Preskočite na glavni sadržaj

Brač Film Festival 2020.

Brač Film Festival 2020.
Brač Film Festival, kojem je cilj podržati filmske debitante, održat će se po planu od 6. do 8. kolovoza 2020. u ljetnom kinu u Supetru, a otvorit će ga otočka premijera domaćeg filma "Mater" Jure Pavlovića, priopćeno je.
vrijeme: 06.08.2020. - 08.08.2020.

Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. U filmu glume Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i drugi.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija "Alice i Gradonačelnik", Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.

Iz Srbije na Brač dolazi film "Ajvar", redateljske debitantice Ane Marie Rossi. Glavne uloge u filmu o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, nose Sergej Trifunović i Nataša Ninković.

Kratkometražni program čine filmovi "Kućica", redatelja Jakova Nole, "Brokula", redatelja Eliotta Fetweesa i "Joseph navršava 42", redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi prikazivat će se prije svakog dugometražnog filma.

Zbog sigurnosti posjetitelja dječji program seli na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve, a u okviru njega bit će prikazani zabavni filmski naslovi poput avanturističke dramske priče "Moje neobično ljeto s Tess", animiranog francuskog filma "Putovanje jednog princa" te moderne bajke "Rocca mijenja svijet".

Završnu večer nastupit će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača, priopćeno je. (Hina)

https://www.facebook.com/bracfilmfestival/