Preskočite na glavni sadržaj

Online izdanje Unseen Film Festivala

Online izdanje Unseen Film Festivala
Četvrto izdanje Unseen Film Festivala odvija se online, od 3. do 7. prosinca, a dio programa održat će se 12. prosinca u dubrovačkoj Art radionici Lazareti. Filmovi iz programa dostupni su besplatno za gledanje na mrežnoj stranici festivala.
vrijeme: 03.12.2020. - 12.12.2020.

"Iako je Unseen festival pokrenut s ciljem vraćanja kina u Cavtat i okolna mjesta Konavala koja nemaju kina, te je zbog toga bilo važno inzistirati na fizičkom okupljanju oko projekcija i razgovora, ove smo godine nažalost, nakon projekcije filma Mare 2. listopada u Domu kulture na Grudi, ostatak sadržaja morali prebaciti online zbog epidemioloških razloga, manjka finanicaranja i uvijek problematičnog nedostatka kinoinfrastrukture", poručuju organizatori festivali.
 
Filmovi su ove godine selektirani putem javnog poziva, a autorice i autore festival će ugostiti čim to bude moguće.
 
U nastavku je popis filmova koji su dostupni za besplatno gledanje od 3. do 7. prosinca na službenoj stranici festivala:
 
Bez grča, Dina Karadžić
Colony, Tamara Bilankov
Gradovi u kojima nisam bio, Damir Čučić
Gomila materijala, Sajra Subašić
Izlazite li vanka?, Ines Jokoš
Jugo, Lucija Bosančić
Odjeci, Matej Đuzel i Renata Simić
Pixie, Mia Martinović
Raf kat, Miklosz Barna Lipovski
Spregledani razgledi, Ana Čigon
 
Dubrovački dio festivala održat će se 12. prosinca u Art radionici Lazareti, gdje će se, između ostalog, prikazati film Mamac Marka Jenkina te hrvatski kratkometražni eksperimentalni film Testfilm #1. Za novosti i detalje o programu možete pratiti Facebook stranicu uduge Centar za dramsku umjetnost (CDU).
 
Izvor: HAVC