" />
x ostalo

Finalisti Nagrade 'Fran Galović'


vrijeme: 09.09.2019. - 11.10.2019.

Odabrano je 10 finalista za Nagradu 'Fran Galović', a za svojeg favorita čitatelji osim u knjižnicama ove godine mogu glasovati i preko interneta.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade „Fran Galović“ za ovu godinu od 46 knjiga pristiglih na natječaj odabralo je 10 finalista. Radi se odreda o vrhunskim pjesničkim i proznim djelima koja na različite načine problematiziraju pitanje zavičaja i/ili identiteta.

 

1. Julijana Adamović: Divlje guske

2. Ratko Cvetnić: Blato u dvorištu

3. Damir Karakaš: Proslava

4. Nebojša Lujanović: Južina

5. Zoran Malkoč: Umro supermen

6. Borivoj Radaković: Hoćemo li sutra u kino

7. Marina Šur Puhlovski: Treći život druge violine

8. Nada Topić: Otac

9. Goran Tribuson: Otac od bronce

10. Zoran Žmirić: Pacijent iz sobe 19

 

U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za pobjednika u knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu, Ludbregu i Virju te u Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Sjever.


Ovogodišnja je novost da čitatelji mogu glasovati i preko interneta, slijedeći ovu poveznicu: https://bit.ly/2lWlz9h

 

Javno glasovanje traje od 9. rujna do 11. listopada. Svi glasači ulaze u konkurenciju za dobivanje nagrade – knjige kandidata za nagradu.

 

Autor koji dobije ukupno najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas.

 

Povjerenstvo djeluje u sastavu: Julijana Matanović, Mario Kolar (predsjednik) i Matija Ivačić.
 

Dobitnik Nagrade „Fran Galović“ 2019. bit će proglašen na zatvaranju 26. „Galovićeve jeseni“ 26. listopada 2019. u Koprivnici. Nagrada se sastoji od plakete, kipića s likom Frana Galovića (autora Marka Lončara) i 10.000 kuna.
 

(R.P.B., 10.09.2019)