Preskočite na glavni sadržaj

Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Glazbene večeri kod sv. Jeronima
Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima koji se već treću godinu održava u Kaštel Gomilici i na kojem su do sada nastupili ponajbolji hrvatski komorni sastavi, i u ovogodišnjem izdanju donosi tri vrhunska glazbena događaja (14.7., 20.7. i 12.8.).
vrijeme: 14.07.2020. - 12.08.2020.

Posjetitelji festivala, na prvom koncertu 14. srpnja, imat će priliku čuti Hrvatski gitarski kvartet kojeg čine vrhunski gitaristi svjetskog glasa – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić s programom koji stilski seže od baroka do južno američke glazbe dvadesetog stoljeća.

Drugi koncert 20. srpnja donosi duet dva međunarodno priznata hrvatska glazbenika Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari s programom kojeg čine djela živućih skladatelja, od kojih neka pisana uz upotrebu elektronike i za električnu gitaru. 

Završni koncert kojeg će 12. kolovoza, u župnoj crkvi, održati dvoje velikana hrvatske klasičnoglazbene scene – Laura Vadjon na baroknoj violini i Pavao Mašić na  crkvenim orguljama postavljenim prije nekoliko mjeseci, a s programom na kojem se nalaze uglavnom djela baroka.

Zanimljivost ovogodišnjeg Festivala jest čak devet izvedbi djela hrvatskih autora, te jedna praizvedba djela za saksofon i gitaru grčkog skladatelja Michalisa Paraskakisa.

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima održava se u organizaciji Udruge sv. Jeronima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Kaštela i Turističke zajednice grada Kaštela i Župnog ureda sv . Jeronima 

Prva dva koncerta održat će se u staroj crkvici sv. Jeronima, a završni u Župnoj (novoj) crkvi. Svi koncerti počinju u 20.30, a ulaz je besplatan.