izložba

Lauba u Sponzi – Fascinacije


vrijeme: 12.07.2019. - 15.08.2019.
mjesto: Dubrovnik

Izložbeni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara počinje 12. srpnja otvorenjem izložbe Lauba u Sponzi – Fascinacije. Izložba donosi radove sedam suvremenih umjetnika: Gordane Bakić, Marije Ujević Galetović, Duje Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đura Sedera i TARWUK-a te Siniše Majkusa, a moći će se razgledati do 15. kolovoza.

Koncept izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika, a nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička „fascinacija“.

Izložba će biti otvorena u petak, 12. srpnja u 21 sat u atriju palače Sponza. 

Lauba je kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene, kulturne i urbane sadržaje. Prostor Laube u Zagrebu prvi je zaštićeni spomenik kulture grada Zagreba koji je uspješno transformiran u suvremeni izlagački prostor, postavši laboratorij za eksperimente iz suvremene kulture i platforma za prezentaciju hrvatske kulturne produkcije te medijator u širenju informacija o inovativnim kulturnim i umjetničkim programima, kako hrvatskim tako i inozemnim. Za više od 30.000 posjetitelja godišnje Lauba je izložbeni prostor, kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica, učionica, jednom rječju „igralište“ za suvremenu kulturu i urbanu publiku željnu noviteta i druženja.

Izložba u atriju palače Sponza ostaje otvorena do 15. kolovoza.
 

(D.H.F., 10.07.2019)

Tagovi: lauba u sponzi