" />
projekcija

U Zagrebu premijera nove epizode serijala o profesoru Baltazaru 'Augustova treća sreća'


vrijeme: 21.09.2019. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Trg Nikole Šubića Zrinskog

Svečana premijera sedmominutne epizode naziva Profesor Baltazar – 'Augustova treća sreća' održat će se u subotu, 21. rujna, u 19,30 sati, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu.

 

U čast 50. godišnjice nastanka serijala o profesoru Baltazaru, nastalom pod okriljem Zagreb filma, hrvatska će publika imati prilike pogledati sasvim novu epizodu naslova Augustova treća sreća u sklopu manifestacije 'Baltazargrad' u subotu, 21. rujna, koja se odvija na zagrebačkom Zrinjevcu. Premijerna projekcija nove epizode zakazana je za 19. 30 sati, a cijeli raspored manifestacije možete vidjeti na ovoj poveznici.

 

Sedmominutni animirani film režirao je koautor originalnog serijala Profesor Baltazar, Boris Kolar, a nastao je u zagrebačkom studiju Diedra. Scenarij je napisao Dino Krpan, koji je ujedno i izvršni producent, glavni animator je Siniša Mataić, a kompozitor Vjeran Šalamon. Film je producirala tvrtka Ultra link (Renata Brkić, Tajana Jakšić), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Nakon Zagreba, Augustova treća sreća prikazat će se i na Znanstvenom pikniku koji se održava u petak 27. i subotu 28. rujna u perivoju dvorca Stubički Golubovec (Donja Stubica). Tamo će se film prikazivati tijekom oba dana, na svaki puni sat.

 

Televizijska premijera za Hrvatsku na rasporedu je u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV u prijepodnevnim satima.

 

Izvor: HAVC
 

(R.P.B., 20.09.2019)