festival

Festival hrvatskih kantautorica na Sceni Amadeo


vrijeme: 24.08.2019. - 25.08.2019.
mjesto: Zagreb, Atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja, Demetrova 1, Gornji grad

Festival hrvatskih kantautorica održat će se 24. i 25. kolovoza 2019. na Sceni Amadeo (atrij Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja). U glazbenom dijelu programa nastupit će Barbara Munjas, Nina Romić, Luce, Ivana Picek, Aklea Neon i Sara Renar, a u popratnom programu održat će se Tribina "Žene na nezavisnoj (kant)autorskoj sceni".

Nastanak i razvoj snažne kantautorske scene u posljednjih desetak godina u Hrvatskoj zanimljiv je s različitih novinarskih i glazbeno-estetičkih aspekata.
Na tribini u sklopu Festivala hrvatskih kantautorica o ovoj temi će razgovarati novinarke, insajderice i same glazbenice: Nina Romić (kantautorica i promoterica, voditeljica koncertnog programa Začarana Močvara), Eva Badanjak  iz grupe Žen (autorica, gitaristica,dizajnerica i jedna od voditeljica programa "Živ Žar Žur" u AKC-u Medika), Andrijana Mirna Marin (fotografkinja i studentica Umjetničke akademije u Splitu te Antonela Marušić (novinarka, aktivistica i književnica) koja će moderirati razgovor.

Na tribini će biti prezentirana i dva dokumentarna glazbena filma koja se trenutno nalaze u procesu produkcije, oba posvećena fenomenu glazbenica i (kant)autorica na nezavisnoj glazbenoj sceni. Riječ je o filmovima: "Mogu i sama!" Antonele Marušić, te diplomskom dokumentarnom filmu "I one su tu" Andrijane Mirne Marin.  Redateljice će s publikom podijeliti neka od iskustava sa snimanja, ali i vlastita viđenja fenomena pojave (kant)autorica na sceni Hrvatske, ali i regije.

Napomena!
U slučaju kiše koncerti će se održati u Jazz & Cabaret clubu Kontesa, Ul. Augusta Cesarca.

(D.H.F., 16.08.2019)