Preskočite na glavni sadržaj

Interliber 2018.

Interliber 2018.
Međunarodni sajam knjiga i učila, popularni zagrebački Interliber, održat će se od 13. do 18. studenoga, a u programu koji za njegovo 41. izdanje u tradicionalnim paviljonima 5 i 6 Zagrebačkog velesajma priprema više od 300 izlagača poseban je naglasak stavljen na rusku književnost, dok je kao novost najavljeno održavanje Sajma svjetskog obrazovanja.
vrijeme: 13.11.2018. - 18.11.2018.
 

Najveća književna manifestacija u Hrvatskoj, sajam knjiga Interliber već desetljećima služi kao platforma za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare, a za vrijeme čijeg trajanja "ulicama" Zagrebačkog velesajma svake godine prošeta oko 130 tisuća zaljubljenika u knjigu.

 

Na 41. Interliberu, tijekom šest sajamskih dana od utorka 13. studenoga do nedjelje 18. studenoga, u paviljonima 5 i 6 okupit će se više od 300 izlagača, s knjigama najrazličitijih žanrova i za sve uzraste, te brojim naslovima svjetski poznatih bestselera i književnih spisateljskih zvijezda.

 

U vrijeme kada se trendovi izmjenjuju gotovo svakodnevno, a potreba za cjeloživotnim obrazovanjem veća nego ikada, Interliber na jednom mjestu nudi i najopsežniju ponudu stručne i poslovne literature, udžbenika i ostalih pomagala za daljnju izobrazbu.

 

U suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i samim izlagačima, Interliber najavljuje i bogat popratni program predstavljanja novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovora s književnicima, čitaonica i radionica, dodjela književnih nagrada, aukcija starih knjiga, kvizova, glazbenih programa, kao i program stručnih susreta nakladnika, knjižara i knjižničara, te okruglih stolova i panel rasprava.

 

O ozbiljnim književnim temama raspravljat će se u 'Premium programu' koji će ugostiti i inozemne pisce, a uređuju ga istaknuti urednici hrvatske književne scene.

 

U sklopu edukativno-zabavnih programa za djecu organizatori najavljuju druženje sa znanstvenicima i zabavu za najmlađe uz edukativne pokuse u školici 'Znanstvenog kvarta', gdje će se učenici osnovnih i srednjih škola moći natjecati u kvizovima znanja HIGH FIVE, a bit će održano i Ekipno državno prvenstvo najboljih hrvatskih kvizaša.

 

Inteliber je također uključen u 'Knjigodar', akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, u kojoj se putem natječaja svake godine popunjava knjižni fond odabrane školske knjižnice, s ciljem podizanja svijesti o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.

 

Ruska Federacija za Interliber priprema bogat program prezentacija, među kojima se izdvaja okrugli stol "Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu", a kao jedna novost ovogodišnjeg sajma najavljen je Sajam svjetskog obrazovanja (World Education Fair), koji će se održati 16. i 17. studenog u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

 

Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.

 

Tako će se po četvrti puta hrvatskim srednjoškolcima i studentima, ali i njihovim roditeljima i svima koji žele saznati više o obrazovanju u inozemstvu pružiti jedinstvena prilika da pitaju sva pitanja i uživo se susretnu s predstavnicima i profesorima sjajnih inozemnih sveučilišta, privatnih srednjih škola i centara za učenje stranih jezika iz Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Švicarske, Austrije, Poljske i drugih.

 

Tijekom WEF-a svi posjetitelji će imati priliku i poslušati zanimljive radionice i predavanja na temu obrazovanja u inozemstvu, ali i ostvariti popuste na jezične tečajeve i saznati kako doći do dobrih stipendija.

 

Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i gradonačelnika Grada Zagreba. Ulaz na sajam je besplatan za sve posjetitelje! (Hina)