Preskočite na glavni sadržaj

VukovArt 2020.

VukovArt 2020.
Od 22. kolovoza do 5. rujna 2020. u vukovarsku luku umjetnosti uplovljavaju neka od najpoznatijih imena svjetske street art scene...
vrijeme: 22.08.2020. - 05.09.2020.

VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture, pokrenut je kao novi koncept u razvoju umjetnosti te stvara novi vizualni identitet grada Vukovara.
S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske.

Ovogodišnji moto festivala je Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada: OKO (Hrvatska), Tea Jurišić (Hrvatska), Boogie (Švicarska), Eugen Varzić (Hrvatska), Arsek & Erase (Bugarska).

Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti, od kojih izdvajamo: biciklijade, predavanja, radionice, koncerte, panel diskusije i izložbe.

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

2nd Vukovar Half marathon će biti održan virtualno, zbog COVID-19 situacije, a prijave su moguće na sljedećem linku.

Ovogodišnji Vukovart sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Grad Vukovar, a vrijednost projekta iznosi 1.495,311,50 kn.

Sve aktivnosti možete pratiti na Facebook stranici, Instagramu, YouTube kanalu i web stranici Vukovart-a.


Naslov: Skitnica, autor Lonac (HR), lokacija: Županijska cesta 108, Vukovar