Preskočite na glavni sadržaj

24. Festival alternativnog kazališnog izričaja

24. Festival alternativnog kazališnog izričaja
Festival alternativnog kazališnog izričaja, 24. po redu, održat će se od 24. do 30. svibnja u Zagrebu, i na njemu će online i uživo u Autonomnom kulturnom centru Attacku biti izvedena 32 djela iz 24 države.
vrijeme: 24.05.2021. - 30.05.2021.

Umjetnički voditelj Richard Pettifer izjavio je da u organizaciji festivala vlada uzbuđeni zbog prilike da mogu predstaviti internacionalne umjetnike, koji će se okupiti u vrijeme kada je nestalo 90 posto prihoda od izvedbenih umjetnosti.
 
Među umjetnicima koji ponovo dolaze u Zagreb su odmetnička njemačko-finska koreografkinja Marje Hirvonen, andaluzijska kazališno-plesna umjetnica Carlota Berzal  i njemačko-Iranska cirkuska umjetnica Roxana Küwen Arsalan.
 
Mnogi umjetnici jedva krpaju kraj s krajem dok publika posljednjih 18 mjeseci zaboravlja kako izgledaju popunjena kazališta. Koliko puta možemo pogledat slobodni udarac Bruna Petkovića iz Dinama dok slušamo lažne, nasnimljene zvukove klicanja publike? Umjesto toga, zašto ne biste došli na besplatni festival i svjedočili istraživanju seksa, smrti i politike?, izjavio je Pettifer. 
 
Svake večeri nakon izvedbi uživo publika će se okupiti u Covid-safe uvjetima kako bi pogledala radove iz cijelog svijeta sa popratnim „Razgovor s umjetnikom” intervjuima. Druga snažna komponenta ovogodišnjeg festivala su posebne izvedbe koje nude umjetnici iz Kalifornije i Transilvanije, a pružaju jedan na jedan iskustvo mikrokazališta. (Hina)

Facebook event