" />
natječaj

ZagrebDox Pro 2020. - Otvoren poziv za prijavu na program usavršavanja (Produženo!)


vrijeme: 15.03.2020. - 20.03.2020.
prijava: 13.12.2019.

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2020, koji će se održati od 15. do 20. ožujka 2020. godine u Zagrebu. Sudjelovanje na ZagrebDox Prou je besplatno, a rok za prijave je 7. prosinca 2019. do ponoći! (Rok za prijave produžen je do 13. prosinca 2019.!)

ZagrebDox Pro je program namijenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama.

 

Tijekom intenzivne četverodnevne radionice, timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca unaprjeđuju vještine efikasnog predstavljanja svog projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. Projektnim timovima se u pojedinim slučajevima mogu pridružiti scenarist, snimatelj ili montažer.

 

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera.

 

Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica Biografilm Festivala Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi.

 

Službeni jezik ZagrebDox Pro-a je engleski, a program traje od 15. do 20. ožujka 2020. godine.

 

Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima Leenom Pasanen i Stefanom Tealdijem. Na događanjima otvorenima za javnost sudionici će razmjenjivati znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima s područja dokumentaristike.


Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenima za javnost može prisustvovati najviše šest sudionika bez projekta. U sklopu radionice bit će organizirana i događanja otvorena za javnost.


Sudionici koji dolaze na radionicu iz inozemstva mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Proa, koja pokriva troškove puta i smještaja tijekom radionice. ZagrebDox Pro dodijelit će šest stipendija.

 

Više informacija o radionici i prijavama pronađite ovdje.

 

Izradite ZagrebDox korisnički račun i pristupite online prijavnici ovdje.

 

Za sva pitanja i dodatne informacije obratite se na pro@zagrebdox.net.

 

ZagrebDox Pro financijski podržava potprogram MEDIA Kreativne Europe, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Zagreb.

 

(R.P.B., 24.10.2019)