Preskočite na glavni sadržaj

IX. Bobijevi dani smijeha – festival komedija

IX. Bobijevi dani smijeha – festival komedija
IX. Bobijevi dani smijeha, posvećeni velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju, održat će se od 16. do 30. listopada 2020.
vrijeme: 16.10.2020. - 30.10.2020.

Cijeli Festival je posvećen smijehu pa će se tako ove godine održati 14 različitih komedija iz cijele Hrvatske. Na Festivalu ćete moći pogledati gostujuće komedije iz HNK Split, Gradskog kazališta Zorin Dom Karlovac, Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, HNK Osijek, Ludens Teatra iz Koprivnice, kao i iz brojnih zagrebačkih kazališta – Teatra &TD, Kazališne grupe Lectirum, Satiričkog kazališta Kerempuh, ZGK Komedija, Teatra Rugantino, Gradskog kazališta Gavella, Teatra Exit i HNK Zagreb.
 
IX. Bobijevi dani smijeha počinju 16. listopada premijerom naše nove predstave 'Gle, kako dan lijepo počinje' Zvonimira Bajsića, u režiji Zorana Mužića i završavaju 30. listopada, reprizom iste predstave i svečanom dodjelom nagrada IX. Bobijevih dana smijeha. 
 
U predstavi 'Gle, kako dan lijepo počinje' glume Barbara Vicković i Zlatko Ožbolt.
 
Sve se predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90), osim predstava iz &TD-a, Kerempuha i Komedije koje će se održati u matičnim kazalištima.
 
„I ove godine histrionsku sezonu otvaramo festivalom komedija posvećenom velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju. Proteklo je već nešto više od devet godina kako nas je naš dragi Bobi fizički napustio, ali nema gotovo ni jednog dana da se u Histrionskom domu ili na Opatovini ne sjetimo našeg vjernog Histriona i njegove dobrote. Stoga sam odlučio, kao i prethodnih godina, da i ovu, kao i svaku iduću histrionsku sezonu započinjemo predstavama kojima je smijeh osnovna odrednica. Pouzdano znam kako bi to i Bobi najviše volio.  Teško mi se još uvijek  pomiriti da više nema mog dragog učitelja i velikog Histriona, ali kad pomislim da ću sa kolegama na Bobijevim danima smijeha spiti za njegovu dušu dost Histriončeka, bude mi lakše!“ Zlatko Vitez
 
Više o programu festivala na www.histrion.hr!