Preskočite na glavni sadržaj

10. Tjedan smijeha u Varaždinu

10. Tjedan smijeha u Varaždinu
Ovogodišnji, 10. tjedan smijeha održat će se od 8. do 17. ožujka i bit će izvedeno 55 predstava uz sudjelovanje 200 umjetnika, najavio je u ponedjeljak  Jan Kerekeš, umjetnički voditelj Kerekesh Teatra i direktor Festivala.
vrijeme: 08.03.2019. - 17.03.2019.
Taj kazališni festival je lani posjetilo više od 12 tisuća ljudi, a u svom jubilarnom izdanju donosi rekordnih 55 predstava. „U deset će dana kazališna publika imati priliku uživati u predstavama u Varaždinu, Ludbregu, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi te u još 13 općina diljem naše županije. Ove godine Kerekesh teatar pripremio je dvije premijere, ali imat ćemo i niz gostujućih predstava”, rekao je Jan Kerekeš u Klubu „Europa media” varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta.

 

Premijerno će biti izvedena komedija „Pod hitno na Hitnu” autora Ljubomira Kerekeša te dječja predstava „Bibi i Bubi” koju potpisuje Jan Kerekeš, a prvi će put u Varaždinu biti izvedene i brojne gostujuće predstave, među njima „Jelinek vs. Jelinek” Cabareta Scena, „Traži se Bullhit” i „Samo preko njega mrtvog” Lude kuće Zagreb te „Brodolomke” Kazališta Moruzgva & Ludens Teatra.

 

Jan je posebno istaknuo da će svi programi u Varaždinu biti izvođeni u „duplom” terminu – večernje u 18.00 i u 20.30 sati, a predstave za djecu u 10.00 i u 11.30 sati.

 

Osim u predstavama, publika će moći uživati i u 3. izložbi karikatura na temu „Smijeh za 10” koju Kerekesh Teatar organizira u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista. Prošle je godine svoje radove izložilo više od 60 karikaturista.

 

Taj kazališni festival financijski, u većem iznosu nego prošle godine, pomaže i Varaždinska županija.

 

„Posebno nas veseli činjenica da će mnogo predstava biti održano i izvan Varaždina, i u ostalim našim gradovima i općinama, tako da se ovogodišnji Tjedan smijeha zapravo pretvara u prekrasnu županijsku kazališnu priču. Raduje nas i to što će predstave prvi put organizirano moći pogledati osnovnoškolci i djeca iz dječjih vrtića”, istaknula je Natalija Martinčević, posebna savjetnica varaždinskog župana.

 

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je kazao kako je Grad u svom ovogodišnjem proračunu posebna sredstva izdvojio upravo za Kerekesh Teatar. „Mislim da oni zaista zaslužuju da budu posebno prepoznati i da imaju svoj godišnji iznos, četiri do pet puta veći nego što je bio dosad”, rekao je Čehok.

 

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić kazao je kako je iznimno zadovoljan suradnjom s Kerekesh teatrom i činjenicom da će na području Ludbrega biti izvedene čak četiri predstave.

 

Intendantica varaždinskog HNK Jasna Jakovljević istaknula je da „ovaj predivni festival smijeha, kako brojem predstava, tako i brojnom publikom, već stremi razini nacionalnog festivala”.

 

Ulaznice za predstave koje će u Tjednu smijeha biti igrane u varaždinskom HNK u prodaji su od danas, a ulaznice za predstave u ostalim gradovima biti u prodaji od 11 veljače. Cijene ulaznica iznose od 20 do 60 kuna. (Hina)