Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni festival fotografije - Split Format 2019.

Međunarodni festival fotografije - Split Format 2019.
Međunarodni festival fotografije - Split Format održava se od 2. do 16. studenog 2019. Program festivala obuhvaća niz zanimljivih aktivnosti, od predavanja i razgovora s umjetnicima pa sve do zabavnih i edukativnih radionica za djecu i mlade.
vrijeme: 02.11.2019. - 16.11.2019.

Osim toga, u okviru festivala bit će organiziran i sajam te prezentacija fotografske opreme na kojem će svi zaljubljenici u fotografiju moći testirati proizvode svjetski renomiranih proizvođača.

Pobjednik međunarodnog fotografskog natječaja "Mediteran" je izraelski fotograf Aviram Bar-Akiva sa serijom "Pogledajte ljude mora", drugo mjesto pripalo je Milanu Šabiću za seriju "Mediteran su ljudi", a treće Brigiti Ercegović za seriju "Mediteran". Posebnu pohvalu žirija dobili su talijanski fotografi Matteo Scarpa i Tomasso Vaccarezza. Izložba troje nagrađenih fotografa može se pogledati do 16. studenog u Galeriji fotografije Fotokluba Split. 

Kako poručuju iz Fotokluba Split, cilj ove kulturno-zabavne manifestacije jest ponuditi kvalitetan i zanimljiv kulturni sadržaj te neposredno doprinijeti stvaranju korpusa kulturne baštine i izgradnji jedinstvenog kulturnog identiteta grada Splita.
 
Detaljan program festivala nalazi se na službenoj stranici festivala https://splitformat.com/hr/program, a za sve novosti vezane za festival posjetitelji mogu pratiti putem službenih društvenih kanala www.facebook.com/SplitFormat i www.instagram.com/splitformat.