Preskočite na glavni sadržaj

Dani europske baštine 2020.

Dani europske baštine 2020.
Manifestacija Dana europske baštine 2020. u Hrvatskoj će se održavati tijekom rujna i listopada, s temom 'Baština i obrazovanje – učenje za život'.
vrijeme: 14.09.2020. - 31.10.2020.
mjesto: Pag
url: http://www.lovropogorelich.net/
 
U novim okolnostima i vremenu koje nas suočava s različitim izazovima uslijed pandemije koronavirusa, iznimno je važno da se društveni i kulturni život nastavi.
 
Ovogodišnja tema u centar stavlja sintezu baštine i obrazovanja kako bi se društvu dao poseban poticaj za dodatnom aktivacijom na području obrazovanja. Sustavnom edukacijom kao i neformalnim, kreativnim načinima prenošenja znanja i vještina.
 
Novonastala situacija izazvana pandemijom te brojne mogućnosti koje pružaju nove tehnologije potakli su organizatore Dana europske baštine da naprave iskorak prema bržem i lakšem pristupu informacijama. Tako je ovogodišnji program obogaćen velikim brojem online sadržaja raznovrsnih oblika poput virtualnih izložbi, online radionica i predavanja putem web aplikacija i online edukativnih sadržaja.
 
Ovogodišnja manifestacija donosi 16 online edukativno-promotivnih sadržaja, više od 60 raznovrsnih događanja posvećenih obrazovanju i baštini u 23 naselja diljem Hrvatske. Predstavit će se oko 40 projekata obnove bilo da se radi o početcima velikih projekata, bilo onima u tijeku ili predstavljanju dovršenih radova na arheološkoj, nepokretnoj i pokretnoj baštini u organizaciji Hrvatskog restauratorskom zavoda.
 
Publikaciju i program Dana europske baštine 2020. kao i sve druge informacije o manifestaciji potražite OVDJE!