" />
natječaj

Natječaj Writers in Residence Split 2020.


prijava: 29.11.2019.
mjesto: Split

Pokretanjem rezidencijalnog programa 'Marko Marulić' i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja, istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom i umjetničkom scenom.

Uz partnere u projektu: Ministarstvo kulture RH, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Splita, te međunarodnih partnera Traduki, Udruga Kurs osigurala je organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna te pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura.  


Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2020. godini.


Prijava mora sadržavati:
 

1.            curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)

2.            puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)

3.            popis objavljenih djela

4.            kratak opis planova rada u Splitu

5.            pismo preporuke izdavača, kritičara ili udruženja pisaca

 

Rok za slanje prijava je 29. studeni 2019. Prijave se šalju u PDF-formatu putem elektroničke pošte na e-mail adresu: maja6v@gmail.com

Prijave će zaprimiti Povjerenstvo, te izvijestiti odabrane kandidate najkasnije do 27. prosinca 2019. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.


Udruga KURS podatke dostavljene u prijavnici i obveznoj natječajnoj dokumentaciji upotrijebit će u svrhu provjere prihvatljivosti kandidata.


 

(R.P.B., 22.10.2019)