Preskočite na glavni sadržaj

ReArt festival u osječkoj Tvrđi

Od 14. do 16. lipnja 2019., u osječkoj Tvrđi, petu godinu za redom održat će se ReArt festival - 'Vodič kroz galaksiju za autostopere'.
vrijeme: 14.06.2019. - 16.06.2019.

Već petu godinu za redom, ReArt festival stvara i održava platformu za umjetnost, stvaralaštvo i kreativnost oživljavajući brojna mjesta diljem grada Osijeka, kroz višednevni bogati program besplatan za sve posjetitelje. Svake godine umjetnički program ReArt festivala vodi se motivima iz odabranih književnih djela, a kroz pet godina festivala putovali smo kroz 'Zemlju čudesa', otišli na 'Put u središte zemlje', proživjeli 'Priču bez kraja', a prošle godine kroz slavonsku ravnicu prošao je div 'Regoč' i vratio slavensku mitologiju u osječke parkove. Ove godine priprema se još jedno nezaboravno putovanje koje će sve posjetitelje provesti kroz Galaksiju  uz svevremensko djelo 'Vodič kroz galaksiju za autostopere'!

Ovogodišnje jubilarno izdanje festivala u osječku staru jezgru Tvrđu dolazi u svemirskome ruhu kao Vodič kroz galaksiju od 14. do 16. lipnja uz jedan od najbogatijih programa do sada. Svojim će programom i sadržajima obuhvatiti čitav niz umjetničkih praksi kroz izložbe, performanse i nastupe,radionice, predavanja i gostovanja, a glazbeni će program ugostiti brojna već poznata lokalna imena, ali i dati priliku onim manje poznatima da predstave svoj rad. Svake godine kreativnost se prožima i kroz ReArt sajam na kojemu brojni umjetnici, kreativci, rukotvorci i mali poduzetnici imaju prilike izložiti svoje radove i predstaviti ih širem broju ljudi, a ove godine predstavit će ih se 32, od čega velik broj onih koji će po prvi puta izlagati pred osječkom publikom.

Otvorenje festivala održat će se u petak, 14. lipnja u Galeriji Kazamat uz predstavljanje pet ovogodišnjih izložbi: multimedijalnu izložbu „Vodič kroz galaksiju“, izložbu ReArt retrospektive, izložbu Astro fotografija te izložbu učeničkih zastavica oslikanih galaktičkim motivima. Umjetnički program neće se zaustaviti u galerijskim prostorima, tako će osječkom Tvrđom biti postavljeni najveće umjetničke instalacije i skulpture i ReArtov umjetnički ambijent.

Ideja ReArt platforme, koja djeluje tijekom cijele godine, nastala je kroz entuzijazam i volonterski rad grupe ljudi kroz želju za stvaranjem i promicanjem urbane kulture te obogaćivanjem lokalne ponude kulturnih sadržaja. Kroz program festivala do sada se predstavilo više od 70 lokalnih i regionalnih samostalnih umjetnika i kolektiva, više od 100 kreativnih izlagača, 30-ak glazbenih izvođača, a publika je mogla sudjelovati na 50 radionica i pogledati 16 predstava. Osim što je cilj publici približiti umjetnost i ''uradi sam kulturu'', cilj je i podizati svijest o važnostima prirode, ekologije, znanosti i zajedništva te kroz pozitivno društveno ozračje i atmosferu stvoriti lokalnu manifestaciju svojstvenu gradu Osijeku kroz prepoznatljivost ReArtovog brenda.

Udruga REART glavni je organizator ovog događaja te ovim putem poziva sve da se pridruže festivalu i uključe u njegove aktivnosti te još jednom uživaju u druženju uz proslavu umjetnosti i kreativnosti!

http://reartfestival.blogspot.hr/
https://hr-hr.facebook.com/reart.fest/