja planiranih za 2020. godinu.
 

Niz događanja hrvatskog Ureda MEDIA planiranih za 2020. godinu otvaraju tri panel-diskusije koje će se održati 17. siječnja s početkom u 12 sati u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Događanje u čijem su fokusu audiovizualne perspektive zemalja niskog produkcijskog kapaciteta moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske.


Unutar prve panel-diskusije, u kojoj će sudjelovati Ognian Zlatev, aktualni voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Luís Chaby Vaz, predsjednik Europske udruge ravnatelja filmskih fondova i centara, i Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, naglasak će biti stavljen na razmatranje važnosti kulturne raznolikosti u okviru Potprograma MEDIA.


Druga panel-diskusija bavit će se pojedinačnim i skupnim projektima, a u njoj će sudjelovati producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama), producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly) i predstavnik producentske kuće Maxima Film.


Završni segment događanja činit će rasprava koja će tematizirati festivale i distribuciju. O tim aspektima audiovizualnog sektora razgovarat će Inja Korać, producentica programa Industrija Zagreb Film Festivala, Matea Milić, producentica Svjetskog festivala animiranog filma ‒ Animafesta Zagreb, i Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.


Detaljan raspored događanja dostupan je na ovoj poveznici.


Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno molimo da svoje rezervirate na vrijeme, najkasnije do 16 sati 16. siječnja, putem platforme Entrio. Panel-diskusije će se odvijati na engleskom jeziku.


*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.


Izvor: HAVC

 

(R.P.B., 13.01.2020)