Preskočite na glavni sadržaj

Karlovačko Zvjezdano ljeto 2020.

Karlovačko Zvjezdano ljeto 2020.
Karlovačka trotjedna manifestacija 'Zvjezdano ljeto' održat će se od 23. lipnja do 13. srpnja s bitno smanjenim sredstvima i sedamdeset uglavnom domaćih programa, najavljeno je u srijedu na predstavljanju programa na Starom gradu Dubovac.
vrijeme: 23.06.2020. - 13.07.2020.

Zvjezdano ljeto počinje tradicionalnim Ivanjskim krijesom 23. lipnja, a završava 13. srpnja rođendanskim balom na Dan grada Karlovca. Održat će se i kazališni festival KaKaFe, Borna Šercer jazz program, Flautistička akademija, likovne izložbe, cjelovečernji koncerti Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora, Puhačkog orkestra i KUD-ova i mnogi drugi sadržaji.

Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić istaknula je da će se mnogi programi održavati u Glazbenom paviljonu, u šančevima, na igralištima i na Trgu Josipa bana Jelačića, što znači na otvorenom, te će, ovisno o epidemiološkoj situaciji, biti manje podložni otkazivanju, a pokazalo se i prije da su te pozornice atraktivne i dobro posjećene.

Navijalić je izdvojila ljetnu školu gitare, program elektronskog partija na rođendan Nikole Tesle (10. srpnja) "Tribute to Tesla", utrke Karlovačka milja i Karlovački cener, a na sam Dan grada 13. srpnja 11. Rođendanski bal s  nastupom Mornaričkog orkestra i klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić istaknula je da su se zbog koronakrize morali orijentirati na lokalne snage i vrijednosti, na domaće, karlovačko.

Ove su godine novost turističke ljetne ture. Turistička zajednica grada Karlovca u suradnji s Udrugom Bastion nudit će stručno vođene šetnje gradom, što Burić smatra "dovoljnim razlogom da netko dođe u Karlovac ovog Zvjezdanog ljeta".

Manifestacija je pokrenuta prošle godine s 200 različitih programa, a ove će se godine, zbog rezanja proračuna u uvjetima koronakrize Zvjezdano ljeto umjesto s više od milijun kuna realizirati s oko 200 tisuća kuna, jer su preostala sredstva usmjerena za spas gospodarstva i socijalne potrebe, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Dodao je da ove godine neće biti Dana piva, a da je program Zvjezdanog ljeta "sveden na tvorničke postavke", no da je stvorio priliku da se profilira kao kreativni autohtoni program Karlovčana svome gradu i baštini, a ne kao estradno-zabavni program poznatih imena.

Cilj gradske uprave je da preko Dana piva, Adventa u Karlovcu i Zvjezdanog ljeta gostima ponudi nešto autentično, od programa, do smještaja i gastronomije, rekao je Mandić i poželio da "Karlovčanima naredna tri tjedna Zvjezdanog ljeta budu zabavna", a da će u narednim godinama to postati i prostor za razvoj turizma. (Hina)